Actualitate

Șoferii care opresc în centrul Bistriței, atenționați de Poliția Locală

Întrucât pe strada Dornei și în Piața Centrală din Bistrița au fost finalizate lucrările de marcaj rutier și de delimitare a pistelor destinate bicicletelor, precum și montarea indicatoarelor rutiere aferente, polițiștii locali desfășoară în aceste zile o campanie de informare a șoferilor, prin care aceștia sunt înștiințați cu privire la interdicția de oprire/staționare/parcare pe pistele pentru cicliști.

Astfel, oprirea pe pistele destinate bicicliștilor este interzisă, constituind contravenție, prevăzută de art. 108, alin 1, lit. a, pct. 8 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și sancționată de art. 99, alin. 2 din același act normativ, cu amendă de la 330 lei la 495 lei și 2 puncte penalizare.

Totodată, indicatorul “Pistă pentru biciclete” obligă conducătorii de biciclete și trotinete electrice să circule doar pe pista astfel delimitată.

22 comentarii

 • Hai că mai sunt doua luni și îi putem spune paaaa lu Nelu!
  Ai distrus orașul omule și frustrant e că nici nu îți dai seama ba mai te și lauzi. Apropo te întorci la registrul Comerțului sau te gândești de vreun loc călduț de deputat? Mi că dacă mai ramai la conducere o sa dispăreți că pntcd.

  81
  53
  • 25 iulie 2025 ”Am început lucrul în proiectul ”Piste pentru cicliști” – bucuria iubitorilor de sport […] spune viceprimarul Cristian Niculae. https://timponline.ro/au-inceput-lucrarile-pentru-amenajarea-pistelor-de-ciclisti-in-bistrita/

   07 iunie 2019 Primăria Municipiului Bistrița anunță semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ”Amenajare piste de cicliști în municipiul Bistrița – Etapa 1” https://timponline.ro/amenajare-piste-ciclisti-municipiul-bistrita-etapa-1/

   20 decembrie 2018 Primăria Bistrița a depus în luna iulie la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest proiectul “Amenajare piste de ciclişti în municipiul Bistriţa – Etapa 1”, în vederea solicitării finanţării prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. https://timponline.ro/cand-alte-primarii-scot-stalpisorii-care-delimiteaza-pistele-de-biciclete-la-bistrita-se-face-invers/

   25 mai 2018 Ședință extraordinară CL: Modernizare Piața Centrală, piste de cicliști, reabilitare Liceu de Servicii, parc în Subcetate https://timponline.ro/sedinta-extraordinara-modernizare-piata-centrala-piste-ciclisti-parc-subcetate/

   Mai putina critica, mai multa dezbatere publica si transparenta decizionala.

   23
   28
  • @Moșule
   ești depășit moșule ..fă-ți un test de la Ciolacu!!!
   legea se aplică cu sau fără Turc prostovane!!!

   20
   15
  • @ Sergiu eşti într-o confuzie mare aici este vorba de pistele de biciclete aiurea de pe Linia Verde nu de proiectul.” Amenajare Piste Biciclete etapa 1 ……” unele din pistele de biciclete realizate în acest proiect sunt chiar foarte bune vezi de exemplu cea de pe Eroilor.

   28
   3
  • 23 martie 2019 Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a semnat la Bistrița contracte de finanțare cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) […] Contracte de finanțare pentru Primăria Bistrița: 1. Linia Verde de transport public – 59 milioane lei (12,8 milioane euro)

   ”Sunt foarte bucuros că se semnează proiectul Linia Verde, pe care personal l-am asumat, în urmă cu trei ani, înainte de a deveni consilier local. […] Cristian Niculae https://timponline.ro/contracte-de-20-mil-euro-pentru-5-proiecte-printre-care-upu-smurd-si-linia-verde-semnate-de-ministrul-suciu/

   28 august 2018 Proiectul ”Linia verde”, investiție 58,8 mil. lei, aprobat în Consiliul Local Bistriţa https://timponline.ro/proiectul-linia-verde-investitie-58-8-masa-bistrita-aprobare/

   02 martie 2017 În bugetul local pe 2017 sunt prevăzuți bani pentru proiecte mari, pentru care Primăria Bistrița solicită bani prin PNDL și fonduri europene: Aquapark, Linia verde de transport, Centrul intermodal de transport. Sumele vor fi utilizate pentru diferite faze din proiect (documentații, cofinanțări, etc.). https://timponline.ro/2-4-milioane-aquapark-linia-verde-centrul-intermodal/

   21 mai 2016 Cristian Niculae: Linia Verde – un proiect științifico-fantastic sau…? Ei bine, eu am avut curiozitatea să aflu tot ce se poate afla despre proiectul Linia Verde încă de când eram comisar șef al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, cu ceva timp înainte de a lua decizia de a mă alătura echipei lui Ovidiu Crețu pentru Consiliul local. https://timponline.ro/cristian-niculae-linia-verde-un-proiect-stiintifico-fantastic-sau/

   Aaa, imi cer scuze.

   17
   6
  • Este foarte bună pista de biciclete de pe strada Eroilor nimic de spus însă ea se termină brusc în dreptul Magazinului Depozit fiindcă incompetenții din Primărie nu au conectato cum era firesc la pistele de biciclete de pe străzile Gării şi Decebal cum era firesc acest lucru îi reduce mult din potențial.

   24
   2
  • Cred ca interpretati in mod gresit comentariile mele.
   Dvs. va prezentati cu agenda „Turc nu-i bun, Turc nu face aia, Turc face aia”, iar cand ramaneti argumente schimbati subiectul.

   Eu incerc doar sa prezint factual cine a initiat si cine a continuat proiectele de care partidul incearca sa se dezica acum.

   Hotararea 132/28.08.2018 pentru aprobarea proiectului „Linia verde…” […]
   ART. 5. Prezenta hotarâre a fost adoptata de Consiliul local al municipiului Bistrita în sedinta extraordinara, cu respectarea prevederilor art. 45, alin. 2, lit. „a” si ”e” din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001 republicata, respectiv cu un numar de 16 voturi „pentru” si 4 „abtineri” din 20 consilieri prezenti.

   „aberația şi mai mare care a produso Turc” – nu s-a produs nimic, eu n-am vazut nicio licitatie in SEAP si nici troleibuze prin Bistrita.

   Traim era USL 2.0

   12
   6
  • Mai Moshule, te faci ca nu stii cum aproape , a disparut PNTCD….Poate ai
   dat si tu o mana de ajutor alaturi de securistii lui chioru…..In alta ordine de idei, fara sacrificii din partea tuturor ,Bistrita nu se poate moderniza! Vei vedea cu ce se va confrunta si noul primar ales! Problemele sunt vechi si au tot fost”‘pasate”‘de la o administratie,la alta !

   20
   15
  • Cel mai fain ,doctore,e ca sekuristii lui chioru au trecut in bloc la pnl si acum îi mângâi pe kashketă și le aranjezi vipushka.Ai naibii sekuristi…cand sunt la ai nostri nu fac măgării.Sunt doar coincidențe nefericite.Da’ de sekuriștii ăia vechi…ăia de dădeau pașapoarte doar la câte unii pe vremea lui Ceașcă …ce ne poți spune? Și despre ăia care primeau aceste pasapoarte ,cu binecuvântări de la organele de partid si de la asociatiile de studenți comunisti …de ăia care după revoluție din utc iști de frunte si membri prin organizatiile de studenti comunisti și au găsit brusc veleităti de Bratieni ,Maniu și monarhiști?

   13
   4
  • Io iam transm8s inainte de alegeri ca va pierde. Ca preq se infumurase ca era munca lui. Era munca celor de jos. El a venit ca marioneta pe munca altora si i sa urcat la cap. Avea palaria prea mare pt orasu asta mic. Si sa dus ca sa crezut ca cineva il pupa in fund . L au pupat alegatorii cu un bocan . Prea repede a urca asa a si coborit .

   7
   6
  • Ciripel draga,cred ca pe nimeni nu interesează poveștile pe care le spui!Ar fi interesant sa aflam care e numele tău! Cine știe,poate te și cunosc….. As avea poate ,o mare dezamagire! Fața mea e una singura!Și nu am schimbat-o niciodată! Îți mai reamintesc ca am fost singurul politi cian de aici ,care după ce a castigat alegerile ,si-a dat demisia! Ma refer la Conv.Dem! Cat privește afirmația ta ca as fi avut vreo legătură cu Serviciile te rog sa retractezi,în caz contrar dacă ai curajul sa îți dai numele adevărat, te dau în judecata pt.calomnie și insulta! Te avertizez ca,în anul2000, am avut ceva asemănător cu un oarecare Talos și si-a cerut scuze public! Aviz amatorilor!

   3
   2
  • Marius şi Ciripel de ce nu vă luați voi o cameră şi să vă certați acolo voi doi că nimeni de aici nu este interesat de voi şi nici de cearta voastră.

   1
   2
 • După cum se vede uni nu parchează pe pistele de biciclete însă cocalarii din Centru Vechi parchează fix pe şosea îngreunând enorm ciculația pe aceşti nesimțiți de ce nu-i amendați şi să le ridicați maşinile ?

  45
  2
 • Cine nu e de acord se poate muta în Tăure sau Caila ,acolo se poate parca unde vor mușchii fiecaruia.

  18
  7
 • Pt.Ori suntem sekur……..ori nu mai suntem sekur..!… De ce nu va arătați chipurile fardate? Aruncați tot felul de mizerii în stânga și în dreapta! Cică,organizații studențești…..Poate voi ,cei obișnuiți cu” turnatul”! Mințiți și acum ca in1973 ,când istoria comunista spunea ca era Revoluție populara!! evenimentului de la 23 august1944!! Măcar, ați putea să vă abtineti….!

  8
  5
  • Lasă diversiunileTe cam bâlbâi…Spune-ne cine a primit pașaport pe vremea lui Ceașcă .Cum trebuia sa fie aspirantul la in pasaport pe vremea aia? Poi nu trebuia să aibă partidul si organele încredere in el? Cadru tânăr de nadejde…Și ce făcea ,,turistul” când se intorcea in țară de bunavoie ,in iadul socialist pe care azi spui că l-ai detestat și te-a asuprit cu facultate de inalt nivel didactic ,gratuit si apou cu cabinet la o institutie cu regim semimilitar a statului român? Trebuia sa ciripeasacă atunci când preda pasaportul despre ce? Despre fusul orar din Londra?

   10
   3
 • Pe mine m-au derutat complet cu pistele astea. Nici nu mai stiu cum sa scap sa ies mai repede din oras. Nu ai un traseu complet nicaieri, ai borduri, treceri aiurea ba pe stanga, ba pe dreapta, crengi, tufe, indicatoare, pietoni(musai sa purtati casca, era sa iau un indicator pe Calea Moldovei). Piste care se termina brusc, piste inguste facute pe trotuar ingust de nu au loc nici unii nici altii…
  Cateva sunt relativ ok(de ex. Drumul Cetatii si C.R.Vivu) dar majoritatea sunt o mare bataie de joc. Facute doar sa nu zica ca nu le-au facut.
  Ma gandesc serios sa renunt. Vand biciclete, trei bucati.

  22
  • CIRIPEL,TABLAGIULE……nici acum nu te potolești? Ți-e ciuda ca nu am turnat niciodată pe nimeni? Hai demonstrează ca am făcut ceva pentru partid sau Securitate! Sau ca ,am avut vreo funcție în facultate sau profesie ,atunci !! Nu ți-e puțin rușine? Spune-ti numele omule! Ai curaj măcar acum, când ți-au ruginit tablele pe umeri!

   4
   4
 • Deci știi că trebuia să torni.Dacă ai rezistat bravo ție ,numai că mă cam indoiesc ținând cont de de locul unde ai lucrat.Ciudă îti este ție că ți se topește masca de om de bine cu care îti place sa te afișezi .Clișeele cu tablagii sunt expirate.Sau e vorba de aere de superioritate al unui grad superior față de un grad inferior? Ce să-i faci …gradul se dă după merite si eforturi in slujba partidului.Apoi ținând cont de soarra pnțcd din Bistrița ,stii că circulau niște zvonuri ca partidele istorice au fost infiltrate cu oameni ai seku…băieți care au crzat diversiuni,divergențe si până la urma caderea in derizoriu a partidului.

  3
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.