Actualitate

Restaurantele care servesc masa elevilor, la școală sau în localuri, vor fi controlate

Restaurantele din Bistrița care servesc mâncare elevilor, indiferent dacă o transportă în școli sau în propriile localuri, vor fi verificate săptămâna viitoare de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, a anunțat directorul instituției, Ioan Bogolin.

În ședința Colegiului Prefectural de vineri, el a spus că Restaurantul Nossa, care livrat mâncare unui număr de peste 400 de elevi de la două școli din Bistrița fără să fie autorizat să facă servicii de catering, a fost amendat cu 20.000 de lei.

”În urma celor întâmplate, am dispus o sancțiune de 20.000 de lei, suspendarea activității până la remedierea neconformităților și am confiscat 10,4 kg de produse neconforme. Am prelevat probe din alimentele pe care le-am găsit la locul în care s-a gătit. Până la această dată nu s-a izolat vreun agent patogen care ar putea duce la o toxiinfecție alimentară. Practic, ei nu aveau dreptul să gătească acel meniu pe care l-au gătit și l-au dus spre servire elevilor din cele două școli. La una dintre școli erau în probe, nu aveau niciun contract, iar la altă școală au servit mâncare și anul trecut școlar, dar de la un alt punct de lucru, nu de la acesta”, a spus directorul DSVSA Bistrița-Năsăud, Ioan Bogolin, vineri, în ședința Colegiului Prefectural.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a menționat la rândul ei că analizele făcute nu indică faptul că ar putea fi vorba despre o toxiinfecție alimentară.

”Sunt peste 400 de copii din 15 clase și cadre didactice care consumă alimente de la firma respectivă, iar dintre cei 7 care au ajuns în UPU, doar doi au consumat alimente de la restaurantul respectiv. Nici cei de la UPU nu au făcut legătura între cazuri, nici măcar nu au pus diagnostic de suspiciune de toxiinfecție alimentară. Este o perioadă în care se manifestă foarte multe enteroviroze. Probabil că asta a fost mai cu seamă, nu o toxiinfecție alimentară”, a spus Anca Andrițoiu.

Restaurantul Nossa nu este însă singurul care livrează mâncare în școli fără să fie autorizat să facă servicii de catering. Tocmai de aceea, săptămâna viitoare, controalele vor fi extinse.

”Le-am comunicat că nu au dreptul să facă acest gen de contracte decât unitățile autorizate să facă catering și să transporte alimentele la unitate. Din păcate, asociațiile de părinți au decis că pot lua și din altă parte. Îi vom verifica pe toți, inclusiv restaurantele în care elevii servesc masa”, a spus Ioan Bogolin.

5 comentarii

 • Ha ha ha. Daca controlați pe bune restaurantele din județ maxim 10% mai rămân deschise. Și analizele angajaților daca sunt făcute pe bune periodic.

  19
  1
 • Toate unitățile care servesc hrană preparată (restaurante, fast food-uri, etc.) ar trebui verificate lunar de instituțiile cu atribuții de control în domeniu.
  Tocmai a început școală, iar elevii se înghesuie la mâncarea „sănătoasă” de tip fast food.

  14
 • Pai ar trebui controale periodic doar ca, la instituțiile de control, oricare ar fi ele, DSP, DSVSA, POLOTIE sau PARCHETE SAU INSTANTE DE JUDECTA..bate vântul la nivelul personal, adica e nevoie de oameni au deficit mare ….. bugetarii colcăie în instituțiile politice, primarii consilii județene, agenții sau ministere , aici se pot angaja fără concurs sinecuri!!! Aici exista consilieri personali secretare alese pe sprânceană!!!! La politie la parchete lainstante la dsv-uri la dsp-uri trebuie sa dea concurs și știm cu toți ca pentru uni chiar și concursurile aranjate sunt grele, asa ca copii politicenilor, sau alți membri de familie își găsesc locul pe bani publici sun forma de consilieri, secretare sau alte forme de angajare la stat penteu zero activitate!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS