Cultură

Târgul de Paște al sașilor bistrițeni a adunat sute de oameni pe pietonal

Intrat deja în tradiția orașului, Târgul de Paște al sașilor bistrițeni a adunat, și anul acesta, sute de oameni pe pietonal.

Lumea a trecut de la o tarabă la alta și s-a bucurat de ornamentele frumoase  pe care comercianții le-au pregătit pentru marea sărbătoare religioasă a Învierii Domnului. Au adus ouă încondeiate sau vopsite în diverse culori, coșuri împletite în care să le ținem pe masă, fețe de masă brodate cu ouă și iepurași, grâu încolțit, turtă dulce și multe alte frumuseți și bunătăți.

În cursul după-amiezii va începe și un program artistic, pe scena de pe pietonal urmând să urce formații săsești din mai multe localități din Transilvania, dar și trupe de dans modern, medieval sau rock.

Mai multe fotografii de la acest eveniment, puteți vedea pe pagina de noastră de facebook. http://www.facebook.com/TimpOnline

Cristiana Sabău

   

Etichete

1 comentariu

  • a fost superba organizarea, primul eveniment de genul de pe pietonal in care au lipsit cu desavarsire plasticurile si kitschurile, felicitari organizatorilor, de mult nu am vazut o organizare asa de buna. se vede ca le curge prin vene alt sange dacat al romanilor

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.