Actualitate

Se fură carnea din afumători. Şefii de post vor da dovadă de mai multă vigilenţă, promit şefii IJP

Şefii de post din mediul rural vor trece de mai multe ori prin satele judeţului şi vor da dovadă de mai multă vigilenţă, a promis comisarul şef Liviu Olariu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud după ce prefectul Ioan Ţintean i-a spus că mai mulţi primari i-au sesizat că unii bătrânii din sate, care îşi pun carnea la afumat, rămân fără ea.

Comisarul şef Liviu Olariu, adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, a declarat, miercuri, într-o şedinţă a Colegiului prefectural, că poliţiştii îşi vor face datoria şi în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Poliţiştii vor verifica legalitatea activităţilor comerciale pentru produsele de sezon pentru prevenirea evaziunii fiscale. Dintre acestea, sunt mijloacele pirotehnice. Vom acorda o atenţie deosebită riscurilor pe care le presupune folosirea acestor mijloace pirotehnice. Avem deja şase infracţiuni în domeniu. Reamintesc faptul că numai categoria întâi, cele care pot fi folosite în interior, nu au riscuri prea mari, nici nu produc zgomote. Numai acelea pot fi folosite tot timpul anului de către persoanele fizice. Celelalte categorii sunt folosite doar de pirotehnişti”, a spus comisarul şef Liviu Olariu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii vor fi peste acolo unde lumea va sărbători şi se va distra. „Avem în vedere riscul rutier. Acţionăm pentru fluidizarea traficului rutier. Preconizăm că, la Bistriţa, dar şi în alte părţi, vor fi câteva zile în care traficul va fi aglomerat şi vom lua măsuri de fluidizare a traficului. De asemenea, acţionăm pentru prevenirea accidentelor. Cauzele sunt viteza şi pietonii în judeţ, dar consumul de alcool şi alte asemenea condiţii. Vom acţiona cu dispozitive poliţieneşti în toate zonele judeţului. Asigurăm prezenţa 24 de ore din 24 a dispozitivului rutier pe Valea Bârgăului în zona Pasului Tihuţa”, a mai spus comisarul şef Liviu Olariu.

Prefectul Ioan Ţintean i-a solicitat însă ca şefii de post să fie mai prezenţi în satele din comune unde se întâlnesc diverse situaţii reclamate în special de primari, şi anume că oamenilor bătrâni li se fură carnea pusă la afumat.  „Vă rog să le transmiteţi şefilor de post să facă deplasări mai dese în sate şi să fie vigilenţi. Mi-au spus mai mulţi primari că oamenii bătrâni de la ţară taie porci, îşi pun carnea la afumat şi se trezesc fără ea. Poliţia să meargă mai des prin sate ca să nu mai avem astfel de sitauţii”, a spus prefectul.

Comisarul şef Liviu Olariu i-a promis că va transmite mesajul în teritoriu, iar Poliţia din mediul rural va fi mai vigilentă în această perioadă.

9 comentarii

  • ha,ha,haa……ha/ si cum o sa faceti ?/ ca si pe ceilalti hoti de abia i prindeti. si pun pariu ca daca un om prinde intr-o noapte un hot in afumatoare, o sa-l acuzati pe om ,de rele tratamente aplicate hotului . asa ca lasati in pace oamneii si nu le mai dati sperante desarte.

    • raul……cineva te voteaza cu „minus”…..chiar inainte de a posta ceva ….Adevarul ca e cea mai buna „afacere” de „sezon” pentru cei fara un porc …. Primaria ar putea cumpara de 200.000 lei din banii lui daniel vreo 200 de porci si sa imparta la 800 de familii si dupa ……. ar disparea asemenea stiri!!!

  • Cum sa-i prinda pe hotzi la afumatori daca sefii nu se dau jos din masina de servicu.(uneori fiind si afumati)Ba mai dau drumul la girofaruri.Panda frate este sfanta.

  • domnu OLARIU NU NE MAI DATI SFATURI DE HOTI DUMNEATA AI AVUT UN HOT SUBORDONAT care a furat branza de la fabrica de lapte Beclean si amendat penal si in continuare va este coleg …nu este posibil asa ceva ……RUSINE,RUSINE RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.