Actualitate Sport

Radu Moldovan: Sunt discuţii avansate cu MTS pentru înfiinţarea unui Complex Sportiv Naţional

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat că din primăvară va începe rebornarea zonei lacului Colibiţa, până la finalul lui 2014 urmând să fie amenajat şi locul de camping şi picnic pentru care CJ cumpără teren. El a adăugat că se va încerca atragerea turiştilor la Colibiţa şi prin organizarea unor competiţii sportive.

”Mult discutatul caz Colibiţa a fost preluat de domnul prefect Ioan Țintean, împreună cu instituţiile din subordinea Prefecturii. Am înţeles de la domnul prefect că a purtat o discuţie cu doamna ministru Varga şi cu cei de la SGA, vor avea resursele necesare ca în primăvară să reborneze absolut toată zona lacului Colibiţa, asta înseamnă că şi gardurile vor trece din sus de bornă, vom vedea cât din el poate fi loc pentru promenadă”, a afirmat Moldovan.

Şeful CJ a vorbit despre planurile sale legate de atragerea turiştilor şi prin competiţii sportive, un exemplu fiind dezvoltarea sporturilor nautice la Colibiţa. ”Împreună cu directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, domnul Florian, am avut o iniţiativă încă din 2001, când ministrul Tineretului şi Sportului era Georgiu Gingăraş, să încercăm să exploatăm zona Colibiţa şi la nivelul sporturilor pe apă. De atunci este un teren achiziţionat, în proprietatea DJST, sunt în acest moment în discuţii avansate cu Ministerul Tineretului şi Sportului pentru crearea unui Complex Sportiv Naţional şi a unui Centru de Excelenţă la Bistriţa. Mi-am exprimat acordul de a lăsa patrimoniul DJST, a CSM, în administrarea acestui Complex Sportiv Naţional. Am primit promisiuni că ei vor fi cei care vor avea în vedere să finanţeze un astfel de proiect la Colibiţa, unde vor avea acces şi sportivii, se vor putea face cantonamente, dar suntem interesaţi să atragem turişti în zonă şi prin competiţii sportive, care se pretează pe un lac gen lacul Colibiţa”, a spus el.

Radu Moldovan a precizat că CJ va achiziţiona un teren la Colibiţa unde să fie amenajat un loc de campare, dar şi o zonă de picnic, proiect care va fi finalizat anul viitor. ”În precedenta şedinţă a CJ am prins la rectificare o sumă de bani (n.r. – 1 milion de lei) pentru a putea achiziţiona un teren în zona Colibiţa, obligatoriu cu acces la lac. Comisia va negocia acest teren, apoi va urma etapa intabulării lui. primarul comunei Bistriţa Bârgăului ne-a transmis că sunt mai multe oportunităţi de teren de care am putea fi interesaţi. Ne dorim să putem avea un loc de campare pentru cei care vor să-şi petreacă timpul liber la Colibiţa cu cortul, ne dorim o altă zonă unde cei care nu deţin proprietăţi la Colibiţa sau nu-şi permit să se cazeze la o pensiune şi vor să meargă acolo să aibă la dispoziţie un loc de picnic, să-şi ia un grătar şi să-şi întindă pătura”.

5 comentarii

  • Bravo Radule.Asa cum ai facut si cu terenul de sport de pe Trandafirilor, atunci cind in complexul sportiv de la Colibita nu-i nimeni da-l sa se parcheze pe el camioanele cu lemne si cu piatra.Ca n-au unde parca nici la colibita.

  • Du-te ma incompetentule si bate-ti coasa.. Tu nu te uiti in oglinda???? Uite-te si intreaba-l pe chelneru ala din oglinda ce o facut in 2 ani in judetul asta????? Numa la unguri, nu mai departe, daca ai fi, te-ar bate aia cu pietre ma pt. cat poti fi de populist, mincinos si incompetent.. Nici taran nu iti pot zice ca ii jignesc pe oamenii de la tara…

  • Rebornarea lacului Colibita este prima masura stringenta, necesara dar nu si suficienta. Intr-adevar, in Colibita multi au ingradit si ce nu-i a lor. Au mers cu gardul pana la oglinda apei punand stapanire si pe zona de protectie din jurul lacului. Si mai rau este faptul ca anumiti proprietari de vile deverseaza dejectiile direct in lac. Reprezentantii SGA Bistrita-Nasaud, ar trebui sa repuna lucrurile in legalitate, inainte ca lacul Colibita sa ajunga o uriasa latrina, in care sa innoate ambarcatiunile proprietarilor de vile.
    In al doilea rand nu trebuie uitat ca la Colibita a functionat pana prin anii ’80 una din cele mai renumite tabere scolare, care ar trebui sa fie reanfiintata. Vechile cabane in care functiona tabara se remarcau si prin arhitectura specifica asemanatoare celor din Tirolul Austriac. Ar trebui incurajata (nu fortata) revenirea la acel gen de arhitectura cel putin la ceea ce se construieste in continuare.

    .

  • CHELNARULE , am impresia ca toti s au molipsit de la tine cu visele alea TIMPE. Locuri de agrement si distractie pe toate piraiele.Trezeste te la realitate si vezi ti de problemele reale ale oamenilor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS