Actualitate

Traseul drumului Dej – Bistrița, din care face parte centura, încă în discuții

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a declarat că a stabilit împreună cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, ca problema traseului drumului de mare viteză Dej – Bistrița, parte din Autostrada Nordului, din care face parte și centura ocolitoare a orașului, să fie rezolvată la începutul anului viitor.

”Am avut la București o discuție la CNAIR cu directorul general, domnul Cristian Pistol, în legătură cu situația centurii ocolitoare a municipiului Bistrița, parte din segmentul de drum din Autostrada Nordului cuprins între Dej și Bistrița. Menționez că acest segment de drum are și finanțare, deci și centura municipiului Bistrița are finanțare prin Programul Transport. Am agreat împreună cu domnul Cristian Pistol faptul că în luna ianuarie vor veni la Bistrița pentru a face o analiză în urma căreia să închidem problema traseului pe raza județului Bistrița-Năsăud și, bineînțeles, și pe raza municipiului Bistrița”, a spus Ioan Turc într-o conferință de presă.

El a adăugat: ”Cea mai mare problemă în momentul de față o avem pe o variantă de traseu propusă pe raza comunei Șieu Măgheruș. Deci rămâne de văzut cum ne vom închide pe această problemă. Sunt variante și sunt convins că în ianuarie vom stabili clar coordonatele traseului aferent județului Bistrița-Năsăud, până în municipiul Bistrița”.

Ioan Turc a menționat că există la CNAIR o documentație pentru realizarea unui segment de autostradă între Dej și municipiul Cluj-Napoca, finanțat tot prin Programul Transport. ”La un orizont de câțiva ani de zile, acest deziderat al creării unui culoar de mobilitate modern între Bistrița și Cluj-Napoca va fi atins. Este un obiectiv strategic pentru municipiul Bistrița”.

Drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița este împărțit în Lotul 1 Baia Mare – Dej și Lotul 2 Dej – Bistrița. Valoarea contractului de servicii (studii) pentru Lotul 1 este de 12.746.666,57 lei fără TVA. Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 2 este de 8.376.369,89 lei fără TVA.

În 27 martie s-a dat ordinul de începere a elaborării studiului de fezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului Bistrița, parte din drumul de mare viteză Dej – Beclean – Bistrița (Lotul 2 din Baia Mare – Bistrița). Traseul propus pentru varianta de ocolire Bistrița este: Sărata – Monariu – Budacu de Jos – Jelna – Livezile – nod rutier spre Rusu Bârgăului.

În ceea ce privește Lotul 3 Bistrița – Vatra Dornei din Autostrada Nordului, sunt în desfășurare investigațiile de teren pentru realizarea studiului de fezabilitate. Tronsonul Bistrița – Vatra Dornei va fi autostradă, care ar urma să fie realizată în Bistrița-Năsăud pe traseul Livezile – Josenii Bârgăului – Prundu Bârgăului – Tiha Bârgăului – Lunca Ilvei. 

9 comentarii

  • E sustenabil ceea ce ziceți, doar ca acel drum trece în Jenă printre case. Proiectantul a trasat un culuar de drum și a mizat probabil pe faptul ca nu vedem acest lucru. Ar trebui sa vada și presa acest lucru și mai mult sa vadă în ce mod s-a facut dezbaterea publică. Nici o treaba traseul expus pe CNAIR cu ceea ce e fizic în teren. Să deranjezi un întreg cartier de case și să le fluture în cap o autostradă mi se pare un pic exagerat.

   6
   14
 • Traseul Centuri Bistriței pe lângă locslitățile Sărațel – Monari Budac – Jelna este cel realizabil şi cel agreat de toată lumea de cetățeni, de Consiliu Județean, Primari, de toate partidele, de ONG-uri .

  68
  16
  • o fi cursa lungă da’ mintea-i scurtă, uită-te la minusuri și altă dată las-o mai moale cu „toată lumea”!!!

   10
   29
 • Lăsați studii și ce zbenga se tot vorbește și începeți practic drumul ăsta odată să se poată circula pe el ,ca Bistrița e dezastru

  48
  2
 • Vorba lunga sărăcia omului, și asa le mai plac la politicieni poveștile, mamă, mamă. O dam din una un alta și tot pe lângă subiect. Ce naiba,scurt și la obiect….mana pe lopata și roba…Personal ma dispera politicienii cu diplomația lor exagerată ( adică o.minciuna ambalata frumos) mai ales ca începe campania,…..o sa avem un an nou plin cu mincinoși……

  21
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS