contact@timponline.ro
  • Prima pagină
  • Știri din Bistrița
  • Știri din județ
  • Timp de gândire
  • Dezvăluiri

TimpOnline.ro

Prima pagină   »   Știri   »   Camelia Tabara: Nu ne putem permite sa ignoram Halloween in ...

Camelia Tabără: Nu ne putem permite să ignorăm Halloween în școală


31 octombrie 2019 de Cristiana Sabău   50 comentarii

angajare

Inspectorul școlar general Camelia Tabără le-a spus directorilor de școli în ședința de joi, că, având în vedere impactul pe care îl are sărbătoarea de Halloween în societatea noastră, nici școala nu își poate permite să o ignore, ea prezentând însă și un scenariu despre cum crede că ar trebui tratată.

”Am văzut în toată această perioadă că sunt foarte mulți care contestă Halloween pentru că nu e sărbătoarea noastră, că acolo copiii fac numai porcării, că ar trebui să o ignorăm cu toții, etc. Dai două click-uri pe internet și vezi tot ce înseamnă această sărbătoare, că are origini celtice, că de-a lungul timpului s-a metamorfozat. Mi-au plăcut foarte mult – și aș putea spune că e ca o metaforă – culorile acestei sărbători: negru și portocaliu și vă invit să reflectăm împreună. Dacă această sărbătoare există și e prezentă în societate, iar copiilor le place foarte tare, e prezentă în tot ce înseamnă viața orașului de la un magazin în care intri până la sărbători care se fac în mediu privat sau organizat vizează această chestiune, nu crede că ne putem permite să o ignorăm sau, spun eu, dacă o să o ignorăm, să nu ne gândim că va rămâne în zona negrului intervenția copilului sau percepția copilului. Sunt destui care spun că Halloween-ul nu înseamnă decât scheleți și mai știu eu ce ritualuri satanice, sânge sau groază, urât și negru, aș spune până la urmă. Cred că trebuie să intervenim astfel încât sîă aducem interesul copilului și o temă care a ajuns la noi în zona colorată și luminoasă, a portocaliului, a bucuriei dovleacului copt și a finalului de toamnă și să contruim acolo mesaj educațional”, a spus Camelia Tabără.

Ea i-a invitat pe directori să-și imagineze următorul scenariu: ”O școală în care copiii au avut inițiativa să-și împodobească clasa cu tot ce înseamnă simboluri de Halloween și vine profesorul în clasă și zice: da, ce porcărie e asta? Nu știți voi că Halloween nu e sărbătoarea noastră? Și dăi, și dăi și copiii rămân ofiliți și înțeleg că e o perspectivă în care spunem că e o porcărie sau o altă abordare în care noi toți ne propunem ca această zi să o declarăm ziua cu dovleacul pe catedră. Să vină profesoara de fizică și să spună: ia te uită ce dovleac frumos! Ia să încercăm să-i determinăm densitatea! și doamna de chimie să vină să zică ce ar putea să aibă ca și compuși și chiar și domnul de matematică și să secționeze niște calote și să facă niște proiecții și să valorifice corespunzător. Nu mai vorbesc de sloganul acestei sărbători Trick or Treat? care e românescul Ne dați ori nu ne dați! Și oricare profesor de română sau de limbi străine ar putea genera o mică dezbatere despre universal și particular în obiceiurile popoarelor, nu mai vorbesc de desen, muzică sau activități practice”, a spus Tabără.

Inspectorul școlar general Camelia Tabără a fost criticată însă de liderul sindical al Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ, Emil Mocian. ”Noi știm foarte bine că tot ce vine din Occident e extraordinar, noi nu avem nimic, suntem țară bananieră, dar gândiți-vă că sunt multe aspecte în care Halloween nu prezintă partea pozitivă. Ne mascăm în Dracula, în vrăjitoare? Se contrazice cu orele de religie pe care le predau colegii la clasă. În momentul în care Halloween prezintă activitatea prin care copiii noștri se pot integra în societate – scopul și țelul învățământului – cu cea mai mare plăcere acceptăm Halloween-ul”.

În replică, Camelia Tabără a spus: ”Ne place, nu ne place, nu îl putem ignora, domnule Mocian, iar copiilor le place. Ceea ce îi interesează pe copii trebuie modelat și adus în zona valențelor educaționale pozitive. dacă noi nu o să facem asta, o să rămână în zona întunecată și neagră, o societate scăpată de sub control”.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă.

În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

  • Despre
  • Ultimele Postari
Cristiana Sabău
Cristiana Sabău
A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău
Ultimele postari ale lui Cristiana Sabău (vezi toate)
  • Lucrările la centura Becleanului, scoase la licitație. Cât costă amenajarea a 1,1 km - 19 ianuarie 2021
  • Bistrița iese din scenariul roșu. Se redeschid restaurantele, cafenelele, sălile de cinema - 18 ianuarie 2021
  • Norocoșii care au reușit să se programeze s-au vaccinat deja. De ce e limitat numărul la 180 pe zi - 18 ianuarie 2021

Categoria:  Știri   Etichete:  Camelia Tabara, halloween, ISJ
50 comentarii  Vizualizări: 4.868

GA – sub articol -responsive

Comentarii

  1. Madona

    31 octombrie 2019 la ora 14:37

    Doamna Tabăra când veniți cu inițiativa de a înființa in licee locuri pentru fumat pentru liceeni? Se chinuie o parte dintre ei în pauze in afara școlilor pe trotuare in frig și în ploaie și in ninsoare sa isi bucure plămânii cu iarba ce creste de Halloween.Dumneavoastra sunteți o fire realista cu vederi largi.

    0

    Răspunde
    • Someone

      31 octombrie 2019 la ora 15:03

      In ziua luminației vin copiii în cimitire și sunt dăruiți cu bunătăți și dulciuri.Ce frumos ar fi ca în timp ce preotul face parastasul pentru cei adormiți copilașii deghizați în drăcușori sa zburde printre cruci in timp ce diacul cântă cât îl țin plămânii:”unde nu este durere,nici întristare”.Sa nu fim rigizi ci deschisi spre noi experiențe.

      0

    • pacat

      31 octombrie 2019 la ora 16:55

      Un popor caruia ii este rursine ca este rural… In loc sa pastram identitatea noastra ancestral rurala, care e atat de frumoasa… Oamenii, se pare ca se pregatesc inca de aici pentru atmosfera iadului de dincolo de moarte. Le va fi suficient „flacarile care nu se vor stinge niciodata”, flacari de care a vorbit insusi mantuitorul… Macar nu vor avea asa mare frica atunci cand acele creaturi se vor apropia de ei pentru ai tortura…
      Dati va copii la draci ca sa le slujeasca inca de aici…bravo

      0

  2. cc

    31 octombrie 2019 la ora 15:29

    Ca şi *practicant* de ani buni a sărbătorii pot să spun:
    1. E o ocazie perfectă pentru familii cu copii tineri de a întări legăturile familiale -copiii sunt acompaniați de adulți- şi spiritul comunitar. Se cunosc vecinii, se spune bună, …schimburi sociale.
    2. E o ocazie perfectă pentru a întări încrederea în sine a copilului, în sensul dedramatizării imaginii negative din cultura populară. Nu există draci, doar oameni costumați, la sfârşit fiecare copil ştie diferența între real şi imaginar, îşi tratează fricile şi adoptă o atitudine curajoasă.
    3. E o ocazie perfectă de a încuraja aptitudinile antrepenoriale. De la planificarea traseului- până la competiție fair play- copiii ştiu din experiența anilor trecuți unde să treacă ca să aibă bomboane mai multe. Ca la Pluguşor. Îşi vorbesc între ei…Plus că cei care îmbarcă , pot să-şi manifeste creativitatea.
    4. Pentru adulți după ora 22…chestia cu eliberatul fantasmelor, picanterii. :):) jocuri de rol.

    0

    Răspunde
    • cc

      31 octombrie 2019 la ora 15:34

      Ah. Există şi partea negativă.
      Consumerismul.
      Cheltuirea pe lucruri non-necesare.
      Campaniile de marketing, vânzări de produse legate. E ca şi la Crăciun, Sfântul Valentin…trebuie sã „cumperi” ceva ca să faci parte din social.
      Desigur şi la sărbători „creştine” la Luminație sunt lumânările şi coroanele de flori obligatorii.

      0

    • cc

      31 octombrie 2019 la ora 15:44

      După o metodologia cvasiştiințifică (Genom Music Project -Pandora) melodiile cele mai înfricoşătoare( ritm etc) :

      Nine Inch Nails – „The Becoming”
      Pixies – „The Happening”
      Bauhaus – „Dark Entries”
      Joy Division – „Transmission”
      Lamb of God – „Contractor”
      Tool – „Ænima”
      Nirvana – „Heart-Shaped Box”
      Korn – „Bottled Up Inside”
      A Perfect Circle – „Thinking of You”
      Whitechapel – „Eternal Refuge”

      https://youtu.be/xx0z-92pTJA

      0

    • Dean Martin

      31 octombrie 2019 la ora 17:55

      In 2014, in Long Island-NY, de Halloween, un psihopat i-a taiat capul mamei.I-a tarat trupul decapitat pe strada si i-a aruncat capul ca pe o minge pe trotuar.
      Toate astea sub ochii vecinilor care au crezut sincer ca e vorba de o „dedramatizare” de Halloween.
      &
      „la sfârşit fiecare copil ştie diferența între real şi imaginar, îşi tratează fricile şi adoptă o atitudine curajoasă.”
      &
      Intamplarea de mai sus a avut drept martori adulti, care sub influenta asa zisei sarbatori, nu au stiut sa faca diferenta dintre real si imaginar.
      Din marturiile vecinilor, unul a ras la vederea scenei cu corpul decapitat:
      “I saw a head . . . It had long, black straight hair.I did a double-take thinking it was a stupid little shrunken heads you would hang as a Halloween thing.I laughed like an idiot. I just laughed.”.A ras, a ras ca un idioot, singur o spune, la vederea unui cadavru decapitat.
      Altul i-a tras un shut capatanii umane:
      “One guy was tapping her head with his foot to see it was real,” said Dean Corbo, 42, who spotted it while stopped at a nearby stop sign.
      Daca adultii nu au stiut sa faca diferenta dintre real si imaginar, cu atat mai mult copiii.
      De fapt halloweenul te pregateste psihic pentru consumul si acceptarea de violente reale.
      Pe nimeni nu mai impresioneaza astazi scene de violenta reale, sunt pline posturile de tv de asa ceva.
      Daca vrei sa-ti faci o placere de Halloween, intra pe Liveleak si cauta filme cu decapitari reale ale Al-Qaeda sau ISIS.Incepe cu decapitarea live a lui Nick Berg.
      Ai sa observi cu surprindere ca nu te vor impresiona deloc.Subconstientul tau le va indexa ca picanterii de Halloween.
      Sarbatoarea de Halloween ti-a programat subconstientul sa fie insensibil la suferinta umana reala.

      0

    • tom macaragiu

      31 octombrie 2019 la ora 18:41

      Ce poti sa explici unui neam de iobagi fara cultura, jumatate analfabeti pe bune iar cealalta jumatate analfabeti functional?
      Uita-te începând de la fostul prim-ministru în jos si fugi cât te tin picioarele.

      0

    • cc

      31 octombrie 2019 la ora 19:41

      În Bucureşti o femei cu probleme de schizofrenie Magdalena Şerban a împins o persoană pe şinele metroului. Mergea la bisericā. Dar schizofrenia nu se vindecă cu mersul la slujbe.
      În Montréal, un român ortodox a atacat cu cuțitul şi înjughiat anul trecut un preot catolic la ceea mai mare catedrală în timpul slujbei. Tot nişte voci i-au dictat.
      În Iasi, Oliver Stan credincios în oameni cu barbă a încercat să arunce în aer Politehnica.
      Mno.
      Bolile mentale sunt boli mentale.
      Altceva?
      Cât despre ISIS, motivația nu era religioasă? Ăia urau Halloweenul..şi tot ce era nord american.
      A că puneau un vorbitor de limbă engleză ca actoraş principal ținea de o strategie de comunicare.
      Slabe argumente cu pericolul Halloweenul sincer.
      Mai periculos e Crăciunul citeşte articolele despre urgențe medicale la spital.

      0

    • Sofer

      31 octombrie 2019 la ora 20:20

      Ma cc…iarasi pe aratura?..ma nebunaticule,tot cu nordu o dai
      ?cred ca in drumurile tale prin nord te-a violat careva,prea esti progresist(scolit).Ma bagaboanta mica,lasa tu traditia noastra in pace,cand simti nevoia de nord,esti liber,papusa mica ce esti tu cc.

      0

    • cc

      31 octombrie 2019 la ora 22:39

      Shoferu’

      Preocupat de starea ta mentală , te informez că nu am fost violat şi că sunt heterosexual convins…

      Ocupă-te mai degrabă de diavolii umani reali.
      Ăia care contează.

      Ce pot lua forme de Pomohaci sau profesori de ……religie.
      Iete.

      http://m.ziare.com/stiri/ancheta-la-o-scoala-din-dambovita-un-profesor-e-acuzat-ca-a-mangaiat-si-sarutat-elevi-1583801

      0

    • iosif

      31 octombrie 2019 la ora 22:44

      Nu puteai scăpa ocazia! Ți-ai ales partea! O știam! dar nu mai face atâta propagandă!

      0

  3. Nea Ion

    31 octombrie 2019 la ora 15:44

    Vai ce idei minunate are doamna insp. gen. eu zic sa fie incurajata sa vina cu sotul la scoala sa se joace de-a mama si tata in fata copiilor ca e distrctiv,sau in fiecare clasa sa fie cate un aparat cu pacanele,ca si asta le place sau am vazut cum la o scoala din BN ,,trasul pe nas,, e minunat,of cate lucruri distrctiv-educativ pot fi practicate in scoala,ce mate,chimie,bio astea s-au invechit …
    PAREREA MEA!

    0

    Răspunde
  4. Marian

    31 octombrie 2019 la ora 16:02

    Bani aruncati de a moaca….doamna tabara cred ca a fumat niste iarba inainte de sedinta cu cei din comisiile europene care ne baga pe gât tot felul de directive. Asa e cand esti sluga in tara ta. Trebuie sa înghiți rahatul altora….sa nu ma exprim altfel.

    0

    Răspunde
  5. Alexandru

    31 octombrie 2019 la ora 17:24

    Felicitări doamnei inspector general! Argumentația, logica și abordarea sunt impecabile. Școala trebuie sa formeze caracterul copiilor și să-i doteze cu elementele de bază ale culturii universale. Se vede începând cu liderul de sindicat și continuând cu comentatorii tulburați din somnul lor din grotele barbariei fundamentaliste ce mare nevoie avem de educație în locul îndoctrinării imbecilizante.
    Popa ortodox care vine în cimitir continuă o tradiție catolică preluată de românii din Transilvania în lunga perioadă în care greco-catolicii au fost majoritari. Catolicii au suprapus calendaristic sărbătoarea tuturor sfinților peste sărbătoarea celtică, lucru cunoscut. Acei imbecili care o contestă probabil că își au originile direct din manualul de istorie a lui Ceaușescu pus la dospit într-o biserică furată sub niște fuste popești aduse de la o lavră sovietică. Aceiași dobitoci care vibrează plini de simțire când niște sfertodocți le predică despre ortodoxia strămoșilor daci.
    În realitate lucrurile sunt mult diferite. Până una alta, cei mai vechi locuitori descoperiți pe teritoriul județului sunt celții.
    https://evz.ro/descoperire-uriasa-in-inima-romaniei-istoria-este-rescrisa.html
    Acei celți, de la Sălcuța și de la Fântânele e foarte probabil că țineau festivalul de toamnă al recoltei, Samhain, din care se trage Haloween-ul.
    Aștept cu interes să fiu contrazis și să pună cineva un link cu o poză cu oseminte de dac îngropat cu crucea-n mână.
    După celți și daci, câți vor fi fost ei , au urmat goții (care avut un episcop și au tradus Biblia), avarii, huni, cumanii, slavii, pecenegii, turci ca să nu mai vorbim de unguri, germani, flamanzi, evrei și alte foaite din occident care ne-au dat și ei sânge și cuvinte. Doar prosteala naționalist-securist-ortodoxă ne împiedică să ne bucurăm de toată complexitatea și frumusețea unei bogate culturi de interferență pe care o moștenim.
    Cele mai remarcabile artefacte care s-au descoperit pe teritoriul României aparțin culturii Cucuteni și sunt mai vechi decât prima piramidă egipteană. După Moceanu (cel cu cosorul) și emulii săi comentaci, ar trebui să le zvârlim pe toate în vârful gunoiului că n-au nici o treabă cu dacii ortodocși care au apărut mai târziu cu 6000 de ani. Dar ne lungirăm degeaba că proștii tot proști vor rămâne pe peron în gară la Năsăud.
    Felicitări încă o dată Doamnei Tabără!

    0

    Răspunde
    • Sofer

      31 octombrie 2019 la ora 20:23

      Alexandandre,stai jos,esti prost,vorba lui Gigi Becali..

      0

    • Marius

      01 noiembrie 2019 la ora 22:52

      Alexandru ești un pic „de tot” dus cu pluta pe apele papistașe. În tradiția Ortodoxă există cultul morților, nu ca preluare de la pseudo – statul liliputan!

      0

  6. Balan Marius-ecologist PV

    31 octombrie 2019 la ora 17:30

    Ce credeti ca au gasit arheologii de la Muzeul . Jud in satul Salcuta ? Morminte ale luptatorilor celti vechi de 2300 ani. Ce credeti ca au gasit in loc de coparsau ? Bostani cu cate o lumanare care inca ardea.

    0

    Răspunde
    • W

      31 octombrie 2019 la ora 19:47

      Balane cand minti mai tunde si tu un pic ici pe colo ca prea le spui gogonate.

      0

  7. Negru-i noul alb

    31 octombrie 2019 la ora 19:11

    Doamna Tabara, poate luati de aici niste idei de cum sa fie mascati copiii de Halloween?
    De la cresa pana la scoala, modele de costume vesele pentru copiii ei, creeate de o mama responsabila de Halloween.
    Nu-i asa ca si-a machiat dragut copiii?
    https://www.thesun.co.uk/news/10115382/mums-zombie-inspired-halloween-photoshoot-outrage-trolls-demand-kids-taken-away/

    0

    Răspunde
  8. Părinți ocupați cu lucru și preocupați de viitorul copiilor

    31 octombrie 2019 la ora 19:30

    Doamna inspector va rog un sfat prietenesc ca de la dascăl la pārinte: Avem trei copiii și le place mai mult să stea acasa să se joace pe tabletâ si alte preocupari in detrimentul mersului la școlă și a invățatului.Ce ne sfătuiți ?

    0

    Răspunde
    • cc

      31 octombrie 2019 la ora 19:47

      Control parental.
      Controlați timpul de acces.
      Maxim 2 ore pe zi.
      Scoți modemul de internet din priza, utilizezi dispozitive de tip Circle , confişti tabletele. ..
      Reguli clare.
      Ca mersul la biserică duminica.

      0

  9. cc

    31 octombrie 2019 la ora 19:56

    Şi by the way Dean Martin,
    70% din americanii din USA sărbătoresc Halloweenul.
    172 de milioane.

    0

    Răspunde
    • Sofer

      31 octombrie 2019 la ora 20:27

      Cc .ma da nebun mai esti…Bine ca stie lumea,altfel te-ar lua in serios.Acu intre noi,te mai ustura?fiara mica..

      0

    • cc

      31 octombrie 2019 la ora 20:34

      Iete la ăştia cu dislike-ul la picior 🙂 :).
      Trupa s-a mobilizat.
      Nu le plac americanii,nuuu… numa se îmbulzesc la serialele americane la TV sara shi rascolesc internetul dupa filmuletele cu Ron Jeremy..
      Păi se poate trăi în dihotomia asta existențialistă , între un filmuleț şi o scenuță caldă porn şi un mers duminical de spălare a păcatelor pe la Biserică ?
      Trebuie să fie apăsător sentimentul.
      Întreb şi eu…:)

      0

  10. Burebista

    31 octombrie 2019 la ora 20:29

    Inca odata se dovedeste ca scoala nu are rolul de a invata copiii ci ea are rolul de a educa copiii sa devina o turma imbecila.

    Ei trebuie sa devina o turma imbecila pentru a putea fi manipulate usor, pentru a lucra pe salari mici, pentru a cupara toate produsele de care nu au nevioe etc… Acelari rol de aimbeciliza copiii il are si fotbalul. Ce argument mai bun poate sa ne fie adus in acest sens daca inspectoarea judetului spune ca trebuie sa sarbatorim in scoli Ha….. numai pentru ca si in alte tari se serbatoreste adica TURMA.

    ROMANE TARA TE VREA PROST.

    Pentru parinti recomand sa va instruiti voi insiva copiii pentru viata fiindca scopul scolii este indobitocirea copiilor vostri.

    0

    Răspunde
    • Burebista

      01 noiembrie 2019 la ora 11:33

      Las imaginile sa vorbeasca de la sine, Neymar. Poti sa mai cauti si tu singur date despre Baloteli, Soares, Mutu, Nicolita si o gramada de alte specimene lafel ca ei:

      https://www.youtube.com/watch?v=KtounT0-h-8

      0

    • Burebista

      01 noiembrie 2019 la ora 11:42

      Majoritatea celor care merg la fotbal merg din spirit de TURMA fiindca si ceilati din anturajul lor merg, fara sa se gandeaca. Ceilati merg sa joace fotbal pentru bani fiindca nu se pricep sa faca nimic alceva.

      0

    • Burebista

      01 noiembrie 2019 la ora 12:11

      Cand eram copil am jucat si eu fotbal dar din fericire pentru mine am avut ocazia sa practic si alte sporturi atat sporturi de echipa cat si sporturi individuale. Atunci am remarcat diferenta de calitate a oamenilor ce practicau aceste sporturi si cei jucau fotbal. Deasemenea o parte din insusirile pe care le-am capatat in aceste sporturi mi-au folosit in alte domenii de activitate mai tarziu, de la fotbal nu am putut lua nimic bun.

      0

  11. Ignonrantul

    31 octombrie 2019 la ora 20:37

    Ba e pot sa ignor haloinul foarte usor. Nu am nevoie de foarte multe lucruri pentru al ignora, imi trebuie doar creier si atat.

    0

    Răspunde
  12. Maricel

    31 octombrie 2019 la ora 21:28

    hahaiala astora mi se pare de prost gust.
    recent a murit un copil si tu in loc sa propui un moment de reculegere ii indemni sa faca halowin.Este deplasata atitudinea inspectoratului.Cred ca elevi profesori parinti si directori ar merita scuze din partea inspectoratului

    0

    Răspunde
  13. Daniel

    31 octombrie 2019 la ora 22:25

    Auzi acolo, logică de pedagog: ”copiilor le place!”
    Păi dă-le domle, câte-un coniac la ăia de-a opta, că le place!

    0

    Răspunde
  14. ecologistul

    01 noiembrie 2019 la ora 07:27

    Urmeaza cat de repede la scoala altfel si cate o vizita cu elevii la VELNITELE de jinars din BN.

    0

    Răspunde
  15. nemultumita

    01 noiembrie 2019 la ora 09:22

    Ignorati Halloweenul!!!! Pupati sarguincios toate moastele aduse pe la catedrale, explicati si copiilor vostri ce este in acele ,,racle cu moaste”,stati rabdatori 2 zile pe la cozi…..si nu uitati sa donati……cat de mult….donati ca sa se imbuibe acei care doresc prostirea maselor ramase tot in preistorie!

    0

    Răspunde
    • Sofer

      01 noiembrie 2019 la ora 11:59

      Nemultumito,nu stiu de ce dar cred ca esti barbat,bine,poti fi nemultumita(nebunaticule)de vre-o prestatie.Aia cu moastele nu e pt.tine,tu occidentalule,nordicule,poti trage o liniuta si ai tot ce vrei.Nemultumita mica,ma cc,uite cati au pus botu la ce zici tu ma papusa mica,heterosexualule care esti.Astia nu te cunosc,nebunaticule mic…

      0

  16. gânditorul de la Hamangia

    01 noiembrie 2019 la ora 11:34

    În loc să crească nivelul învățământului prin încercările atâtor miniștri care s-au perindat la fotoliul acestui for de conducere al educației, am ajuns la rezultate contrare prin măsurile de ”reformare” ale tuturor acestora. Halloween-ul, ziua comemorării tuturor sfinților pe 1 noiembrie, introdus de Papa Grigore al IV-lea în anul 835, tocmai pentru eradicarea tradiției celtice păgâne în credința reîntoarcerii sufletelor celor morți și aprinderea unor focuri pentru a lumina calea spiritelor întoarse din morminte, apoi peste două secole în 1006, Papa Ioan al VIII-lea a decretat ziua de 2 noiembrie ziua morților, s-a ajuns în secolul XVIII în SUA la readucerea tradiției celtice păgâne, iar ultima ”reformă” în educație este reintroducerea acesteia și în școala secolului XXI, prin sfaturi de a vedea și în ”roz” acest obicei, sfaturi prin care să facă mai atractive orele de fuzică, chimie, matematică și chiar de limba română. Uite la ce ne-au dus ”reformele” din educație. Iar pentru citirea unor comentarii este necesar să devii ghicitor, deoarece exprimarea opiniilor în scris, numai în felul acesta poate fi înțeles.

    0

    Răspunde
  17. Bistritean

    01 noiembrie 2019 la ora 11:54

    Eu am ignorat H…., nu a fost deloc greu.

    0

    Răspunde
  18. Bistritean

    01 noiembrie 2019 la ora 11:57

    Si tu poti sa-l ignori.

    0

    Răspunde
  19. Asa patesti cand vorbeste gura fara creier

    01 noiembrie 2019 la ora 13:25

    Tabara a iesit cu prostia asta cu Halloween-ul intrun moment cat se poate de nepotrivit ( lafel ca Firea). Acum se pare ca nu va mai prinde anul nou in functia de inspector sef.

    0

    Răspunde
  20. Miruna

    01 noiembrie 2019 la ora 17:18

    Eu credeam ca poporul roman este crestin. Vad ca m-am inselat, sa preluam sarbatori pagane credeti ca e ok ?

    0

    Răspunde
  21. cc

    01 noiembrie 2019 la ora 19:29

    Ascultați ce vă spun.
    Inevitabil Halloweenul …se va instaura ca o sarbatoare populara.
    Că vor sau nu vor popii şi dacopații ultanaționalişti viteji.
    În paranteze , adulți.
    Aşa de viteji că dacă le faci un live pe Skype cu o mască de Halloween, în secunda a doua sunt speedy gonzales
    …le vezi doar prafu…
    1. Nu te poti bate, cand dispui de minimull de inteligenta si intelegere a lumii.. cu capitalistii …
    Aia vand orice
    2. E de domeniul fantasticului absurd sa socializezi si adulezi Pomohaci pe strada , in spectacole si-n locuri sfinte.
    Tine de ceva mult mai profund-l ipsa unui minim spirit critic. Ala cand iti pui intrebari minimale.
    Tine de
    La oameni din astia le vinzi gogoase la pret de diamant.
    3. Daca se vrea promovarea sarbatorilor traditionale…de ce nu se fac eforturi care sa le prezinte mai atractive decat sarbatorile „strainilor”. „Nu sunt bani” este laitmotivul ..dar ce ar fi sa spunem adevarul
    – nu exista preocupare pentru tot ce inseamna organizare
    -imaginatia, creativitatea e restransa de norme sociale „grele”.
    Unora adevarurile lor sunt conditionate de trecutul pe la adunari, biserici si de a zice un da obedient fara sa gandeasca cu capul propriu.
    PS
    Soferu cate gauri ai?
    Viiinnn..
    Hint: Nu vorbesc de alea negre, neuronale
    Ma las antrenat in atmosfera de spectacol, se pare ca e liber sa spui orice despre oricine..nu eu am initiat trendul.

    0

    Răspunde
    • Sofer

      02 noiembrie 2019 la ora 04:55

      Ma …w.cc .tot nemultumita?credeam ca esti ok.Acu ma cc,tu nu ai nevoie de masti,de tot felul de nebunii,esti tu destul asa…micuta travesti care esti..

      0

  22. Marius

    01 noiembrie 2019 la ora 22:59

    cc? Ești chiar un caca! Pune-ți un nume, depersonalizatule!

    0

    Răspunde
  23. Nelamurire

    02 noiembrie 2019 la ora 00:10

    cc poate ma poti lamuri tu si anume ce trebuie sa sarbatorim de hallween bostani sau monstri ?

    0

    Răspunde
  24. Hu

    02 noiembrie 2019 la ora 09:55

    Doamna inspector daca va credeti mama si tata educatie si intelepciuni atunci de ce nu interziceti fotbalul care tembelizeaza copiii din scoli ?

    0

    Răspunde
  25. Borgo Kaliman

    03 noiembrie 2019 la ora 00:25

    unde~i vorba de a sprijini ceva anormal, e prezent, invariabil, atoatestiutorul anticrestin neosexomarxist,cu stramoasa euglena verde,ghici cc,pardon, cine?p.s.:( al pcus)

    0

    Răspunde
  26. 0vila

    04 noiembrie 2019 la ora 07:18

    Ba cine a ajuns sa conducă învățământul bistriten…

    0

    Răspunde
  27. w

    05 noiembrie 2019 la ora 21:34

    Cica am avea guvern ca la Halloween. ;o)

    0

    Răspunde
    • Ecologistu

      06 noiembrie 2019 la ora 19:22

      Este mai rau ca la Halloween.

      0

  28. Nuconteaza

    06 noiembrie 2019 la ora 20:46

    Păi dacă e așa faceti si locuri de parcare pt. elevi si un bordel ca doar …LE PLACE! Pai tocmai nu înțelegeți rolul educației, nu va mirați de cerea ce ne înconjoară. Nu mai am cuvinte. Pot sa va dau exemple oricate si concrete ca daca vi s-a pus pata „libertății si a modernismului” prost înțelese DEGEABA.

    0

    Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reguli pentru comentarii. Click aici.

Cautare

KissFM

KissFM

Carliont

Carliont

GA – Vertical

Ultimele articole

  • Lucrările la centura Becleanului, scoase la licitație. Cât costă amenajarea a 1,1 km
  • Pârtia mică de pe Dealul Cocoșului, deschisă (FOTO)
  • Bistrița iese din scenariul roșu. Se redeschid restaurantele, cafenelele, sălile de cinema
  • Cristian Niculae, în doliu. Mesaje de condoleanţe din partea colegilor
  • Norocoșii care au reușit să se programeze s-au vaccinat deja. De ce e limitat numărul la 180 pe zi
  • DN 17, blocat total la Reteag. Ce s-a întâmplat
  • Incendiu violent la Viile Tecii, intervenție dificilă a pompierilor (FOTO)

Cele mai citite

  • Despre școală, numai de bine
  • De ce dispar 26 de clase a IX-a din toate liceele județului. Explicațiile șefului ISJ, Mihai Mureșan...
  • Profesorii și ceilalți angajați din învățământ s-au înscris pentru vaccinare într-un procent de sub...
  • Un colegiu național din Bistrița ocupă locul întâi în preferințele viitorilor absolvenți de clasa a...
  • Instituția Prefectului: Platforma de programări pentru vaccinare în Bistrița-Năsăud, funcțională...
  • Au pornit tunurile pe Pârtia Cocoș. În ce zonă s-ar putea schia în perioada următoare (FOTO)

Cele mai comentate

  • Profesorii și ceilalți angajați din învățământ s-au înscris pentru vaccinare într-un procent de sub...
  • Instituția Prefectului: Platforma de programări pentru vaccinare în Bistrița-Năsăud, funcțională...
  • Despre școală, numai de bine
  • Prefectul vrea ca preoții care se vaccinează să posteze pe rețele fotografii ca să-i încurajeze și p...
  • De ce dispar 26 de clase a IX-a din toate liceele județului. Explicațiile șefului ISJ, Mihai Mureșan...
  • Daniel Suciu: Domnule primar Turc, deszăpezim și noi puțin prin oraș?

Info

  • Despre noi
  • Publicitate
  • Contact
  • Politica cookie
  • Politica de confidențialitate

Facebook -static

FB

Copyright © 2021 · TimpOnline.ro - Știri din Bistrița

Site-ul TimpOnline.ro folosește cookie-uri. Politica de confidențialitateAccept cookie-uriNu accept cookie-uri