Actualitate Recomandări

”Șoimii Carpaților” au un nou comandant. Ceremonie la Brigada 81 Mecanizată

(FOTO) Luni a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului 812 Infanterie ”Bistrița” (”Șoimii Carpaților”) și a Batalionului 405 Sprijin Logistic ”Năsăud”.

Locotenent-colonelul Alin Florin Marian l-a înlocuit pe lt. col. Dan Valer Orza la comanda ”Șoimilor Carpaților”, preluând de la acesta Drapelul de Luptă, în timp ce lt. col. Florin Cioancă i-a luat locul lt. col. Lucian Pupeză la conducerea Batalionului 405 Sprijin Logistic ”Năsăud”.

Ulterior citirii Ordinului de eliberare din funcţie, lt. col. Dan Valer Orza a fost decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Terestre şi Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru 25 de ani de activitate, a primit un steag de identificare şi o plachetă din partea batalionului. El şi-a luat rămas bun şi le-a mulţumit “Şoimilor” pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul celor doi ani în care au luptat împreună, în timp ce noul comandant, locotenent colonelul Alin Florin Marian, în alocuţiunea sa, şi-a exprimat gratitudinea şi emoţiile: ” În luna august a anului 2003, moment în care am păşit pentru prima dată în această cazarmă, năzuinţa de a comanda un mare batalion din Armata României părea un vis, dar iată că totul a devenit realitate!”.

În alocuţiunea sa, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, general de brigadă Mircea Gologan, a evidenţiat faptul că militarii care muncesc şi îşi demonstrează abilităţile în brigadă pot fi promovaţi la cel mai înalt nivel, în cadrul acesteia.

Ceremonia militară s-a încheiat cu defilarea efectivelor structurii.

Prefectul Ovidiu Frenț le-a transmis militarilor:

”Nu de mult v-am primit acasă cu brațele deschise, iar domnul locotenent-colonel Dan Valer Orza v-a adus așa cum își dorește orice comandant, în formație completă din misiunea Protecția Forței din Afganistan. Vă felicit, domnule locotenent colonel, pentru profesionalismul cu care ați condus și repatriat una dintre cele mai importante structuri de nivel batalion din Armata României. Vă mulțumim cu toții pentru felul în care ați gestionat activitatea Batalionului 812 Infanterie Bistrița și vă dorim mult succes în carieră. Suntem onorați că ne-ați fost alături!

Astăzi, primește comanda Batalionului 812 Infanterie un alt militar de carieră despre care am auzit lucruri excepționale, domnul locotenent-colonel Alin Florin Marian. Un profesionist desăvârșit, care a trecut prin apăsătoarele misiuni din teatrele de operații din Irak și Afganistan și care, pentru rezultatele deosebite, a fost recompensat cu Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, Distincţia „Omul anului” și multe altele. Toate acestea nu sunt simple distincții, ci sunt încă o recunoaștere a profesionalismului și încrederii în competențele sale. Voi, militarii Brigăzii, îl cunoașteți bine pe domnul locotenent-colonel Alin Florin Marian și sunt sigur că venirea sa la comanda Batalionului 812 Infanterie vă onorează.

”Şoimii Carpaților”, suntem onorați să fim în fața voastră, voi știți ce aveți de făcut, cum să respectați ordinele, iar disciplina vă este a doua mamă. Vă mulțumim și vă apreciem pentru ceea ce sunteți și pentru cum vă duceți la îndeplinire fiecare misiune de aici, de pe pământ românesc sau din străinătate, în teatre de operații unde deveniți ambasadori ai țării, ambasadori care vor să aducă pacea. Domnule general de brigadă Mircea Gologan, mă bucură faptul că Brigada 81 Mecanizată își menține titlul de loc al promovării elitelor militare. Nu pot să închei fără a transmite și noii conduceri a Batalionului 405 Sprijin Logistic „Năsăud” succes. D-lui locotenent colonel Lucian Pupeză, d-lui locotenel colonel Florin Cioancă și tuturor celor ce zi de zi poartă uniforma cu mândrie și responsabilitate. Aveți misiuni ample, dar să știți că cea mai importantă misiune este că ne reamintiți să iubim, să respectăm și să apărăm România!”.

”O lecție de respect, profesionalism și dăruire a oamenilor care au îmbrăcat uniformele militare și care, sub drapelul tricolor, slujesc România cu dăruire exemplară. Întodeauna Bistrița a fost mândră de Brigada 81 Mecanizată pentru îndeplinirea cu success a misiunilor umanitare și de menținerea păcii desfășurate în diverse teatre de operațiuni din lume, precum și de profesionalismul demonstrat de militarii români în diverse excerciții comune din cadrul Parteneriatului pentru Pace sau al NATO. Am descoperit în cadrul acestei ceremonii oameni dedicați profesiei și carierei militare, oameni decorați pentru faptele lor de vitejie, oameni mândri că acționează sub drapelul tricolor pentru apărarea României!”, a spus viceprimarul Cristian Niculae.

5 comentarii

  • Taica miu a lucrat 60 de ani ….si va platit impozite si voi dupa 15 ani sunteti generali si…eroi….la 15 ani un muncitor invata togul sa lucreze pe strung …si astia din armata la 15 ani de activitate sunt si pensionati….imi …n el sistem preferenyial…

  • Si pe o gramada de bani. Atat cand sunt in functie , cat si la “pensionare”. Si responsabilitate, zero. Cat oare mai poate rabda bugetul asta?

  • Atata timp cat mai sunt prosti sa mai munceasca in tara aia ….ei…cei din liniaintai se p… pe ei….bani publici

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.