Radu Moldovan: Proiecte de peste 10 mil. euro, în derulare la SJU Bistrița. Când va fi gata Secția ATI

Holistic

”Sistemul de sănătate a fost tratat cu prioritate de Consiliul Județean. Guvernul și Ministerul Sănătății au ales să sprijine aproape în totalitate solicitările pe care Spitalul Județean de Urgență Bistrița și CJ le-au făcut. Eforturile făcute în ultimii ani pentru modernizarea SJU Bistrița se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro, bani nu puțini care au fost investiți pentru a crea condiții de muncă cât mai bune pentru cei care lucrează în sistemul de sănătate, dar în mod special pentru pacienți. Proiectele pe care le avem în momentul de față în derulare și pentru care este asigurată finanțarea, mai exact reabilitarea termică și modernizarea secției externe de pe str. Alba Iulia, secției externe de pe str. Ghinzii, extinderea și modernizarea UPU, heliportul cu finanțare integrală de la CJ, sunt proiecte de peste 10 milioane de euro. Mai avem un proiect foarte important, studiile sunt aproape de final, Centrul Județean de Radioterapie”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, într-o conferință de presă la care a participat alături de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

El a adăugat că proiectul de modernizare, extindere și dotare a Secției Anestezie și Terapie Intensivă de la SJU Bistrița se va încheia într-un termen ”unic”: ”Investiția, nu simplă, a început în vara-toamna anului trecut și va fi finalizată și pusă în funcțiune în 12 luni, undeva la finalul lunii iunie – începutul lunii iulie. În noua Secție ATI va fi o zonă specială pentru arși, pentru a fi stabilizați și tratați înainte de a fi transferați în clinicile de specialitate”.

Proiectul de extindere, modernizare și dotare a Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Unității de Transfuzii Sanguine (UTS), în valoare de 13,6 milioane lei (3 milioane euro), este finanțat cu bani guvernamentali prin Ministerul Sănătății. Cofinanțarea din bugetul județului este de 10%. Din valoarea totală a contractului, 6,5 milioane lei (1,4 milioane euro) sunt alocați pentru echipamente medicale. Lucrările de modernizare vor crea condiții de confort medical la nivel hotelier. Fiecare dintre cele 20 de paturi va fi dotat cu aparatură medicală care va asigura toate condițiile pentru menținerea funcțiilor vitale. Din punctul de vedere al suprafeței, secția se va extinde de la 284 mp la 710 mp. Materialul care va fi utilizat pentru placarea pereților și a altor spații este cu activitate permanent bactericidă, ceea ce înseamnă de 100.000 de ori mai puține bacterii. Lucrările sunt realizate de SC Depisto Star din Gheorgheni.

Legat de alocările Ministerului Sănătății pentru aparatură medicală performantă la spitalele din Bistrița, Năsăud și Beclean, în total aproape 20 de milioane lei, președintele CJ a spus că ministrul Sănătății ”a adus la începutul Săptămânii Mari vești foarte bune pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud. Iepurașul de Paști pentru noi vine de la Ministerul Sănătății”.

Radu Moldovan a afirmat că, potrivit statisticilor, investițiile în sistemul de sănătate la nivel național dau rezultate: ”Dacă în anul 2000 durata medie de viață în România era de 71 de ani, în 2010 a crescut la 74 de ani iar în 2017 era de 75,8 ani. Specialiștii spun că este un indicator foarte clar”.

Viceprimarul Bistriței Cristian Niculae a menționat că municipalitatea se va implica alături de CJ în proiectul Centrului Județean de Radioterapie de pe str. Alba Iulia: ”CJ a venit cu terenul, iar noi ne-am asumat să asigurăm finanțare pentru construcția buncărului”.

Până în vară vom avea funcțională Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița! Promisiunea…

Publiée par Emil Radu Moldovan sur Lundi 22 avril 2019

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. radu

  este greu, este dificil si de raspundere, dar este atat de binevenit pentru judetul nostru…. FELICITARI si mutumiri factorilor implicati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  (1)
 2. Pintea Viteazo

  Muțumim din inimă partidului că, în sfârșit, ne cheltuie cu oarece folos banii (cam mulți, parcă la nesfârșit, totuși).

  Vorba Psd-istului aluia – pensionar amărât , din Botoșani : lasă-i săracii să mai fure și iei câti-un leu, că pentru noi se zbat să facă câti ceva !

  (-3)
 3. Ovidiu Florean

  (…) Pe promisiuni nu vă votează nimeni Radule . Mai aduceți un CT , cu primul ce faceți , îl casați ? Nu a funcționat nici măcar 1 minut . Vai de mama voastră !

  (0)
  • Adi

   Al dracului cum s-au inmultit proiectele asa din senin. Sunt binevenite, desigur. Merge tara mai bine? A inceput sa duduie economia si a trecut pe langa mine si nu am observat? Autostrazi? Wow… dupa care ma trezesc si imi dau seama ca vin alegerile…..

   (5)
  • radu

   dar PNL pe ce trebuie votat????????????????????????? auzim?????? domnule „critica tot „?? nu cumva promiteti ceva ce nu veti realiza niciodata?! Adica , ba da! veti spune ca nu faceti nimic si nici nu o sa faceti!!!! Atentie domnule consilier judetean platit din bani publici. Problema voastra este USR nu PSD!!!!!!

   (-1)
 4. Ovidiu Florescu

  Multumim din suflet d-nle Radu Moldovan,datorita d-voastra spitalul judetean are o alta infatisare atat estetic cat si ca dotari cu aparatura de ultima generatie, am vazut ca in ultima perioada apar si medici noi Multumim!

  (4)
 5. cc

  Speranța de viață raportată la populația rămasă în România( cei care au domiciliul în ţară şi trăiesc în Ro 365 zile pe an) sau „media” cu Diaspora care datorită condițiilor din Anglia,Germania ,Italia etc…duc cifra în sus.
  PSD ul a fost întotdeauna un măsluitor a cifrelor reale.
  Pentru ei a te împrumuta masiv cu dobânzi ridicate pentru a susține salarii curente a căror putere de cumpărare e anulată de inflație şi ratele creditării înseamnă că economia bubuie.
  E foarte departe de acest lucru.
  Mă întreb cum pot PSD-iştii ordinari, perpetra minciunile oficiale ştiind realitatea cotidiană dureroasă, milogindu-se zilnic pentru alocații bugetare la şefii regionali.
  Mai pot ăştia vinde rahatul ca şi tort de ciocolată populației?
  Pute a disperare.

  (4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.