Lucrările de reabilitare a clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița se extind și la etajul 3. Acest proces presupune o reorganizare temporară a activității în secțiile Cardiologie, Neurologie și Oftalmologie.
”Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru ca serviciile medicale oferite să nu fie afectate și să beneficiați în continuare de îngrijire sigură și de calitate. Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere în această perioadă!”, este mesajul conducerii spitalului.
La SCJU Bistrița se derulează un proiect de peste 100 de milioane euro prin PNRR care cuprinde realizarea unui nou corp de clădire cu patru etaje, reabilitarea clădirii existente, digitalizarea și dotarea cu aparatură medicală.
Nou program de vizită la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița
Având în vedere situaţia epidemiologică favorabilă la nivel local, cu scăderea numărului de infecţii respiratorii acute, cât şi încheierea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă la nivel naţional, noul program de vizită în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, valabil din 16 aprilie 2025, este următorul:
LA SEDIUL CENTRAL (Bulevardul General Grigore Bălan, nr. 43)
Datorită lucrărilor care se desfăşoară în cadrul proiectului „Creşterea eficienţei energetice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, sediul central Bd. G-ral Grigore Bălan, nr. 43” şi pentru siguranţa pacienţilor internaţi în secţiile în care activitatea medicală se desfăşoară pe spaţiu restrâns, intervalul orar de vizitare a pacienţilor este următorul:
Secţiile medicale şi chirurgicale din sediul central: Luni, Miercuri, Vineri între orele 15:00-17:00, Marţi şi Joi între orele 13:00-15:00, iar Sâmbătă, Duminică şi în sărbători legale între orele 10:00-12:00, respectiv 15:00-18:00.
Secţia ATI: de Luni până Duminică şi în sărbători legale între orele 13:00-15:00. Vizita se va desfăşura conform programărilor făcute de personalul desemnat din secţie pentru comunicarea cu aparţinătorii, cu respectarea strictă a măsurilor de limitare a răspândirii bolilor infectocontagioase.
În Secţia Pediatrie vizita nu este permisă. Pacienţii pediatrici sunt internaţi însoţiţi de un aparţinător care va putea ține legătura cu restul familiei/aparținătorilor. În situaţii excepționale, cu acordul medicului şef şi medicului curant, vizita se poate efectua conform înţelegerii şi cu echipament de protecţie corespunzător.
ÎN SECŢIILE EXTERNE
Boli Infecţioase, Pneumologie, datorită specificului patologiei pacienţilor internaţi, se menţine un grad de restricţie astfel: interval orar de vizită – 15:00-17:00, de Luni până Duminică şi în sărbători legale.
Compartiment Dermatovenerologie: Luni, Miercuri, Vineri între orele 15:00-19:00, Marţi şi Joi între orele 13:00-17:00, iar Sâmbătă, Duminică şi în sărbători legale între orele 11:00-17:00.
Secţia Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie: Luni, Miercuri, Vineri între orele 15:00-19:00, Marţi şi Joi între orele 13:00-17:00, iar Sâmbătă, Duminică şi în sărbători legale între orele 11:00-17:00.
Secţia Oncologie medicală: având în vedere patologia pacienților internați, se menține un grad de restricție: de Luni până Duminică și în sărbători legale între orele 15:00-18:00.
Secţia Psihiatrie: Luni, Miercuri, Vineri între orele 15:00-19:00, Marţi, Joi între orele 13:00-17:00, iar Sâmbătă, Duminică şi în sărbători legale între orele 11:00-17:00.
În cazuri particulare, unde patologia impune, aparţinătorii vor purta echipament de protecţie conform instrucțiunilor secției.
Pentru pacientul critic, vizita se poate efectua şi în afara intervalelor menţionate, cu acordul medicului curant şi medicului şef secţie sau medicului de gardă, atunci când este cazul.
Văzute în desfășurarea lor timp de decenii ”lucrările” atât de mediatizate par niște cârpeli, de vreme ce mereu trebuie reluate și ”extinse”.
Dar ,dacă are vaca lapte, trebuie mulsă că altfel stărpește, zice țăranul.
Cu atatea bani bagati si cheltuiti se putea construi un spital nou in alta locatie. Spitalul e plin de bacteri degeaba se tot varuieste.
Trebuia daramat si construit altul asa cum se procedeaza in vest.
Spital nou construit in Bucuresti de asociatia ,,Daruieste Viata,, echipat si dat in functiune a costat 40 milioane de Euro din bani privati . In Bistrita o aripa de spital noua construita si echipata + renovarea vechiului spital va costa 100 milioane Euro din bani europeni . Are balta ,pardon EUROPA , peste…!!!
Acum (si nu doar) au ocazia romanii (bistritenii) sa vada cum se sifoneaza banii in cazul lucrarilor publice. Asociatia „Daruieste Vata” fiind o companie privata, a cautat sa optimizeze costurile, oferind o calitate cat mai ridicata. La spitalele de stat, se proiecteaza ceva, se oferteaza altceva si se monteaza altceva…la niste preturi umflate, pentru a putea sa se umple niste buzunare.
Oricum, nu verifica nimeni adevarata valoare a lucrarilor si sa ii traga la raspundere pe cei responsabili. Asa ajung acesti „conducatori” niste boieri locali, iar contribuabilii mor pe la usile spitalelor (UPU).
Tovarasi, furati, furati, nu va lasati! Iar voi, populimea, aplaudati si votati!