Actualitate

Şansa la bani europeni tocaţi degeaba de partea găştii lui Botiş

Aşa cum era de aşteptat, gaşca euroactivă a lui Botiş se foloseşte, din plin, de carenţele sistemului juridic românesc şi nu restituie banii europeni cheltuiţi degeaba. La Tribunalul Cluj, se dau termene peste termene, următorul fiind în 1 iunie 2012.

A trecut deja mai bine de un an de la momentul în care Ioan Botiş şi-a pierdut ministeriatul din cauza afacerii „Şansa la demnitate”, dar care i-a umplut conturile lui şi unor apropiaţi. În mod normal, membrii Asociaţiei „Parteneriat Euroactiv” ar fi trebuit să restituie demult banii europeni pe care i-au tocat aiurea pe salariile lor gigant. Credeţi că s-a întâmplat aşa? Nici vorbă. Au contestat, au dat în judecată şi acum trag de timp. La Tribunalul Cluj au primit o nouă amânare pentru data de 1 iunie.  

În urma scandalului de acum un an, Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Nord-Vest a reziliat contractul cu „Parteneriat Euroactiv” Bistriţa pentru nerespectarea contractului de finanţare şi a legislaţiei naţionale şi europene. Decizia de reziliere a fost emisă ca urmare a încheierii misiunii de verificare a proiectului.

Verificarea a început în 19 aprilie 2011 ca urmare a unor aspecte semnalate de publicaţia noastră. În urma verificării au fost constatate: neconcordanţe între unele actele justificative puse la dispoziţie de Asociaţia „Parteneriat Euroactiv” Bistriţa, furnizarea unor documente incomplete şi inexacte; creşterea, nejustificată prin documente suport, a numărului de ore de muncă prestate de unii membri ai echipei de implementare a proiectului; existenţa unor posibile conflicte de interese între interesele personale ale unor membri din echipa de implementare şi interesele economice ale UE.  

Ca urmare, „euroactivii” ar fi trebuit să restituie peste 630.000 de lei, bani primiţi în etapa de prefinanţare în cadrul contractului, dar nici vorbă.

Vă reamintim cine sunt cei care nu vor să restituie banii şi cât a încasat fiecare într-o singură lună în care se derula acest proiect sub ministeriatul lui Botiş:  Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, Bartha Csaba Andrei (8400 de lei), Alina Căpraru (8400 de lei), Irina Hădărean (8400 de lei), Ovidiu Lăzăroaie (8400 de lei), Carmen Magda (9200 de lei), Ioan Iany Moroşanu (8400 de lei) şi Cristina Maxian (2500 de lei).

Timp Online, prin dezvăluire făcute, a determinat demisia ministrului Ioan Nelu Botiş. Citiţi aici povestea demersului nostru jurnalistic pentru care publicaţia noastră a fost premiată de „România Curată” cu premiul „Jurnalistul bunei guvernări 2011”.

Cristiana Sabău

Etichete

3 comentarii

  • dl. Oltean ………acesta este un om de ,,valoare,, si e in Euro. ,,va felicitam,, ptr. acesti oameni de ,,valoare,, !!!

  • Ati fost alesi!?Pe noi ne-ati nenorocit,voi v-ati imbogatit.Noi suntem SOMERI(cu sau fara indemnizatie),in tara este HAOS,n-aveti plan de DEZVOLTARE ci doar de amendare ieri se faceau controale inclusiv pe AUTOSTRADA,NU va ajuns de la firme.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.