Economie

S-a dat startul în lupta pentru „funny money”!

Funny money. E ceea ce luptă să câştige, săptămâna aceasta, peste 120 de elevi de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa. În cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, copiii învaţă cum se fac banii, unde se păstrează şi cum se economisesc.

Cu mic cu mare, copiii de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa s-a adunat, luni dimineaţa, în sala de sport ca să afle de la profesorii lor ce trebuie să facă pentru ca, sfârşitul săptămânii, să fie mai bogaţi atât din punct de vedre financiar, cât şi ca experienţă de viaţă.

„CONTează pe educaţie”. Aşa se numeşte proiectul în care CNAM este partener al Şcolii Internaţionale din Cluj şi al Băncii Transilvania în ideea de a contribui la educaţia antreprenorială a elevilor. Coordonator este directorul Şcolii Camelia Tabără, iar din echipa de proiect fac parte învăţătoarele Dorina Podină şi Irina Matei, dar şi profesoarele Maria Mureşan, Anca Cocean şi Nicoleta Butuza.

Ajutaţi de „Furnicuţa Petruţa”, mascota proiectului, elevii vor încerca să obţină cât mai mulţi bani virtuali „funny money”. Cei mici vor deschide miercuri un magazin cu produse de Paşte în care vor vinde ouă, prăjituri, iepuraşi şi alte obiecte tradiţionale. Se vor strădui apoi să fie cuminţi, să păstreze curate sălile de clasă şi curtea şcolii şi să nu îi supere pe profesori. Pentru fiecare gest vor primi între 10 şi 100 de „funny money”. Cel mai mult se va putea câştiga din proiectele realizate de fiecare elev.

Elevii mai mari vor prezenta, joi, un spectacol pentru colegii lor mai mici şi vor participa la aşa-numita „Zi a carierei” la care îşi vor invita părinţii şi buncii.

Toţi banii câştigaţi de copii vor fi depuşi într-o „bancă virtuală”, iar elevii mai mari se vor ocupa să îi plaseze cât mai bine într-o „bursă virtulă” care să le sporească valoarea.

Toţi copiii sunt foarte încântaţi de proiect, iar profesorii lor de asemenea. La startul lui a fost prezentă şi Oana Mate de la Banca Transilvania Bistriţa care i-a invitat pe copii să viziteze unitatea ca să vadă şi cum se fac operaţiunile cu bani reali.

Programul „Şcoala altfel”se va desfăşura în perioada 2-6 aprilie în toate şcolile din România şi este dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare.

Obiectivul principal al acestui program constă în implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor,  în domenii cât mai diverse şi interesante. Se vor organiza activităţi culturale, activităţi tehnico-ştiinţifice, activităţi sportive, activităţi de educaţie pentru sănătate,de educaţie ecologică sau activităţi de educaţie rutieră. Proiectele se pot organiza în parteneriat cu alte unităţi de învăţământ, cu organizaţii neguvernamentale, cu palatele şi cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare, cu direcţiile de tineret şi sport, cu poliţia, jandarmeria, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, direcţiile de sănătate publică, agenţiile pentru protecţia mediului, etc.

În Bistriţa-Năsăud, programul „Şcoala altfel” se va desfăşura în toate unităţile de învăţământ, 401 la număr. La activităţi vor participa 11.495 preşcolari şi 42.332 elevi.

Cristiana Sabău

   

1 comentariu

  • felicitari ptr. acest demers. cu un singur amendament : trebuiau facute astfel de cursuri muuuuult mai devreme [prin 2006-2007] si nu cu elevi , ci cu astia mai batrini care nu mai stiu cite rate si datorii au la banci. Dar cum se spune , viitorul tarii sint copii . prin ei vom fi noi astia de astazi. inca odata FELICITARI !!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS