Sănătate

Timpul de așteptare pentru RMN, redus. Sanovil a dat în folosință al doilea aparat

Centrul de imagistică din cadrul Policlinicii Noi Sanovil funcționează din această săptămână cu două aparate de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), ceea ce va scurta timpii de așteptare pentru pacienții din județ, a declarat medicul Gavrilaș Mureșan, managerul Sanovil.

Policlinica Nouă Sanovil din Bistrița este, probabil cea mai mare din policlinică privată din țară, a spus dr. Gavrilaș Mureșan: ”Nu are Sanador sau Regina Maria o policlinică mai mare ca a noastră. Mă refer la suprafață, la număr de cabinete, la complexitate. Avem unul dintre cele mai mari laboratoare de imagistică medicală din țară. Nu prea găsești un laborator de imagistică în țară care să aibă două aparate RMN, care să aibă CT, radiologie digitală, mamografie, toate într-o singură locație”.

Majoritatea pacienților care se duc la doctor au nevoie de o formă de imagistică, a mai spus medicul.

”Nu mai există medicină fără o formă de imagistică. Cea mai la îndemână și care nu lipsește din niciun cabinet este ecografia. E foarte bună, nonagresivă, nu are niciun efect ultrasunetul asupura omului, indiferent de vârstă. Foarte multe echipamente de acest fel, 20-25 de ecografe, sunt în grupul nostru. Imagistica cu raze X sau RMN este la îndemână, toți pacienții își pot face un CT sau un RMN foarte repede. De al doilea RMN a fost nevoie la noi. Acum avem programări inclusiv pe luna februarie 2024 pentru RMN în contract cu CJAS. Săptămâna aceasta am dat în funcțiune al doilea RMN și se va reduce foarte mult timpul de așteptare nu doar la Sanovil, pentru tot județul”, a declarat managerul grupului Sanovil care vrea să mai cumpere un CT.

Potrivit medicului Gavrilaș Mureșan, lucrările de construcție la Policlinica Nouă Sanovil sunt finalizate. Urmează completarea cabinetelor cu specialiști și mai bună organizare.

”Ca să crești, trebuie să lucrezi în calitate. Noi, din patru în patru ani, am făcut câte o construcție nouă, iar în acest interval, am folosit timpul să așezăm lucrurile în interior și oamenii. Este complicat, uneori mai greu ca o construcție. De cele mai multe ori, e mai ușor să ridici o clădire decât să cauți, să găsești oameni de valoare și să creezi un sistem”, a spus dr. Mureșan.

Pentru imagistică de înaltă performanță, Sanovil este în contract cu Casa Județeană de Ssigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.

”La analize medicale, toată lumea merge la laborator și are impresia că face un serviciu laboratorului pe care îl alege. Sigur că ne bucurăm, dar prețurile la care lucrăm noi sunt din 2016, iar prețurile kit-urilor cu care facem analizele sunt din 2023. Analizele pe care le facem cu CNAS sunt la limita rentabilității, abia ne acoperim cheltuielile, numai că pacientul care vine cu bilet de trimitere vede că e bine tratat și apoi vine și își mai face și analize în afara biletului. Contractul cu CJAS cu orice activitate medicală, în afară de imagistica de înaltă performanță, nu este plătit corect. Pentru o consultație, CNAS plătește unui cabinet suma de 45 de lei. Cabinetul e format din doctor și din asistentă. Nu ai cum să-i plătești. O consultație în piața reală este minim 150 de lei. Casa îți dă 45 de lei, aceleași prețurile de nu știu când. Nu e deloc rentabil. Susținem activitatea la Sanovil pentru că Policlinica, spre exemplu, lucrează și în privat, dar numai din casă nu te poți susține. Un doctor care lucrează numai cu Casa nu își poate acoperi salariul. Sanovil rezistă fiindcă sunt cabinete care lucrează atât cu Casa, cât și privat, și se face o compensare, iar lucrurile merg înainte”, a adăugat medicul Gavrilaș Mureșan.

În laboratul de imagistică medicală al Sanovil sunt așadar două aparate RMN, un CT, se face radiologie digitală, mamografie, osteodensitometrie DXA și ecografie mamară.

Policlinica Nouă Sanovil se află pe str. 1 Decembrie nr. 17 – telefon: 0263 – 237 777 / 0752 – 196 877.

1 comentariu

  • Orice investiție în sănătate e binevenită. Concurența e benefică, cât timp e corectă. Problema apare, atunci când medicii plătiți de stat, își desfășoară activitatea mai mult prin clinici și cabinete private, stau în spitalele, policlinicile de stat, doar să te trimită la cabinetele lor private, în rest, repet e foarte bine să ai alternativă, sigur ideal e să nu ai nevoie de spital de nici un fel, dar asta-i mai greu. No, numa zîc.

    65
    3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS