Actualitate

Stadiul lucrărilor pe axă, la pasaj și pe Linia Verde. Ce se va face la anul

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a explicat într-o conferință de presă care sunt lucrările urgente care se fac în această perioadă pe axa reconfigurată str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, proiect în care este inclus și pasajul pietonal subteran din zona Decebal, și pe Linia Verde, dar și ce rămâne de realizat la anul.

El a declarat că administrația își dorește ca toate fazele tehnologice care presupun redeschiderea circulației în zona pasajului din Decebal să se încheie până de Crăciun. ”Oamenii așteaptă, pe bună dreptate, să redeschidem circulația în zona Pieței Decebal. La pasajul pietonal subteran se lucrează bine într-un ritm de alert, de dimineața și până noaptea. Se intervine pentru realizarea de armături, cofraje și turnarea radierului pe care vor fi puse grinzile transversale. Apoi se va turna placa, iar peste placă straturile de asfalt. Ne străduim ca toate aceste faze tehnologice să fie finalizate până de Crăciun. Ne dorim ca de Crăciun în oraș să se poată circula mult mai bine. Constructorul lucrează foarte bine la pasaj, am încredere că putem turna placa peste pasaj și redeschide circulația până la Crăciun. Într-o primă etapă, circulația se va relua pe relația est-vest, apoi pe cea nord-sud (Piața Decebal – strada Ursului)”.

Primarul Bistriței a menționat că pe axa str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului cea mai mare parte a lucrărilor vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, stadiul actual fiind de circa 65%. ”Valoarea acestor lucrări rămase de executat este de aproximativ 25 de milioane de lei. 10 milioane de lei intră pe fazare, adică lucrările vor continua și în primul semestru al anului viitor, în pasaj îndeosebi. Sigur că vor fi realizate nu puține corecții, pentru că suntem într-o analiză permanentă cu privire la realizarea lucrărilor. Am avut discuții cu constructorul, care este deschis la toate remedierile care trebuie făcute, dar prioritatea în acest moment este finalizarea unui volum cât mai mare de lucrări care presupun cheltuieli eligibile, în așa fel încât să nu antrenăm pentru anul viitor cheltuieli din bugetul local. Deci pentru lucrări în valoare de 10 milioane de lei, cele mai multe aferente realizării pasajului subteran din Decebal, lucrările vor fi fazate și executate în primul semestru al anului 2024. Pe diferență vom executa lucrări și vom deconta. Mă refer la bani europeni”, a spus Ioan Turc.

”Se lucrează intens și pe Linia Verde, pe strada Dornei se realizează trotuarele din piatră naturală, pista pentru cicliști, se montează stâlpii noi, urmând ca ulterior stâlpii vechi să fie extrași pe tot aliniamentul Liniei Verzi și axei de transport, după care vom tăia pădurea de cabluri, în condițiile în care vom operaționaliza rețeaua subterană pentru sistemul de management de transport și pentru serviciile de telefonie, internet, televiziune. Pe Linia Verde va rămâne de făcut o componentă de lucrări neeligibile, care oricum e în sarcina Primăriei, iar recepția o vom face anul viitor. Vom merge pas cu pas pe aceste lucrări, vom inventaria toate problemele care există, pentru că atunci când se lucrează într-un ritm alert mai sunt și scăpări, dar până la recepție toate problemele vor fi rezolvate, toate deficiențele vor fi remediate”, a mai declarat Ioan Turc.

Edilul a menționat că autobuzele electrice vor începe să circule pe Linia Verde între Viișoara și Unirea începând din prima parte a anului viitor și că nu se vor dispune măsuri de sancționare a celor care opresc pe banda dedicată autobuzelor până când nu vor exista și variante alternative de parcare într-o măsură cât mai mare.

4 comentarii

 • Ce urmează la anul?!
  An in plină campanie electorala care vine la pachet cu: minciuni, minciuni și inaugurări la lucrări neterminate pana trec alegerile dupa care se inchid iar străzile si reluăm lucrările la ce a fost inaugurat ca si „gata”.
  O grămadă de mizerii aruncate din gura politicienilor, invrăjbirea populației, promisiuni deșarte ##-uri peste ##-uri se poate ,acum e momentul, noi schimbăm lumea,noi facem noi dragem si așa mai departe.
  În concluzie va fi un an mizerabil din păcate.

  23
  1
 • @ lzdoi, ai vrut să fi ironic însă nu ția ieşit.🤢 Când ai spus ce ai spus la copiii ce fac naveta la liceiele din Centru şi la oameni care au nevoie de transport te-ai gândit , la conectarea cu Gara te-ai gândit sau numai la prosti te duce capul. 🤮

  15
  2
 • Nu ne desfintati parcarile de pe scuarul generos din fata restaurantelor TURTICA MAGICA si Pizzeria TONIGHT.
  Nu sta nici mama dracului cu masina nici pe trotuar nici pe pista de biciclete si mai ales pe banda autobuzului electric.
  Fiecare consumator care vine cu masina si copilasii dupa ei sa manance la cele doua mari branduri din oras are obligatia sa fie atent cand intra si iese din parcarea respectiva.
  Ce prostie am auzit de la Primarie te ia cu groaza.
  Cica nu mai ai voie sa tai linia VERDE si nici sa iesi cu spatele 2-3m din respectivul scuar care nu incurca traficul.
  Baieti, (cei din administratie ) nu fiti idioti , primiti o gramada de bani pentru salarii de la micii comercianti din zona Independentei.

  1
  8
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS