Actualitate

Stelian Dolha, surprins neplăcut de restaurantele cu ștaif verificate de Protecția Consumatorilor

După ce a intrat în bucătăriile unor restaurante din zona centrală a Bistriței, ”cu ștaif”, comisarul șef-adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud Stelian Dolha s-a declarat surprins neplăcut de felul în care arată acestea. Pe cele amendate le-a dat și publicității, practică instituită la nivel național de șeful ANPC.

”Lumea trebuie să știe cu ce ne confruntăm, unde ne confruntăm și la ce ne expunem. Pe de altă parte, cred că este o măsură de siguranță pe care ne-o luăm în momentul în care frecventăm astfel de restaurante. Am dedus din toată această practică că lucrurile se remediază mult mai repede și mult mai sigur așa. Știu că nu sună poate pentru mulți tocmai plăcut pentru că, în momentul în care ai oprire definitivă sau temporară pentru un bloc alimentar sau pentru foarte multe produse e clar că va trebui să scoți de undeva niște bani ca să remediezi acele deficiențe, dar, pe de altă parte, lucrurile se fac mult mai repede (dacă sunt făcute publice -n.r.). Operatorii economici, în toată această perioadă, știu despre procedura aceasta. Sunt mulți care spun un lucru: Plătesc orice amendă numai să nu ajungem în presă! Dar nu aceasta este soluția. Oamenii trebuie să afle despre locațiile lor. Sunt agenți economici care au experiență și, pe de altă parte, dacă vorbim de 3,4, 5 stele, acest nivel trebuie menținut. În momentul în care avem controale care nu erau făcute de 2, 3 ani de zile apare delăsarea la foarte mulți agenți economici. Cu cât controalele sunt mai dese, cu atât se remediază lucrurile mult mai repede”, a spus Stelian Dolha în ședința Colegiului prefectural de miercuri.

În ce privește faptul că s-au dat publicității numele localurilor amendate, Dolha a mai spus: ”Toate aparițiile publice au corectat imediat prestarea de servicii, felul în care s-au prezentat pentru public. În momentul în care s-au închis blocurile alimentare, adică bucătăriile la HoReCa, cum credeți că au fost? Nu au fost deloc în regulă. Am prezentat și imagini de la restaurantele respective. Ce m-a surprins pe mine este că vorbim totuși de niște restaurante poziționate central în Bistrița. Cum te aștepți să arate atunci restaurantele de la periferia județului? Aici ai alte așteptări să fie foarte clar, nu că practica nu ar fi unitară, dar vorbim despre restaurante cu ștaif, hotel cu ștaif. Atunci hai să ne comportăm ca atare”, a declarat Stelian Dolha, potrivit căruia amenzile aplicate acestor localuri au fost achitate și niciuna contestată.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a făcut, în perioada sărbătorilor de iarnă, 182 de controale și a dat 123 amenzi în valoare de 960.600 lei. A oprit temporar de la comercializare produse în valoare de 143.262 lei și definitiv produse de 30.901 lei. Sancțiunile s-au dat pentru produse/servicii care puneau în pericol viața, sănătatea consumatorilor, produse expirate, condițiile neconforme transport/manipulare/depozitare a produselor, practici incorecte în relațiile cu consumatorii.

10 comentarii

 • Inca 2-3 iesiri de genul in presa si Dolha isi poate recladi imaginea de candidat la Consiliul Judetean impotriva lui Ivan.
  Incep sa se ascuta cutitele.

  24
  15
  • Domnule Liviu mă tem ca nu o sa gasim alt Radu Moldovan pentru judetul nostru vreodată , De la domnul Marina incoace nu prea sm avut presedinte in afara de Raducu cu toate imperfectiunile dansului . Am totuși o intrebare : De ce tânărul neincercat Ivan si nu Nicolaie Moldovan? Sau de ce Dolha si nu Zăcrean?

   22
   18
  • Dar de ce vi se pare Radu M așa luminat ? A avut 12 ani de zile in care județul e tot ultimul la coada din Transilvania.
   Nu avem nici o legatura rapida cu Clujul sau Mureșul
   Instituțiile sunt acaparate total de aparatul de partid
   A susținut un primar Crețu groaznic pt bistrita
   A asfaltat si reasfaltat o grămada de drumuri pe costuri exagerate cu calitate îndoielnică si firme de serviciu
   A susținut pe Denes ca ministrul pădurii ( mafia pădurilor in floare)
   A susținut pe Ponta, Dragnea si Dancila
   Nicu Moldovan ar fi optiune buna si corecta pt CJ, dar taberele sunt puternice
   Zagrean de la PNL e un bătrânel simpatic , nu e capabil de reforma .

   31
   13
  • Acest individ pe nume Stelian Dolha, care nu a fost în stare să facă nici o afacere privată deși a încercat de câteva ori, doar pentru a acumula capital politic, își pune inspectorii să-i ardă din orice motiv pe cei ce se chinuie din răsputeri să mai țină în viață o firmă în aceste vremuri tulburi și grele.
   Prostimea oricum nu știe că atunci când îți vine Protecția Consumatorului pe cap în inspecție, te poate sancționa din orice poziție și ești condamnat la amendă, că așa sunt făcute legile în România.
   In parlament sunt trimiși tot niște tolomaci fără experiență, dar au calitatea de a fi cârpele celor care-i ghidonează, care fac legi proaste, uneori chiar inaplicabile.
   Domnule Dolha Stelian, acești patroni pe care-i amendezi dumneata cu sârg și apoi te mândrești cu asta, prin plus valoarea care o aduc datorită muncii lor, îți asigură matale și colegilor tăi așa-zișii funcționari publici lefurile grase.
   Lasă-ne te rugăm, nu mai face pe justițiarul că oricum nu te pune Turc pe nici o listă în 2024!

   3
   2
 • Dacă nu sunt făcute controalele cu rea intenție, sau cu tentă politică, e foarte bine că sunt prezentate public. Cum au știut să introducă bacșișul în nota de plată, la fel trebuie și serviciile să fie de calitate. Eu aș merge mai departe, aș obliga în lista de meniu să fie trecute și provenința produselor, nu de alta, dar sunt atâtea restaurante, care au făcut înțelegere cu supermarketurile, atunci când produsele din carne, lapte, ouă, expiră, sunt vândute la preț de 50% din valoare. Am înțeles, Horeca a beneficiat de tot felul de măsuri de sprijin în pandemie, dar acum și ei ar trebui să întoarcă ceva, adică produse și servicii de calitate, la prețuri rezonabile…no, numa zâc.

  39
 • Daca te dau tare ca esti in apararea cetateanului…mergi 500 m pe jos pe trotuarele bistritei si daca scapi de vreo entorsa …du te la primarie sj ma reprezinta …spui ca esti din partea mea…..CETATEANUL PROTEJAT!!!!

  42
 • Ar fi bine de luat la puricat si restaurantele ( salile de nunti) care fac evenimente doar in wekkenduri… sa vedeti acolo surprize!

  15
  2
 • @ Domnule Liviu aveti dreptate : a gresit cu domnul Crețu , a gresit si cu Cristi Niculaie a gafat rău cu Denes si poate o va face si cu Ivan ,Dar a asfaltat fiecare cătun . Este OM poti merge la dansul cu orice problema zice direct da sau ba si se ține de vorba spre deosebire de alții care intodeauna zic da si apoi nu mai raspund la telefon.Dacă va rămăne presedinte la cj sigur vom avea si legatura rapida cu MS , SV, Cj ,MM
  Primarul de la Beclean inca a facut multe si poate mai mult . Parere mea cum bine zice distinsul “Nea Ion”
  In rest sa auzim de bine ( se pare ca favoriții mei PNL- mai mult vorbesc decât fac )

  20
  5
 • Asta trebuie să fie abordarea domnule Dolha la toate instituțiile. Bravo.
  Făcându-le publice numele celor vinovați lucrurile se remediază foarte repede și sigur au grijă să nu se repete pe viitor.
  În ultimii ani am văzut că toate instituțiile ascund pe cei care încalcă legea, pe cei care nu-și plătesc impozitele la fisc, pe cei care abuzează sau violează etc. Toți sunt anonimi și asta le place.

  9
  4
 • Nici batar o RATOTA (papa de oua) nu as baga-n gura din locatiile amintite.
  De la TANA din gredina si din cotet totul este nemodificat.

  3
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS