Actualitate

Se reiau lucrările la pasajul din Decebal. În curând se va redeschide și circulația

Se reiau lucrările la pasajul pietonal subteran de pe Bulevardul Decebal, a anunțat primarul Ioan Turc, potrivit căruia ”s-a identificat soluția tehnică pentru ca lucrările să poată fi continuate”, iar imediat ce va fi turnată placa, va fi redeschisă circulația.

Constructorul a început pregătirile încă de vineri pentru reluarea lucrărilor, când au putut fi observate mai multe mașini pe șantier.

”În câteva zile vor fi reluate lucrările la pasajul subteran. S-a identificat soluția tehnică pentru ca lucrările să poată fi continuate. Într-un termen rezonabil vom reuși să punem și placa peste pasajul de la Piața Decebal și să deschidem și circulația pe segmentul de drum. Vom veni și cu trotuarele, și cu stațiile de autobuz, vom introduce în canalizația subterană toate firele de internet, de telefonie, de tv. Orașul se va aerisi și va arăta mult, mult mai bine decât arată astăzi. Insist, mult mai bine”, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul a precizat că, în paralel, se merge și cu programul de anvelopare a blocurilor de locuințe, pe care l-a catalogat drept ”extrem de necesar atât pentru confortul termic al oamenilor, cât și pentru modul în care arată orașul”.

”Se lucrează de dimineața până seara”, a spus primarul Ioan Turc.

Lucrările la pasajul subteran au fost oprite pentru o expertiză solicitată de Inspectoratul de Stat în Construcții urmarea unei sesizări. “dard. ”Face cineva o contestație, atunci pentru a vedea dacă tot ce se specifică în contestație este real sau nu, se cere o expertiză. Nu mă simt șantajat de nimeni”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Lucrările în proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (63,8 milioane lei, circa 13 milioane euro) constau în:

 • realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști,
 • reabilitarea trotuarelor,
 • realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă,
 • realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței,
 • iluminat public cu sistem de telegestiune,
 • modernizarea stațiilor de transport public existente,
 • realizarea de sisteme de monitorizare video.

Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m. Constructor este M.I.S. Grup.

14 comentarii

 • Felicitari Primarului care se tine de treaba si are o comunicare buna cu presa si cetatenii. Sugerez domnului Primar sa consulate stenogramele de sedinte din CL, cele din 2019 unde am propus inca trei treceri subterane pentru pietoni si siguranta lor. Pe Calea Moldovei in drept cu Liceul INFOEL, sensul giratoriu Nasaudului, HAN, Spital si pe Independentei Iosif Vulcan-Kauffland. Asta ar inseamna si fluidizarea traficului si mai buna siguranta pentru cetateni, si nu Pasarela de fier suspendateca ca la comunistii asa cum se dorea in administratia trecuta. De pe Independentei. Impreuna cu LIBERALII, ECOLOGISTII au anulat acest had proiect intr-o conferinta de presa comuna iar edilii de atunci I-a prins groaza si rusinea de ce proiect au fost ei capabil sa initieze. Exact ca in Gara DEJ – Triaj din DEJ.

  9
  77
  • Pai numa tu si cu ecologistii tai ati putea propune astfel de proiecte costisitoare si inutile. In gara din Cluj un astfel de pasaj are vreo minim 7 iesiri : doua iesiri spre statiile de tramvai, doua spre statiile de bus, una in fata garii, una direct pe peroane si inca o iesire dupa gara. In rahatul asta de intersectie de ce e nevoie de asa ceva? Iar legat de siguranta va fi exact pe dos, sa vezi acum cati o sa treaca strada ilegal doar pentru ca nu vor vrea sa piarda timpul coborand si urcand niste scari.

   60
   3
 • O sa se lepede si de tine asa cum s a lepadat si de altii care i au fost loiali in cazul in care va crede ca nu i esti de folos si îi afectezi sansele sa mai ia un mandat. Tu crezi ca el nu vede cate minusuri iti iei la fiecare latrat?Degeaba faci partie cu limba pe fesierii prim ului ca autorizatie nu primesti.Justitia nu se poate compromite in asa hal incat sa dea un exemplu negativ cetatenilor ca fiecare poate face ce vrea incalcand legea si apoi sa faca circ .Ti a mers pana acum cu tergiversarea procesului dar acum e cam gata .Pentru abateri de la legea constructiilor au luat condamnari altii mai bazati decat tine si ăia au avut autorizatii.

  42
  1
 • Toate ca toate, dar acest pasaj zău că a fost o idee proastă. Puteți vedea ce se întâmplă în alte orașe: aceste pasaje devin case pentru boschetari și wc-uri publice. Multe pasaje s-au desființat din cauza asta. Vine poliția, scoate de acolo boschetarii, spală rahatul de pe jos, iar într-o oră sunt înapoi toți. NU AI CE FACE, NU EXISTĂ SOLUȚII, doar să păzești cu mascații intrările, 24 din 24. Nu pot să înțeleg de ce s-a complicat în acest hal dl primar, strada aceea nici nu e foarte lată, nici foarte circulată. Un semafor cu buton era mult mai simplu, ieftin și eficient. Puteau traversa omenește și pensionarii, și mămicile cu cărucioare.

  52
  3
 • Si tu ai impresa ca minusurile voastre imi strica mie pofta de mancare si somn? Te Inseli amarnic si in privinta altor aspecte, nu am nevoie de nici o sustinere, nici electorala si de nici un fel deoarece nu mai am treaba nici macar cu politica locala si nu sunt decat un simplu pensionar civic atent la banii mei si la felul in care arata orasul in care traiesc. Cam multa prostie se posteaza aici si este trist sa vezi cu cine se sta de vorba. Voi cativa retrograzi care nu intelegeti DEMOCRATIA Partiipativa si nu ati citit Constitutia Romaniei in loc sa fiti cetateni implicati si asumati doar improscati cu rautate si venin ca atata va duce capul.

  4
  58
  • Ca sa te doara capul trebuie sa ai niste organe senzitive si cognitive in piesa care tie iti seveste doar sa nu iti ploua in gat.Era vorba ca il doare capul pe altcineva pentru ca el vede ca asocierea cu tine e toxica si îi aduce prejudicii de imagine.

   33
   3
 • am ras de m-am picurat pe chilot……………………poate in 2090 se termina subteranu ala…si trotuarele
  ma lasi parca-l si aud pe micul turc cum zice: dati-mi inca un mandat va rog sa termin ce am inceput…citez din micul napoleon

  34
  4
  • Trotuarele nu vor fi gata nici in secolul urmator din pacate.

   22
   1
 • Ca sa nu se mai amuze preafericitii din primarie ,oare nu le-a dat prin mintile luminate de versuri ,lieduri,cantonete si ode de slava conducatorului ca tronsonul intre intersectia cu bd Republicii si intersectia de la posta veche se poate inchide o saptamana pe un sens si o saptamana pe celalalt iar circulatia sa se faca pe un singur fir pe sensul ramas liber? Sau se amuza doar constructorul ca nu mai cheltuie cu organizare de santier?

  21
 • Nu mai bine își făcea primarul Turc o statuie de aur călare, de banii ăștia decât să frece nervii unui oras întreg cu prostia asta? Zău că era mai bine. S-o fi pus pe Hală că oricum era interesat s-o cumpere. Ne uitam la statuie cum strălucește în soare… Nu încurcă pe nimeni… Ce frumos era!

  17
 • Povestea cu subteranele a fost fix a mea, si ma bucur ca pana si pesedeul lui Otc si acum LIBERALII o pun in practica. IATA ca propunerile Stunden sind civice trec daca sunt bune iar stenograma de sedinta demonstreaza asta. Mai vreau sa vad inca patru asemenea treceri in punctele descrise de mine. Asta este diferenta intre un om activ, asumat si un prostac postac anonim.

  1
  13
  • Iti mai simti buzele dupa atata pupat in dos pe primar ?

   11
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.