Actualitate

Șoferi amendați pentru parcare neregulamentară în Piața Centrală din Bistrița

O serie de șoferi au fost amendați de Poliția Locală Bistrița pentru că au parcat în Piața Centrală pe trecerea de pietoni sau în zone unde staționarea este interzisă.

”Deși în Piața Centrală au fost create 34 de locuri de parcare noi, se pare că pentru unii conducători auto staționarea pe trecerea de pietoni sau în zonă interzisă este mai “cool”.

“Cool” au fost și procesele verbale de constatare a contravenției întocmite în baza Codului Rutier de colegii noștri.

Conducătorii autoturismelor au totuși posibilitatea de achitare a jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, dar nu din cauză că este Black Friday ci pentru că așa prevede Ordonanța nr 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

9 comentarii

 • Când parcheze așa, pui in pericol pietonii care urmează sa traverseze strada, pentru că șoferii nu îi văd ( din cauza mașinii tale ) decât când e prea târziu.
  Prostia nu are limite! Sau indiferenta?
  Nu-mi dau seama daca oamenii sunt prosti sau nepăsători.

  51
  1
 • Sunt șoferi care , dacă ar putea, și-ar duce mașină până în casă sau supermarket, dar așa , să nu cumva sa le slăbească șuncile . Chiar daca au parcare libera la 10- 50 m sau chiar 100. Sau își pornesc mașină pt a merge la muncă , chiar daca locul de munca este la sub 500 m. Iar parcările se pare că tot la sol se fac distrugând spatii verzi sau locuri de joaca .

  37
  3
 • Așa se întâmplă în toată România, sunt pline orașele de mașini..dacă s-ar putea face un recensământ al mașinilor, cred că va fii câte 2,5 mașini pe cap de locuitor…! Sunt prea multe mașini de second-hand, de vină guvernul. Trebuie interzis comercializarea de mașini second-hand…!

  11
  21
 • Singura varianta ca sa nu mai parchezi asa si sa mergi la cumpartaturi cu masina pana la raft, iar noi sa avem un aer tot mai ozonat este sa se faca litru de fotoghin undeva la 12-15 lei.
  Atunci pana si bizonii din trafic vor renunta la comoditatea pe patru roti.

  7
  12
  • Singura variantă e ridicarea mașinilor parcate astfel!!! Cand se întorc bizonii cu plasele pline să aibă o surpriză frumoasă, sa comade un taxi să își ducă cumparaturile acasă și după aceea să meargă să își ridice mașina plătind amenda aferentă.

   8
   1
 • crezi ca scumpirea carburantului e o solutie nu cred, astia ce vand droguri sau sunt angajati in pozitii inalte in administratie o sa ne persifleze in continuare iti garantez

  10
  2
 • Culmea, nu avem atatea masini pe cap de locuitor cum au cei din alte tari. Pur si simplu infrastructura actuala nu a fost facuta pentru un numar asa de mare de masini.

  Problemele sunt doua:

  1. Gradul ridicat de nesimtire a unora care traiesc dupa legea junglei. Au prins tupeu si s-au inmultit pentru ca au vazut ca nu patesc nimic. Iar acum se cred mai destepti ca restul lumii cand parcheaza aiurea.

  2. Lipsa acuta a locurilor de parcare si incompetenta autoritatilor in a imbunatati acest lucru prin:
  – distrugerea locurilor de parcare cu Linia Verde;
  – crearea de locuri noi de parcare;
  – marirea numarului de locuri de parcare in parcarile deja existente prin amenajarea parcarilor sub si supraterane, acolo unde este posibil;
  – conditionarea autorizatiilor noi de constructii de asigurarea unui numar suficient de locuri de parcare pentru fiecare apartament. Este inadmisibil ca blocurile noi care se construiesc sa aiba un numar insuficient de locuri de parcare.

  12
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS