Actualitate

Start lucrărilor de extindere și reabilitare a SJU Bistrița, investiție de 100 mil. euro

Au început lucrările din cadrul proiectului ”Extinderea pavilionului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prin construirea unui corp de clădire 2S+P+ 4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă”, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

”Așa cum am promis, astăzi am început lucrările la cea mai mare investiție din sectorul public de sănătate în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. În cadrul acestei investiții vor fi realizate următoarele obiective: Extinderea spitalului cu un pavilion cu regimul de înălțime 2S + P + 4E, în suprafață desfășurată de 14.440 mp; Reabilitarea energetică și modernizarea pavilioanelor existente; Digitalizarea spitalului; Dotarea cu aparatură medicală”, a anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Investiția are o valoare totală de 82.939.073,64 euro + TVA, din care 95% finanțare din PNRR și 5% cofinanțare din bugetul Consiliului Județean (circa 100 de milioane de euro în total).

Proiectul este împărțit în patru mari componente, fiecare dintre acestea reprezentând un obiectiv principal:

1. Extinderea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prin construirea aripii noi, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă. * Subsol: Depozit și adăpost ALA (apărare locală antiaeriană); * Parter: Secția de Hemodializă; Parcare semi-automatizată cu 53 de locuri; Birou de internări; * Etaj I: Secția ORL (25 paturi), Structura de spitalizări de zi, Compartiment chirurgie plastică (10 paturi). * Etaj II: Secția Cardiologie (55 de paturi) – din care 8 paturi pentru USTACC (unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienților cardiaci critici), Sală hibrid Angiografie pentru cardiologie intervențională, Secție obstetrică ginecologie (25 paturi). * Etaj III: Bloc operator cu 4 săli de operație, Săli de operație (Neurochirurgie, Gastroenterologie intervențională, Chirurgie plastică, Oftalmologie), Compartiment Neurochirurgie (17 paturi), Compartiment recuperare neurologică (7 paturi). * Etaj IV: secții de spitalizare, Compartiment Gastroenterologie (13 paturi), Secția Neurologie (55 paturi din care 8 paturi pentru unitatea cu accidente vasculare cerebrale). 2. Creșterea eficienței energetice la actuala clădire a Spitalul Județean de Urgență Bistrița. 3. Digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița. 4. Dotarea cu echipamente și cu aparatură medicală de ultimă generație.

În vara anului 2022 s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția unui corp de clădire nou cu patru etaje la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea nouă propusă. Pentru prima fază a proiectului (lucrări de relocare și demolare clădiri tehnice și administrative – centrală termică, stație producție oxigen medical, posturi de transformare, rezervă strategică de apă și stație de pompare, depozit temporar deșeuri medicale etc.), finanțarea de 5 milioane de euro a fost asigurată integral de CJ. În 17 martie a.c. s-a semnat contractul de finanțare prin PNRR.

5 comentarii

 • Sa pună Raducu si balustrada la pasarela, sa nu cada careva, ca pe Valea Salautei sar mașinile în apa într o fericire……

  20
  5
  • …poate era pusa balustrada!
   Trebuie amintit ca aceasta investitie este sub palaria NATO cu interes pentru soldatii raniti in eventualele conflicte previzionate inca din 2016 in aceasta zona!!!!
   Mare vizionari sunt astia din armata!!!
   De gripa ne vom trata tot in Cluj sau mergem in Nasaud?

   20
   6
 • Sperr să se apuce si de gardul spre blocurii că e varză si plin de gunoaie ,apoi intratea nouă la dpital sunt două balize ,găletișee cu beton si două țevi de fier ,mai lipseste felinaru agățat ,aruncatile mai domnu paznic de la gheretă ,ce Doamne chiar asa ,ar trebui făcut un gard si acolo aproape de Upu în gard cu vecinu acela cu servisul auto să nu se mai vadă acolo

  8
  9
 • Oficial le-ați început fix acum un an și 6 zile. După aia n-ați făcut nimic. Lucrări, zic. Ați umflat nota de plată cu 30 de milioane Euro. Proiectul a rămas tot același. Poate mai cumpărați în plus niște ventilatoare Covid la 1 milion de Euro bucata. Cu astea ați ieși foarte bine și anul trecut din criza sanitară. Și ați mai făcut 100 de poze cu cei care au servit contractul pe tavă. Țara asta nu se va vindeca niciodată!
  https://timponline.ro/au-inceput-lucrarile-la-noul-corp-al-sju-bistrita-investitie-totala-de-55-milioane-euro/

  24
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.