Actualitate

Secretarul municipiului, încă un proces câştigat împotriva celor care o acuză că nu semnează acte

Floare Gaftone a obţinut a doua victorie în instanţă împotriva celor care au susţinut că aceasta refuză în mod nejustificat semnarea autorizaţiilor de construire pentru edificarea caselor de locuit în extravilan.

Este vorba despre Dosarul nr. 2106/112/2016 prin care reclamanta Lutaniuc Iuliana a solicitat instanţei obligarea primarului municipiului Bistriţa Ovidiu Teodor Creţu şi a secretarului municipiului Floare Gaftone la emiterea autorizaţiei de construire pentru intrarea în legalitate pentru o construcţie edificată în extravilanul municipiului Bistriţa.

Reprezentată în instanţă de fiul ei, George Gaftone, avocat în cadrul Societăţii civile profesionale de avocaţi Zegrean, Gaftone şi Asociaţii, a reuşit să dovedească că refuzul semnării autorizaţiei de construire a avut fundamente solide de ordin legal.

Reclamanta Lutaniuc Iuliana a fost susţinută în acest proces atât de către primarul municipiului Bistriţa, cât şi de către arhitectul – şef, şeful serviciului de urbanism care au susţinut că în mod nelegal secretarul municipiului refuză semnarea autorizaţiei de construire.

Refuzul secretarului s-a întemeiat pe lipsa documentaţiei necesare pentru intrarea în legalitate a construcţiei, lipsa caracterului provizoriu al construcţiei, lipsa deciziei de scoatere din circuitul agricol a terenului pe care este amplasată construcţia şi pe supradimensionarea construcţiei raportat la dimensiunile impuse prin PUG.

Totodată, într-o cauză similară, înregistrată sub nr. 1653/112/2016 instanţa a dispus respingerea cererii formulate faţă de secretarul municipiului Bistriţa având ca obiect emiterea autorizaţiei de construire pentru edificare unui imobil în extravilan cu motivare conform căreia nu se poate impune emiterea unei autorizaţii de construire cu nesocotirea prevederilor legale şi a documentaţiilor de urbanism, chiar şi în contextul în care arhitectul şef, şeful serviciului urbanism şi primarul şi-au asumat semnarea acesteia căci statul, prin intermediul autorităţilor publice, are dreptul şi datoria de a asigura, prin activitatea de urbanism şi de amenajare a teritoriului condiţiile de dezvoltare durabilă şi respectarea interesului general, potrivit legii ( art.1 alin 1 din Legea nr. 350/2001 ), simultan cu respectarea principiilor şi obiectivelor consacrate de art 9-13 ale legii privind amenajarea teritoriului şi urbanismul.

În acest fel, secretarul municipiului Bistriţa a dovedit încă odată că refuzul semnării autorizaţiilor de construire a avut la bază fundamente legale.

9 comentarii

 • Bine ca omului de rand i se refuza construirea unei case, dar jmecherii pot construi blocuri cu 10 etaje fara parcari.
  Doamna secretara, ce masuri ati luat impotrica celor care nu au respectat documentatia ?
  Cum ati permis construirea unor imobile ca cel de pe Crinilor sau cel de pe Pescarilor?

 • Casa mea este in INTRAVILAN si este construita pe terenul de la TATA cumparat in 1939 si impozitat continuu. Este in gradina imobilului , nu incurca pe nimeni si a avut toate avizele si autorizatia platita si care nu mai vine de 10 ani. Pentru o inscriere FRAUDULOASA a Primariei B-ta in CF-ul colectiv un smecher de avocat a unui vecin a profitat de acest aspect si mi-au cerut sa le dau cadou 100mp. din curtea mea. Am refuzat, nu m-am lasat santajat si prin pile acel avocatel mi-a blocat eliberarea AUTORIZATIEI la nivel de primarie. Astfel mergand pe o chichita juridica cum ca sunt in indiviziune fortata cu inca 4 vecini , si cu primaria(STATUL) desi scrie clar in ACTUL de PARTAJ facut de tatal meu DR. in DREPT ca eu ofer servituti de trecere si nu invers, baietii destepti de la Juridic, primarul si secretariatul nu imi recunosc proprietatea dar banii pt. Autorizatie mi i-a luat. Mai mult Primaria si contopistii de acolo in frunte cu arogantul Primar intretin o situatie unica in Bistrita si incalca o lege clara de INTRARE in LEGALITATE pe care ei o pot aplica f. simplu.Sa VA FIE RUSINE LA TOTI ! Indiferent de functie .

 • Domnul BOGDAN sunteti foarte dragut. Va multumesc insa va spun ca nu am nevoie, nu ma grabesc pt. ca sunt in INSTANTA cu doua procese pe aceste aspecte. Unul l-am castigat. Dupa anul nou vine al doilea si pe urma DAUNE MORALE importante vor fi cerute de mine. Situatia este sub control si imi este favorabila. Am acte BETON atat de proprietate cat si avize, proiect etc. Sper sa le dau o lectie si nimeni in orasul asta sa nu mai fie terfelit, si batjocorit privind drepturile de folosinta si de proprietate. SARBATORI FERICITE !!!

 • Dar blocul de la Stefan O Iosif care nu are spatii verzi, parcari , cand treci pe trotuar parca iti pica blocul in cap, aoare cum s-a putut autoriza asa cava? Al cui este?

 • Bine ma, dar blocul de pe str, G . Pletosu?SUB FIRELE DE INALTA TENSIUNE SI INTRE CASE Cu CEL PUTIN 30 APARTAMENTE? cum a autorizat primaria iar doamna secretar predupun ca a semnat.HAOS IN URBANISM

 • or fi indreptatite o parte din refuzurile de autorizatii de constructie, dar sa astepti doua luni o semnatura de autorizatie cand ai toate documentele solicitate, in regula, si sa afli ca zac pe masa secretarului asa cum mi s-a intamplat mie, e bataie de joc.

 • Doamna Alina esti sigura ca era pe masa secretarei , ca har domnului stau pe masa la sefu de seviciu Tamas si arhitectei pana iti creste barba alba, unii dintre ei protejatii primarului de aceia nici nu le pasa. Eu cred ca are dreptate secretara ca nu este de acord cu case pe toate dealurile si pe urma vreau apa, canalizare ,iluminat. Oricum este un mare haos cu blocuri mari intre case, fara parcari numai pavaje si betoane.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS