Politică

Ţintean, nemulţumit de slaba comunicare dintre conducerea PNL şi locuitorii judeţelor din Ardeal

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Țintean, a afirmat că a luat cuvântul în Biroul Permanent Central al PNL pentru a-şi exprima nemulţumirea ”faţă de modul cum miniştrii noştri acordă atenţie preşedinţilor de filiale judeţene” şi ”faţă de ”comunicarea conducerii partidului cu judeţele ardelene, care nu a fost bună”.

”Am fost împreună cu Stelian Dolha la Delegaţia Permanentă a PNL, la Bucureşti. Să fie foarte clar, preşedintele Crin Antonescu nu are nici cea mai mică problemă în partid privind susţinerea sa în continuare în funcţie. PNL e un partid unde ai voie să vorbeşti, ca urmare şi eu am luat cuvântul. Am spus că nu sunt mulţumit de modul cum miniştrii noştri acordă atenţie celor 47 de preşedinţi de filiale judeţene. L-am rugat pe preşedinte să intervină de urgenţă, să se interpună între noi şi miniştri pentru a face ordine. Mi-am manifestat nemulţumirea faţă de unii oameni pe care i-am susţinut să ajungă acolo. Am mai spus că nu sunt mulţumit de modul în care conducerea partidului comunică cu acest calup de opt judeţe ardelene. Nu contează că am fost pe locul opt din coadă la referendum şi Maramureş pe locul antepenultim, trei procente numai ne-au despărţit. Nu pot fi tratate separat cele opt judeţe, pentru că se vede clar că este o mentalitate de zonă. Asta înseamnă că nu a fost bună comunicarea conducerii partidului cu aceste opt judeţe”, a spus Țintean într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că oamenii de aici nu gândesc aşa cum o fac persoanele din alte judeţe ale ţării: ”Am adus şi noi formaţii de muzică uşoară, am plătit bani grei, şi eu şi Radu Moldovan ne-am dat peste cap, ne-am făcut sfârlă pentru a obţine şi noi peste 50 la sută. Aveam semnale despre mentalitatea bistriţenilor şi a oamenilor din această zonă. Am spus că sunt nemulţumit că există o slabă colaborare între conducerea centrală a partidului şi populaţia acestor judeţe, trebuie să existe o comunicare intensă. S-a luat hotărârea să vină în zonă, să facem întâlniri zonale pentru alegerile parlamentare”.

Ioan Țintean a vorbit şi despre dialogul dintre Crin Antonescu şi Ludovic Orban. ”Ludovic Orban a spus că are acelaşi punct de vedere, că nu a agreat din primul minut construcţia USL. Nu i-a cerut nicio secundă demisia lui Crin Antonescu şi nici nu i-a cerut să dea socoteală fiindcă referendumul a eşuat. Ludovic Orban a spus că PSD nu a tras suficient de tare. Eu aici mă despart de el, cred că în cele mai multe judeţe rezultatele au fost 50 plus unu datorită implicării puternice a liderilor PSD. A fost unica voce ridicată pe această temă, el a spus că am fost cumva înşelaţi. Crin Antonescu a răspuns că, deşi este acuzat că s-a grăbit să devină preşedintele României, iniţiativa referendumului a venit concomitent de la PSD şi PNL. Antonescu a mai spus că a iniţiat alături de cei doi copreşedinţi ai USL proiectul ca respectivul cvorum să fie de 50 plus unu din câţi vin la vot, dar că ulterior, când Ponta a venit de la Bruxelles… Preşedintele Antonescu a zis: nu pot spune public de ce s-au schimbat lucrurile, dar am fost solidar cu Ponta”, a detaliat el.

Etichete

1 comentariu

  • Dialog slab între structurile de vârf ale partidului cu cele teritoriale, comunicare inexistentă între lideri locali și membri de partid, atunci păsul cetățenului cine îl mai aude. Politicul trăiește într-o lume paralelă cu cetățenii țării.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISSFM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS