O tânără din Indonezia, căsătorită cu un bistriţean, s-a prezentat la emisiunea „Chefi la cuţite” cu un preparat tradiţional, însă nu din România, ci din ţara ei. Femeia a gătit piton prăjit în sos asiatic. Ca să-i dea gust cărnii, a folosit ghimbir, galangar, usturoi, coriandru şi zahăr de palmier, iar pentru sos chili, ceapă şi frunze de coriandru amestecate cu zahăr, zeamă de lime şi ulei de cocos fierbinte.
Deşi a recunoscut că nu îi plac preparatele exotice, chef Florin Dumitrescu a gustat totuşi, a spus că i-a plăcut şi i-a dat un cuţit, iar Sorin Bontea, de asemenea, Cătălin Scărlătescu nu a fost aşa de generos pe motiv că era mult prea tare carnea de şarpe. Totuşi, cu două cuţite primite, ea a trecut mai departe.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=g0-TkJlnblM
În emisiune, Hilda Ioniţă a relatat că l-a întâlnit pe soţul ei la Madrid, unde a mers iniţial să-şi întâlnească un alt prieten. S-au îndrăgostit şi s-au căsătorit acum cinci ani. Împreună au un băieţel. Deşi nu vorbeşte foarte bine româna, spune că se înţelege bine cu soacra şi că îi plac sarmalele.
Bravo Hilda!!!