Actualitate

S-a stins din viață prof. Constantin Sănduță

Prof. Constantin Sănduță, membru fondator al fostului club de fotbal Gloria Bistrița, din conducerea căruia a făcut parte în calitate de prim-vicepreședinte al Consiliului Director, a trecut la cele veșnice, de Crăciun. Constantin Sănduță împlinise în 11 decembrie vârsta de 82 de ani.

Slujba de înmormântare va avea loc joi 28 decembrie, ora 13.00, la Cimitirul Evanghelic din Bistrița (str. C.R. Vivu).

Născut în 1941, a urmat cursurile FESS Cluj și ale IEFS București, absolvind Academia Olimpică Internațională în 1971. Sportiv în cadrul clubului Gloria Bistrița, apoi membru fondator al al clubului de fotbal, Constantin Sănduță a fost mai întâi vicepreședinte și apoi președinte al Consiliului Județean de Educație Fizică și Sport Bistrița-Năsăud. Din această calitate a contribuit la modernizarea stadionului în anii 1973 și 1980, la construcția Sălii Polivalente, a Sălii de de tenis de masă, a pistei de bob-sanie și a instalației de telescaun de la Piatra Fântânele. A fost prezent la Jocurile Olimpice de la Munchen (1972) și Moscova (1980). A predat la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, dar și la Extensia Bistrița a Universității ”Babeș-Bolyai”. A fost, de asemenea, vicepreședinte al Casei de Asigurări de Sănătate, precum și prim-vicepreședinte al Consiliului Director la clubul de fotbal Gloria Bistrița condus de Jean Pădureanu. Constantin Sănduță era membru al Clubului Rotary.

De-a lungul timpului, a scris cărți precum ”Monografia sportului județean”, ”Cavalerii sportului în Bistrița-Năsăud”, ”Cartea Gloriei Bistrița”, ”Bistrițeni pe cărările timpului”, ”Gânduri spre sport de-a lungul anilor”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

6 comentarii

 • Un mare om, și o personalitate a Bistriței! Un sufletist care a cunoscut și iubit Bistrița veche șî pe oamenii ei și a ostenit cu multă modestie să treacă și generațiilor următoare tezaurul de cunoștiințe, de amintiri și de suflet pe care l-a adunat de-a lungul timpului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  37
  1
 • Condoleanțe!
  Om și profesor de o discreție și modestie rar întâlnită, cu respect deosebit pentru oameni, pentru fiecare sportiv.
  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  32
  1
 • Respect etern !!!
  Dumnezeu sa-l ierte și odihneasca!
  A plecat la cer unul dintre puținii, care astăzi mai sunt in viața, ce au ridicat acest județ.

  21
  3
 • Ne-a parsit pentru todeauna, profesorul Constantin Sanduta! S-a remarcat prin onestitate, modestie, generozitate si devotament fata de miscarea sportiva, careia i-a dedicat cu responsabilitate intreaga viata. Cu totii am pierdut un om valoros caruia ii vom simti lipsa! Ma plec cu respect in fata acestui om pe care-l voi pastra in memorie!
  Odihneasca-se in pace!

  23
 • Un om deosebit, prieten al vânătorilor de munte. Condoleanțe familiei, Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace !

  6
  0
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.