Actualitate

Târg, muzică tradițională și horă de Dragobete, în centrul istoric al Bistriței

La Bistriţa se va celebra şi în acest an Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, printr-un Târg de Dragobete și Mărţişor (24 februarie – 8 martie).

Produsele specifice vor fi expuse spre vânzare la căsuţele din Piaţa Centrală. Evenimentul va începe la ora 13.00.

Vizitatorii târgului vor avea ocazia să asculte muzică tradiţională românească, iar la final vor fi invitaţi la horă, anunță municipalitatea.

Manifestarea este organizată de Primăria municipiului Bistriţa prin Consiliul Local al Tinerilor în colaborare cu şcolile gimnaziale şi liceele din Bistriţa.

La târg sunt aşteptaţi meşteri populari din Bistriţa-Năsăud, dar şi elevi ai şcolilor din Bistriţa, pentru a expune spre vânzare mărţişoare și obiecte specifice sărbătorilor de primăvară.

În Piața Centrală din Bistrița, în zona Bisericii Evanghelice, au fost amplasate anul trecut, înainte de Târgul de Crăciun, 36 de căsuțe din lemn care vor rămâne acolo și pentru următoarele târguri organizate de municipalitate.

Sărbătoarea iubirii la români şi a primăverii, Dragobetele, este celebrată în 24 februarie (vineri), miercuri 1 martie este Mărțișorul, iar miercuri 8 martie Ziua Femeii.

Foto: arhivă 2016

Etichete

1 comentariu

  • Imaginea Pietei Centrale pentru cu tarabele in jurul Bisericii Evanghelice, arata execrabil. Cineva ar trebui sa-i scoata din cap primarului Cretu tampenia asta cu aplasarea de obiecte de bazar care altereaza monumentalitatea Bisericii evanghelice.
    Cel mai bine ar fi ca tarabele din lemn sa fie mutate in Piata Mica unde sa ramana in permanenta, si sa gazduiasca targurile de peste an, precum si alte activitati comerciale organizate la Bistrita. De asemenea, scena in aer liber ar trebui amplasata permanent in Piata Culturii din fata Casei de Cultura cu destinatie pentru activitati culturale si recreative.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.