Social

Se apropie o minivacanță… mare, de cinci zile

După minivacanța de Ziua Muncii (1 Mai), la orizont se arată o alta, care va cuprinde nu mai puțin de cinci zile libere consecutive, dintre care două de sărbătoare legală.

1 Iunie este zi liberă nelucrătoare prin lege. Deoarece anul acesta Ziua Copilului pică joi, a fost declarată liberă și ziua de vineri 2 iunie, pentru a face punte cu week-end-ul 3-4 iunie (sâmbătă-duminică) și cu data de luni 5 iunie, a doua zi de Rusalii, zi liberă legală, nelucrătoare.

Așadar, vor fi cinci zile libere consecutive:

 • joi 1 iunie (Ziua Copilului)
 • vineri 2 iunie
 • sâmbătă 3 iunie
 • duminică 4 iunie (prima zi de Rusalii)
 • luni 5 iunie (a doua zi de Rusalii)

Până la sfârșitul anului mai sunt libere următoarele zile: luni 14 august și marți 15 august – Adormirea Maicii Domnului (Sf. Maria), joi 30 noiembrie – Sfântul Andrei și vineri 1 decembrie – Ziua Națională a României, luni 25 decembrie și marți 26 decembrie – prima și a doua zi de Crăciun.

Calendarul zilelor libere din 2023 a fost stabilit la sfârșitul anului trecut, prin Hotărâre de Guvern.

2 comentarii

 • S-ar zice ca, o ducem foarte bine…..Eu cred ca ar mai trebui cateva zile libere precum : :ziua adolescentului,ziua femeii insarcinate, ziua barbatilor,……Ce doresc sa spun…nu stiu daca ne face bine ,puzderia de zile libere inlantuite…. Da, in anumite zone ,se vede! Este foarte greu in schimb,sa retragi ,dupa ce ai dat !Poate mai mult discernamant ,s-ar cuveni….! 1 mai este exemplul cel mai potrivit : Greva macelarilor din Chicago 1886! Dupa trei ani,comunistii si socialistii …de pretutindeni, (tineti minte:Proletari din toate tarile,uniti-va!) s-au intalnit la Paris si au hotarat ca zi a oamenilor muncii!?,sa fie 1mai! Extraordinar ! Si noi, mergem din inertie sau poate nu pe aceasta varianta! Eu prefer ziua de 10 mai -Ziua proclamarii Independentei tarii! MNPop

  13
  15
 • Oricum la cum merge economia azi-maine o sa avem foarte multi dintre noi zile libere fara numar……..la cei de la buget ar merge si un sport de zilele libere……………cum poti sa dai atatea zile libere si sa te astepti sa ai o economie functionala, plus ca nu e normal sa faci asa zise punti daca ziua libera pica in mijlocul saptamanii, dintr-un an de 365 de zile, aproape jumatate sunt zile libere si ne asteptam ca tara asta sa se dezvolte vreodata………..scoala e mai mult vacanta decat scoala, anormalul a devenit normal in zilele noastre…………..

  17
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.