Actualitate

Ședințele CL Bistrița și CJ BN, în ultima zi a lunii. Ce proiecte aprobă aleșii

Joi 30 septembrie sunt programate ședințele ordinare ale Consiliului Local Bistrița și Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, de la ora 15.00 respectiv ora 14.00. Acestea se vor desfășura în sistem online și vor putea fi urmărite pe paginile de Facebook ale instituțiilor.

Pe agenda consilierilor municipali se află trecerea terenului de pe strada Grănicerilor în domeniul public al județului în vederea susținerii unor investiții de interes public județean (fostul Hotel Krone devine secție externă a spitalului), participarea la licitația pentru cumpărarea unui teren de 1.000 mp în Viișoara (pentru locuințe de necesitate), prelungirea duratei contractelor de închiriere încheiate pentru utilizarea unor terenuri situate în incinta școlilor, vânzarea unei locuințe, prelungirea duratei contractului pentru sediul societății Business Park Bistrița Sud SRL de pe str. Nicolae Titulescu, închirierea unui spațiu de pe str. Gh. Șincai ca sediu al UDMR, aprobarea criteriilor de evaluare a solicitărilor depuse de asociaţii şi fundaţii în vederea înscrierii pe lista de priorităţi pentru atribuirea unui sediu, desemnarea reprezentantului CL în Consiliul de Administraţie al Şcolii ”Sfântul Stelian”.

CJ va constata încetarea mandatului lui Emil Neia Lăcătuș în urma decesului și va aproba programul de deszăpezire și combatere a poleiului pe drumurile județene, constituirea dreptului de administrare în favoarea spitalului asupra terenului de pe str. 1 Decembrie (pentru nou acces și locuri de parcare), desființarea Centrului pentru Protecția Copilului Beclean și înființarea structurii ”Case de tip familial Becleanˮ în subordinea DGASPC, regulamentul, caietul de sarcini al Serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate și documentația de atribuire a contractelor, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul ”Lucrări de consolidare/stabilizare versanți și refacere platformă drum județean 173 Budacu de Sus – Șoimuș”, precum și a doua rectificare a bugetului pe 2021.

42 comentarii

 • Am căutat pe site primărie Bistrița proiectele bazaconilor de Linia Verde şi îngustarea străzilor Gării-Decebal-Andrei Mureşanu-Năsăudului şi nu le-am putut găsi. Oare de ce aceste proiecte se țin ascunse ?! Oare pentru ca oamenii din Bistrița să nu poată vedea ce dezasatre se vor produce pentru circulația din oraş şi să nu protesteze ?! Oare cine ascunde aceste proiecte ?! Oare de ce nu se anulează aceste bazaconii ?!

  • Dar care i problema ta?Ca nu poti umbla in voie cu puturoasa prin oras ca sa poluezi aerul,?Te ai nascut cu curul in masina?Daca esti yang si nelinistit cred ca o sa prinzi vremuri grele pe pamantul asta poluat pana la limita de specia noastra.

  • @ Ovidiu, Replică celebră din acel film ” Elviro ce vezi tu aici nu există „. Tu spui că dacă se îngustează aceste străzi vor fi mai puține autovehicule. Află de la mine că vor circula pe aceste străzi lafel de multe autovehicule dacă nu mai multe singura diferență va fi că vor circula mai înghesuit, vor circula bară la bară ceea ce duce la foarte multe opriri-porni deci la multă poluare cu noxe, mult zgomot, multe claxoane şi mulți nervi. Numai himere şi prosti aveți în cap.

  • Toate aceste străzi au marginile burdușite de autovehicule. Dacă primăria se gândea din timp la spații pentru parcări etajate aceste benzi ocupate de autoturisme parcate ar fi suficiente pentru piste de biciclete, etc. Dar în ultimii 31 ani cei care decid se gândesc doar la buzunar și pe terenurile pe care se puteau construi parcări au apărut blocuri, case, spații comerciale.

  • Scumpiți parcările imbecililor, să vă umplem de bani ca să vă puteți lua salariile de sute de milioane.
   Ați mărit tarifele la măturatul stradal să-l umflați pe Ciuclea. Oare e mai curat orașul de atunci, se mătură mai bine?
   E bun acum Supercomul domnule primar? Ca nu vă mai auzim că-l criticați precum în campanie. Le dați bani mai mulți de pomană fără un rezultat satisfăcător. Erați cu gura mare anul trecut, acum tăceți cu capul în nisip ca struții lu’ Crețu.

 • De râsul curcilor: Aplicația pentru petiți funționează doar pe telefoanele mobile şi nu şi pe Windows pentru calculatoare serioase pentru a face o sesizare serioasă bine documentă cu listă de semnături şi opis.

 • Pe site primărie la secțiunea Planuri Urbanistice Zonale a apărut din neant un PUZ introducere teren în intravilan, acest teren este în zona lacului fix pe traseul centuri ocolitoare din PUG Bistrița. Traseul centuri este în vigoare deoarece noul PUG încă nu este făcut iar contestatari noi centuri au pierdut toate procesele. Acolo un dezvotator rapace vrea să facă un cartier de locuințe pe care să le vândă mai apoi. Procurori ar trebui să se sezize din oficiu pentru aceste nelegalități care continuă să se facă la urbanismul din primărie.

  • Nu este niciun bai că fraieri ce vor cumpăra case acolo îşi vor lua şi şalupe cu care să plutească pe jos pe râul după ce casele vor fi mutate de alunecările de teren în râu. Aceeaşi fraieri îşi vor antifona casele cu două rânduri de geamuri termopan pentru a nu mai auzi zgomotul avioanelor care vor zbura deasupra caselor.

  • Este rețeta clasică de îmbogățire a dezvotatorilor hoți din Bistrița: Cumperi un teren foarte rău şi cu probleme de aceea foarte ieftin după care dai şpagă acolo unde trebuie să ți-l introducă intravilan si să-ți aprobe un PUZ, faci repede nişte urâtăni de blocuri sau de case tip fără utilități, fără parcări până nu se prind cei din jur şi cei cele cumpără ce prosti ai făcut şi imediat după aceea fugi şi îi laşi cu ochi în soare şi pleci să găsesti alt teren nasol şi alți fraieri.
   Vezi aici celebrele exemple cu blocurile „subsociale” din Zăvoaie fără utilități şi blocul de pe Valea Ghinzi fără parcări la care primăria îi face parcare din banii noştri a contribuabiliror.

  • Casele sunt construite deja, vreo 7-8. Chair daca PUZ-ul nu este aprobat. Autorizatiile nu sunt afisate asa ca probabil nu exista.

  • Turcule ce-ai păzit impotetule sau construite case ilegale şi tu habar nu ai nulitate astronomică ce eşti sau poate ştiai şi ai luat şi tu nişte caşcaval.

  • Nouă amărților ne cer şi ne poartă pe drumurilor pentru o autorizație de gard iar mafioți construiesc cartiere întregi ilegal.

  • Casele acelea construite ilegal se văd şi din avion curios cum cei de la poliția primăriei nu le-au văzut că doar sunt ” mari cât casă „.

  • Este clar că dacă acele case nu au autorizațile publicate pe site primăriei acele autorizați nu există.

  • Nu au văzut casele ilegale fiindcă polițişti comunitari au rău de avion şi nu se suie în avioane.

 • Ar fi frumos să se introducă în intravilan zona Floşa din Viişoara de la strada Nouă până în calea fearată este un loc foarte bun pentru construirea de locuințe. Este foarte aproape zonele importante ale oraşului.

  • Floşa nu este încă introdusă în intravilanul oraşului pentru că nu a putut fi cumpărată de un dezvoltator ” strategic ” care să dea parandărătul cui trebuie. După ce un dezvotator va reuşi są cumpere acel teren atunci Floşa va fi introdusă fără probleme în intravilan.

 • Cocosul cu gaini bete esti un fraier invidios pt ca nu iti permiti lucsul de a locui pe valea GHINZI UNDE SUNT TOATE UTILITATILE SI ACUMA E SI ASFALT ARIA DE TEREN A DEPASIT 4000 DE EURO SI E IN URCARE SI LA VALE O IA CAPUL TAU ALA PROST SI INVIDIOS
  VALEA GHINZI ESTE O ZONA SUPERBA FARA POLUARE CU AER CURAT PLATOU DREPT NU CA ALTE VAGAUNI

  • Şi tu eşti un fraier care ai casă acolo pe păşune, la întuneric, la țară printre găini şi porci ?

   Asta este nu toți au destui banii să aibă o casă într-un cartier bun dar poți avea o consolorare putea fi mai naşpa putea fi în Zăvoaie sau pe Mihai Viteazu.

  • Pe Valea Ginzi şi Cocoşu sunt fără niciun pic de intimitate a vieți private fiindcă vor fi atenți supravegeți din aer de avioanele ce vor decola de pe aerodrom. Cei ce vor sta acolo nu vor avea nevoie de niciun sitem de supravegere, niciun amant nu va mai putea veni la casele din zonă fiindcă va fi surprin de acioane şi elicoptere :o)

  • După ce se va termina asfatarea ( când se vatermina ) strada Valea Ghinzi va fi locul perfect de făcut liniuțe cu BMW-urile. Acolo la țară nu o să vină niciun echipaj de poliție să controloze ce se întâmplă noaptea.

  • Deabia aştept să se termine de făcut parcarea de lângă noua sală polivalentă care va rămâne goală permanent nimeni nu are motive să parcheze acolo, este perfectă pentru drifturi. Ne mutăm trecem valea de la poligon la noua sală polivalentă unde parcarea este mai mare. Hai la drifturi !

 • Pentru diversificarea activităților sportive şi cumva rentabilizarea instalație de telescaun de pe pârtia Cocoşul în zona bazelor sportive din Wondeland ar trebuie să fie amenajat un cicuit pentru motociclete de tip motocros, aici locația este mult mai bună decât pe dealul Cighir.

  • Nu zic că un circuit moto ar fi o idee rea, însă ce legătură are ăsta cu telescaunul, chia nu înțeleg?! Acum dacă acel telescaun urcă niște țoacle, nu vei avea pretenția să urce și motoare?

  • Dacă se poate urca cu bicicicleta pe telescaun atunci se poate urca şi cu motocicleta. O motocicletă nu cântăreşte mai mult decât un om.
   Aşa că pe un scaun poate urca liniştit o motocicletă şi proprietarul ei.

  • Un cicuit de motociclism este foarte potrivit în Cocoşu lângă Sala Polivalentă pe un teren plat. Un circuit de motocros cu rampe artificiale mari de pământ aşa cum sunt în toate țările cuvilizate. Nu este foarte greu de făcut doar trebuie să ai un buldozăr şi o basculantă cu care să aduci pământul din care faci rampele. Dacă primăria nu are um buldozăr si o basculantă acestea se pot închiria foarte uşor.

 • Nu se respectă nimic în urbanismul din Bistrița este ca în favelele din Brazilia fiecare face ce vrea muschi lui de oțel. Sunt o grămadă de străzi blocate de construcți ilegale sau terenuri lăsate în paragină pe care sau pus porți care să blocheze strada. Chiar în cartierul Compozitorilor care este cartierul arhitectei şefe a oraşului strada Compozitorilor care în plan să se descarce în strada Tudor Jarda este blocată chiar la capăt uni spun că este blocată culmea chiar de proprietatea arhitectei şefe. Idem strada Gheorghe Dima.

 • În UTR 27 strada Memorandului trebuie să se uneascā cu strada Huniazilor dar este blocată de o poartă. Strada Castelanului ar trebui să fie unită direct cu strada Subcetate prin curtea de lângă Fan Curier dar este şi aceasta blocată de un gard.

 • Noul slogan PNL Bistrița de după campania electorală ” Noi nu oprim dezvoltarea oraşului, noi îl distrugem şi-l mutilăm „

 • Acum nu mai apare wcu să ne povestească el gogoşi unflate cu „soluți corecte” în urbanismul Bistrițean. Parcă sa numit pe el însuşi şeful comisiei de elaborare a PUG-ului în loc să numească un specialist de meserie şi ne mai mirăm ce ” nestemate urbanistice ” încep să apară în oraş.

 • Până ce fiecare cartier al Bistrița nu îşi va alege propriu consilier care să reprezinte interesele cetățenilor din fiecare cartier şi nu interesele mafiei politice până atunci vor ajunge în consiliu local numai idioți şi vor face numai tâmpeni ca şi acum. Dacă mergi acum de exemplu pe strada Arcaşului şi întrebi vreun trecotăr să-ți spună măcar un nume de consilier local nu va fi înstare. Până ce consilieri locali vor fi aleşi pe o listă a nulităților de partid pe care nimeni nu o citeşte până atunci numai lucruri nasoale se vor întâmpla în oraşul nostru şi nimic bun.

  • @ Coralia ,
   Angajații primăriei nu sunt chiar aşa de proşti ca consilieri dar pentru o mică sumă acceptă orice măgărie.

 • Pistele de biciclete nu trebuie construite pe străzile înguste şi aglomerate din zona centrală unde vor încurca toată circulația .

  Pistele de biciclete trebuiau construite doar în zona industrială unde sunt străzi largi pentru a putea să se deplaseze oamenii cu bicicleta la muncă.

  Numai că şi acolo un oligofren de politruc sa gândit el în prostia lui să mute traseul foarte bun a pistei de biciclete de pe strada Drumul Cetății de lângă şanțul de gardă pe partea cealaltă a străzii unde distruge trotuarul.

  https://timponline.ro/proiectul-de-amenajare-a-pistelor-pentru-ciclisti-pe-drumul-cetatii-schimbat/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.