Sănătate

Șapte decese într-o săptămână din cauza gripei și pneumoniei

O persoană a decedat din cauza gripei și alte șase după ce au făcut pneumonie. S-a întâmplat într-o săptămână în care numărul de cazuri de îmbolnăvire a explodat și în județul nostru, persoanele de peste 65 de ani fiind cele mai afectate.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, 50 de persoane au fost diagnosticate cu gripă în prima săptămână din acest an, șase au ajuns în spital și una a decedat.

Viroze au făcut 1651 de persoane, în special copii și tineri, 33 ajungând în spital.

Pneumonie au făcut 282 de persoane, 76 s-au internat în spital, iar șase au decedat, cinci având peste 65 de ani.

La nivel național, în prima săptămână din ianuarie, zece oameni au murit de gripă, în condițiile în care, din octombrie, de când a început sezonul gripal totalul deceselor a fost de 16. În țară, cei mai mulți decedați de gripă sunt din Arad. Au fost decese din cauza gripei și în București, Bistrița, Buzău, Ialomița, Timiș, Sibiu.

Bolile respiratorii pot fi prevenite prin vaccinare, însă foarte puține persoane din Romania se vaccinează.

12 comentarii

  • Se împlinesc trei ani de când a început vaccinarea. Conform teoriei antivax , in trei ani vor muri vaccinați.
   În curând statele cu rată ridicată de vacinare se vor depopula.
   Știe careva cum stă Portugalia?

   5
   3
 • „Bolile respiratorii pot fi prevenite prin vaccinare”. În ce procent pot fi prevenite? Și vaccinurile anti-covid trebuiau sa prevină în ”95% formele simptomatice și 100% spitalizarea și moartea”. Așa zicea propaganda la vremea respectivă.

  11
  9
 • Recomandarea pentru vaccin antigripal e ok.De aia nici nu se inghesuie baietzii din garnizoana ,ăia cu ,,selectia naturala”…că la vaxinul covid trollat ul era pe cashkaval. Acuma nu le mai place …ca devin favorizatori ai infractorilor Catzu,Magicianu Vladuț si Cruella depiltoarea.

  7
  3
 • Am avut doi caini: unul maidanez vaccinat odata pe an si altul de rasa cu certificat de origine. Au trit amandoi in aceleasi conditii. Cel de rasa vaccinat la timp a murit la 8 ani iar celalalt ii fac majoratul si a uitat de vaccin , antirabic sau deparazitare de vreo 10 ani!!!
  SA FIE DE LA COVID?

  12
  5
  • Adică cel folosit pe post de cobai a decedat vaccinat!!!
   Când Dorel nu poate mai mult.

   7
   1
 • Acum sunteți sictiriți toți vaccinați deoarece aveți n… doze de vaccin anti-COVID la purtător.
  Apropo, statul român încă mai are pe stoc câte mii de doze care vor expira în curând de ce nu vă înghesuiți iar la rând?
  De aceea sunt atâtea decese stopcardio ș.a.m.d. după ani și ani…
  ”România s-a oprit din achiziţie”

  8
  7
 • In astfel de conditii este de evitat inghesuiala in autobuzele care vor veni pe LINIA VERDE , in trenuri prin supermarketuri pe la cozi la impozite si taxe cel putin pana trece valul de imbolnaviri. Cumparaturile sunt de facut in magazinele mici de prin cartiere,de la tara unde se plimba putina lume. Eu sunt vaccinat cu anti gripalul si imi permit sa dau sfaturi deoarece de peste 20 de ani nu am tusit, nu am avut febra si pentru asta multumesc CERULUI.

  9
  6
 • Stimata redactie TimpOnline, puteti face un reportaj la UPU, pentru a afla motivele/afectiunile pentru care se prezinta pacientii la UPU (daca se poate procentual)?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS