Actualitate Recomandări

Trei persoane, din izolare în carantină. S-au dat amenzi de aproape 500.000 de lei

(VIDEO) În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bistrița-Năsăud au fost angrenaţi în activităţi specifice de verificare a măsurilor impuse de autorități peste 200 de poliţişti, 89 de jandarmi și 46 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, informează Instituția Prefectului:

”Polițiștii au verificat 3.024 de persoane privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării, fiind depistate trei persoane care nu au respectat măsurile impuse. Cei trei au fost conduși în centre de carantină pentru o perioadă de 14 zile și sancționați cu amendă în cuantum de 5.000 de lei fiecare.

De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat 118 sancțiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de 464.690 de lei.

Jandarmii au verificat 647 de persoane, aflate în 335 de locații, din 91 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 3, privind restricțiile de circulație a cetățenilor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 de lei.

Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19”.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2620425531420254

2 comentarii

 • A sta „forţat de lege în izolare sau carantină un timp limitat, a respecta distanţa fizică pentru protecţia sanitară a tuturor şi alte interdicţii sunt destul de greu de pus în practica în rutina noastră cotidiană, încălcând libertăţile şi drepturile câştigate de noi după 1990. Priviţi în alte locaţii de pe Terra ce se întâmplă şi învăţaţi din greşelile făcute de oamenii de acolo! Trebuie să ne obişnuim însă rapid cu aceste interdicţii şi cerinţe sociale. De ce? Pentru a fi în continuare sănătoşi!…
  PS. Două întrebări şi răspunsurile lor date de singurului fotbalist japonez din campionatul intern, Takayuki Seto, 34 de ani, de la Astra:
  1) Japonia are acelaşi număr de infectaţi precum România, deşi are o populaţie de peste 6 ori mai mare?! Poate că în Japonia oamenii aveau deja în sânge, în cultura lor, lucrurile elementare despre ce înseamnă să te protejezi. Chestii care poate par mărunte, să porţi mască, să te speli des pe mâini, să fie curat oriunde.
  2) Apropo de măşti: voi, japonezii, le purtaţi foarte des şi înainte de această pandemie, de ce? Fiindcă aşa eşti crescut acolo, dacă ai o răceală sau o altă viroză respiratorie, să îi protejezi pe alţii. Aşa am fost crescuţi, aşa am fost educaţi, să ne punem mască dacă avem şi o simplă răceală, pentru a nu infecta şi pe altcineva. Deci lucrurile astea, care văd că în Europa acum sunt recomandate, odată cu acest virus, acolo, în Japonia, erau o obişnuinţă. Poate să fie şi acest lucru o explicaţie, de ce nu s-a răspândit mult la mine în ţară în comparaţie cu ce e în Italia, unde e foarte, foarte rău.
  … Pe acest subiect actual de criză se anunţa deja o carte: „Coronavirus, inamicul nevăzut: Povesti din Wuhau 2020”. – Bucureşti: Corint, 2020. Până va apare pe piaţa cărţii, pentru a cunoaşte şi alte perspective prezenta pandemie, recomandam celor care stau mai mult acasă: a) să citească/recitească romanele (unele PDF) „Ciuma” (1947) /Albert CAMUS (Obs. Epidemia de coronavirus a generat vânzări spectaculoase în Franţa!), “Apocalipsa”/ Stephen KING,” Ochii întunericului”/ Dean KOONTZ, “Decameronul”/ Giovanni BOCCACCIO, “Ciuma stacojie”/ Jack LONDON, “Jurnalul anului ciumei”/ Daniel DEFOE, “Eseu despre orbire”/ Jose SARAMAGO… /şi 2) să vadă/revadă filmele “Alerta” (1995) şi „Epidemia: Pericol Nevăzut/Contagion”, de Steven Soderbergh, lansat în 2011, aflat acum în fruntea descărcărilor pe iTunes.
  … Şi recomandarea unui bistriţean, cu care sunt de acord: – “Eu am petrecut 10 ani în şapte metri pătraţi! Mie, dacă îmi zic mâine autorităţile: «Măi, Tibi, stai un an în baia ta şi trece pandemia asta», eu mă duc şi stau în baie fără nimic. Asta este omenirea, în momentul ăsta. Avem nevoie de motivaţie ca să ne putem creşte copiii, pe viitor, din ceea ce învăţăm acum. Nu o să mai fie nimic la fel”. – Tibi UȘERIU, maratonist Polul Nord.
  O seară liniştită în famielie! La bună vedere!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS