Actualitate

Centura ocolitoare a Becleanului e gata și va fi deschisă circulației

Lucrările la varianta de ocolire a orașului Beclean, investiție realizată în parteneriat de administrația locală și CNAIR, au ajuns la final, circulația rutieră pe centura de 1,1 km urmând să fie deschisă în cursul săptămânii.

”Centura ocolitoare a orașului Beclean se apropie de finalizare. În cursul acestei săptămâni va fi deschisă circulației. Felicitări administrației publice locale, primarului Nicolae Moldovan pentru implicarea în acest proiect atât de important pentru noi beclenarii”, a menționat senatorul Ioan Deneș.

Varianta de ocolire Beclean are o lungime de 1,195 km, cu parte carosabilă de 7 m și platformă de 10 m. Traseul variantei este în totalitate nou, se desprinde din DN 17 D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someşul Mare şi se racordează la DN 17/ E 58 la km 27+505 spre stânga. Varianta are două benzi de circulație de 3,5 m fiecare și un acostament de 1,5 m, conform caracteristicilor pentru drumuri naționale europene de clasa tehnică III şi o viteză de 60-80 km/h. Pentru traversarea Someşului, între km 0+333,45 și 0+917,05 este realizat un pod pe grinzi cu 14 deschideri, în lungime de 583,60 m. La desprinderea din DN 17 D şi la racordarea variantei cu DN 17 sunt prevăzute sensuri giratorii.

Constructor: asocierea CML.RO (lider de asociere) – Dacia Faber SRL – Îndemânarea Prodcom – Test Prima SRL – DP Project SRL.

27 comentarii

 • Superb !
  Şi Bistrița municipiu reşedință de județ tot la faza jenantă de hârti incompetenții nu au reuşit să construiască o centură nouă atât de necesară în Bistrița !

  165
  9
  • Corect ca sunt doar incompetenti, doar ca nici nu se pot compara proiectele unui oras de 10k cu unul de aproape 10 ori mai mare. Alte fonduri, alte proiecte, daca centura e inclusa in autostrada deja sunt alte prevederi si cu siguranta centura ocolitoare va avea mult mai multi kilometri. Probabil daca era vorba de o centura de doar 1 km, reuseau si amaratii astia sa faca ceva pentru orasul asta nu doar hashtag-uri.

   27
   58
  • Beclenare , ai putinica rabdare !
   In cateva luni o sa ți se cam moaie mândria cand vei vedea ca va ceda drumul de pe malul Someșului la intrarea in Beclenut iar traficul greu va trece , ca și până acum , prin centrul “metropolei”.
   Când v-a căzut podul în apă ,Dumnezeu v-a dat un semn dar de mândri ce sunteți n-ați înțeles ca nu-i bine să te bați , anticipat , cu cărămidă-n piept !

   51
   68
  • Centura Bistritei face parte din Autostrada Nordului care e un proiect mult mai mare. Ce nu intelegi?

   18
   14
  • La drumul acela de legătură îi spui centură ?
   Sa construit un pod de 600 metri și drumuri de legătură tot de aceași lungime.
   Sa deviat circulația din Beclean în Beclenuț . Când este aglomerat traficul o să se împartă pe două drumuri, când nu-i aglomerat tot prin Beclean o să se circule!
   E mai scurt drumul ?
   Nu
   Se circulă în afara localităților?
   Nu
   Sunt mai puține curbe?
   Nu
   E mai rapid ?
   Câteodată.

   6
   12
  • Beclenari nu cunosc semnificația culorilor semafoarelor. Din acest motiv nu le-au dat drumul! Majoritatea nici nu știu să semnalizeze când părăsesc drumul cu prioritate spre dreapta ( am verificat și am câștigat două pariuri pe această temă )
   Doamne ferește să le pui un giratoriu în oraș că se blochează circulația !

   4
   10
 • Nu o putem numi centura, atata timp cat strabate un cartier al Becleanului ( Beclenut) .
  Soseaua (foarte ingusta de altfel ) o ia la vale pe portiunea dintre Beclenut si intersectia cu DN17, si nu de acum .
  Oare cum va arata dupa 2 luni de la obligativitatea ca masinile de mare tonaj sa o ia pe centura?
  Va fi la fel ca la Gherla, o deschidem ca tot vine 1 Decembrie si la o saptamana o inchidem pentru consolidari

  51
  59
 • Trtebuie pusa neaparat o inscriptie mare cu textul „LUCRARE PSD” ca sa stie lumea sa nu treaca pe acolo. Cum podul a fost „ridicat” de vant, pot fi suflate oricand si masinile. Plus ca lucrarile sunt si contaminate cu ciuma rosie.

  36
  45
 • Sangele , apa nu se face ! D-l senator nu putea spune decat lucruri bune despre frate-su. Atfel , cred ca nonbeclenarii se bucura cel putin la fel de mult cat se bucura localnicii. Eu , care trec cam o data pe luna prin Beclean am sansa sa trec de-acum , numai pe langa…! Podul de peste Somesul Mare , care este destul de mic in zona , s-a facut cu mari sacrificii , fiind ingropate multe „ane” (c-o fost vant in episod /si-o luat grinda de pe pod! ), asa ca ar trebui sa fie falos si trainic peste ani (am vrut sa scriu peste veacuri , dar m-am razgandit , gandindu-ma la alte poduri „celebre , cum ar fi podu lui Arsene si mai recentul pod de la Braila , a lui nea Tudose). Deci va spun cu mult alean , hai sa merem la Beclean…

  32
  14
 • Cind se va remedia drumul la Beclenut , se va închide acolo 1 an circulația. Tot traficul spre Moldova și Maramureș va trece prin orașul Beclean . Norocul nostru este ca funcționează semafoarele pe galben intermitent !.Importante sunt panglicile.

  28
  49
 • O vreme, cei ce trec pe acolo ar fi bine să aibă și veste de salvare la ei.Că nu se știe niciodată când se pornește vântul !

  23
  43
 • Așa e la noi, nu poate să se facă un lucru cum trebuie. De la intrarea în Beclean, apoi prin Beclenuț până la intrarea pe centură, de ce nu s-a făcut și acolo drumul cum trebuie? E strâmt, curbe, alunecări de teren. Oare nu se putea cumva face pe malul Someșului până acolo? Să nu fiu cu gură rea, dar nu va fi bine pe această porțiune.

  22
  43
 • Ar trebui ca primarul Becleanului sa-si faca buletin de Bistrita si apoi sa candideze la primaria noastra. Vazand ce a facut de-a lungul timpului in Beclean, toata lumea l-ar vota ca primar al Bistritei

  45
  11
 • ” Fără o Centură prin afara intravilanului oraşului, fără o Autostradă, fără un Aeroport, fără toate astea Bistrița va rămâne un cătun uitat de timp şi lume ” . Ruşine Bistrița din nou Becleanul ne-a luat-o înainte la aproape toate capitolele!

  47
  14
  • No lasă că nu-i nevoie că „fetițele ” sunt deja la muncă în Bistrița pe strada Liviu Rebreanu.

   25
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS