Actualitate

Ultimele detalii despre Târgul de Crăciun, iluminatul festiv și concertul de Revelion

28 de căsuțe, 14 furnizori de servicii de alimentație publică – preparate, băuturi calde, 11 producători locali, 7 artizani și 2 ONG-uri vor fi la Târgul de Crăciun din centrul Bistriței, care se deschide oficial în seara de Sfântul Andrei, atunci când va fi aprins și iluminatul festiv.

Târgul de Crăciun va fi deschis până în 7 ianuarie 2024, dată până la care vor rămâne aprinse și luminițele de sărbători.

Evenimentul de aprindere a iluminatului festiv și de deschidere a Târgului de Crăciun va fi organizat de Primăria Bistrița joi 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, de la ora 18.00, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Invitați în spectacol vor fi magicianul Robert Tudor, tânăra interpretă Kamelia Melnic (11 ani) și Trupa de teatru ”Alexandru Misiuga” cu animații pentru copii.

Kilometri de instalații și sute de elemente luminoase

Pe lângă instalațiile și ornamentele amplasate în zona centrală a orașului, iluminatul de sărbători ajunge și pe Bd. Independenței, str. Al. Odobescu, str. 1 Decembrie, str. Albert Berger, str. Busuiocului, Calea Moldovei, str. Dornei, str. Gh. Șincai, Pasajul Spiru Haret, localitățile componente, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

În ceea ce privește elementele de iluminat închiriate de muncipalitate, s-au montat 18 km de șiruri luminoase, 280 de globuri în bradul natural de pe pietonal, 90 de elemente pe stâlpi, 160 de elemente la sol.

Au fost puse și ornamente aflate în proprietatea municipalității: în copaci 6 km de șiruri luminoase, pe stâlpi 290 de elemente, la sol 80 de ornamente, cupolă luminoasă la Palatul Culturii.

Patinoar artificial lângă Biserica Evanghelică

Un important punct de atracție al Târgului de Crăciun îl va constitui patinoarul amenajat printr-un parteneriat public-privat.

”Va fi o sursă de bucurie pentru foarte mulți bistrițeni. Încercăm să deschidem joi patinoarul, dar suntem influențați de vreme. Să sperăm că vom reuși. Am observat în anii trecuți că există mulți iubitori de patinaj în oraș. Patinoarul sintetic oferă un grad de alunecare de 70-80% din alunecarea pe care o oferă gheața, de aceea este preferabil ca în perioada de iarnă să avem și gheață artificială”, a declarat Ioan Turc.

Bistrița, în competiția Târgurilor de Crăciun

”După ce vom finaliza lucrările mari de infrastructură în municipiu, și acest lucru se va întâmpla anul viitor, vom intra și noi cu Târgul de Crăciun în competiție la nivel național. Putem să facem acest lucru. Și în acest an orașul este împodobit frumos, târgul nostru este la un nivel ridicat. Stăm foarte bine, am promis că îi vom surprinde pe bistrițeni în ficare an cu altceva. Ediția din acest an a Târgului de Crăciun este gândită sub semnul inimii”, a afirmat Ioan Turc.

”Crăciunul Solidarității”, donații pentru nevoiași

A început cea de-a treia ediție a campaniei ”Crăciunul Solidarității”, centrul de donații amenajat la sediul SVSU din str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 15 fiind deschis până în 20 decembrie, între orele 08.00 – 16.00. Campania se desfășoară sub deviza ”Dar din dar se face Rai”.

”Este important ca în comunitate să existe o mobilizare în așa fel încât cei care pot oferi să o facă în beneficiul celor care au cu adevărat. Apelul pe care îl lansez este adresat societăților comerciale, dar și persoanelor fizice, care sunt invitate să facă donații în produse, nu în bani. Așteptăm produse neperisabile: conserve, ulei, dulciuri, produse noi – îmbrăcăminte, încălțăminte, pături, care vor fi oferite celor aflați în nevoie în prag de sărbători. Este mult mai bine să ai de oferit decât de primit”, a spus primarul Ioan Turc.

3 Sud Est, cap de afiș la concertul de Revelion

Trupa 3 Sud Est va fi capul de afiș al concertului organizat de municipalitate în noaptea dintre ani pe pietonalul Liviu Rebreanu.

”Este una dintre trupele aflate în top în opțiunile bistrițenilor”, a menționat Ioan Turc.

Trupa pop-dance 3 Sud Est, înființată în 1997, desființată în 2008 și reunită în 2014, este formată din Laurențiu Duță, Mihai Budeanu și Viorel Șipoș. Una dintre cele mai de succes formații românești de-a lungul timpului, 3 Sud Est a bătut mai multe recorduri la capitolul vânzări. Printre cele mai cunoscute melodii ale formației se numără ”Ai plecat“, ”De ziua ta”, ”Te plac”, ”Clipe”, ”De dorul tău”, ”Când soarele răsare”, ”Amintirile“, ”De-ar vorbi inima”, ”Valuri”, ”Inseparabili”.

@ioan.turc1

Vă așteptăm mâine la ora 18:00 la dechiderea Târgului de Crăciun!

♬ Magic Moments – Perry Como

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS