Tarifele pentru serviciul de salubrizare în Bistrița-Năsăud ar urma să crească începând cu 1 iunie, după ce vor fi aprobate în Adunarea Generală a ADI Deșeuri, din care fac parte toate UAT-urile din județ. În această perioadă, în consiliile locale și în CJ se dă mandat reprezentanților lor să voteze în AG pentru sau împotriva majorării tarifelor.
Dacă municipalitatea se opune, după cum puteți citi aici, în Consiliul Județean s-a dat OK-ul pentru creșterea prețurilor. Liberalii s-au opus, consilierul județean PNL Marin Rus spunând că nu este normal ca tarifele să crească din 2017 și până acum cu 300%, în condițiile în care bistrițenilor nu li s-au mărit salariile cu un asemenea procent.
Președintele CJ Radu Moldovan a afirmat: ”Creșterea de tarife nu ne face fericiți pe niciunul dintre noi. Nu cred că vreun om în țara asta este bucuros când crește un tarif. Aș fi apreciat foarte mult empatia dvs. dacă i-ați fi cerut demisia domnului Virgil Popescu, care de doi ani de zile a crescut și cu 400% costurile la energie, ca să nu mai vorbesc de liberalizarea pieței într-un moment nepotrivit și toate celelalte. Din prețuire pentru coaliția pe care și eu o reprezint o să mă opresc aici. Fiți empatic cu oamenii cerându-le celor care guvernează să ia măsurile necesare, nu Supercom să facă Crucea Roșie la Bistrița”.
Introducerea colectării separate în sistem ”din poartă în poartă”, actualizarea necesarului de utilaje de colectare și personal operativ, modificarea costurilor implicate de activitatea operativă, modificări implicate de creșterea semnificativă a cantităților de deșeuri generate la nivelul județului și aplicarea indicatorilor de performanță sunt motivele prezentate pentru creșterea tarifelor.
Totodată, se va modifica prin act adițional contractul de concesiune a serviciului de salubrizare și va fi aprobat un nou regulament. Printre modificări:
– Introducerea colectării separate a deșeurilor reciclabile în sistem ”din poartă în poartă” în zonele de case
– Noi frecvențe de colectare
– Verificarea conţinutul recipienților de colectare
– Introducerea prevederilor referitoare la gestionarea unor fluxuri de deșeuri cu caracter sezonier
– Campanii de informare, conştientizare şi educare a populației
– Actualizarea și completarea prevederilor referitoare la contravenții, abateri și penalități aplicabile
Aş vrea sa prind in timpul vieții mele gestionarea, cum trebuie, a gunoiului! Deocamdată e o utopie! Nu ştiu ce fel de tară este România şi cum s-ar putea rezolva problema aceasta…🤔
Ne spune cineva ADIDeseuri ce face???
Nu mai bine ar subvenționa prin inexistenta lor???
Nu de alta dar gargara reclama și circ fac destul
utilajele de adunat gunoiul mai intai isi aduna dimineata la primele ore manipulantii , de pe la domiciliile personale ,si seara ii restituie in aceleasi locatii ; nu au bietii cu ce sa se deplazese la sediu iar supercomul are destula motorina pentru toata lumea ; verifica cineva cheltuielile , cu sau fara rost ale acestei firme ? e usor sa marim taxele ori de cate ori se cere acest lucru fara sa raspunda nimeni ne felul cum se cheltuie banul
În 2015 tariful pentru ridicarea gunoaielor pentru o persoană pe lună era 3,5 lei. Acum a ajuns la 22,5 lei. Este integral opera și aranjamentele șefului de la CJ care și-a proptit rudele, șinii și afinii peste tot, a dat contractele de servicii și lucrări la prieteni și îl doare-n bască. Asta e rezultatul a 10 ani de guverare locală a lui RM. Clientela se îmbogățește și poporul sărăcește. Ca de obicei are și nerușinarea să dea vina pe alții. Lasă-nee!!
Măi Alexandrule, ți-e ciudă că nu mai ești director in Consiliul Județean? Ți-a fugit pământul de sub picioare și acum afurisești într-una. Csf? Ncsf!
Luminița, o sugestie prietenească, știm că s-a scumpit apa și canalizarea, opera tot a celor pe care îi pupi în dos, dar mai utilizează dușul, săpunul și deodorantul. Nu de alta, dar ofilești tot în jur, pe unde treci matale nu mai crește nimic, exact ca la Cernobâl! Nu este o jignire, ci o pură realitate, prietenii știu la ce mă refer!… În biroul în care intră această tanti, pe cuvânt de onoare, nu se mai poate sta vreo oră. Evident că toate aceste firme sunt mână-n mână cu unii precum acest bucătar radu morcovan, politrucii le ajută să facă profit, iar ele, firesc, își plătesc datoriile. Și uite așa, firmele și politrucii se înavuțesc, iar populimea sărăcește, nu-i așa socialistule moldovan?! Fir-ați ai dracului de nemernici corupți, retardați și secreții umane!
In urma cu ceva ani s-au mărit tariful și ne-am ales cu niste cotețe de plastic,acum am primit cartela pentru a putea depune gunoiul.Poate să raspundă Radu Moldovan ce a făcut Supercomul cu banii și ce s-a realizat? Cu banii de pe deșeurile reciclabile ce se întâmplă? cine beneficiază de ei.