Politică

Un profesor de religie vrea să fie deputat de Bistriţa. Doi comentatori de pe blog l-au convins

A vrut să fie preot, dar a ajuns profesor de religie. Statutul nu pare să îl mulţumească aşa că îşi doreşte să fie parlamentar. În calitate de blogger şi-a testat simpatia la public şi a decis să treacă la fapte. Vineri s-a întâlnit cu echipa sa de campanie. Florin Ioan Bojor pare să-şi fi ales calea.

Ideea să candideze a încolţit în mintea absolventului de teologie în data de 26 septembrie când a scris pe blogul său o postare cu titlul „Să candidez la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012?”. Înainte să primească orice răspuns, a explicat şi de unde i-a venit ideea.

„Dragi prieteni, scopul pregătirii mele publice şi private îl reprezintă preoţia. Consider activitatea în spaţiul public ca şi pregătire evanghelică pentru a ajunge la preoţie. Între administrarea spaţiului public şi teologie văd o continuitate, pentru că mântuirea se câştigată în lume, şi creştinii trăiesc în lume şi răspund la Judecata Finală de ceea ce au făcut în lume şi cu lumea.

Prin urmare, pentru pregătirea acestei misiuni în spaţiul public premergătoare preoţiei am studiat: teologie (la Cluj şi Barcelona), filosofie şi un an de economie (la Barcelona); m-am implicat în construirea primului şi singurului partid al românilor din Spania, PIRUM, care s-a prezentat la alegerile locale din mai 2011 ca primul partid al imigranţilor din istoria Spaniei care participă la un proces electoral; am deschis la Barcelona Centrul Cultural Român, Casa România din Catalunia; am încercat să unesc organizaţiile din Diasporă în Mişcarea Românilor din Europa, MRE; am lucrat în toate sectoarele economiei (turism, construcţii, transporturi, sănătate, industrie, servicii, mass-media, etc.); am analizat sistemele regionale actuale şi am alcătuit un model propriu de regionalizare (Modelul Bojor de Regionalizare); iar de doi ani m-am întors în România pentru a intra în învăţământul românesc şi a propovădui gândirea în care cred: postmodernitatea creştină.

Acum, în calitate de independent faţă de orice partid politic din România, cu energia şi setea de schimbare a mentalităţii şi a sistemului din România mă gândesc să candidez pentru funcţia de deputat pentru colegiul electoral Bistriţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Scopul candidaturii îl reprezintă aducerea în discuţia publică a modelului creştin de guvernare a vieţii şi spaţiului public. Se înţelege de la sine că este dificilă lupta cu structurile partidelor politice coagulate în jurul setei de îmbogăţire şi putere ca scop suprem al vieţii, contrare prin acţiune moralei creştine.

Analizând pragmatic şi realist, reuşita electorală a candidaturii mele independente este extrem de redusă, însă aducerea în dezbatere publică a doctrinei sociale a Bisericii lui Hristos şi mărturia încarnată a valorilor creştinismului sunt o cerinţă a conştiinţei mele pentru a spera la preoţie.

De aceea, apelez la toate persoanele, creştini şi necreştini, care sunt interesaţi de sistemul de valori al creştinismului să aducă în discuţia publică necesitatea de credibilitate morală a administratorilor spaţiului public; iar dacă consideră oportună candidatura mea cu mesaj evanghelic să se implice în organizarea campaniei de strângere de semnături şi ulterior electorale pentru propovăduirea valorilor publice ale creştinismului, utilizând mecanismul candidaturii independente la Parlamentul României!”, a scris pe blogul său cel care se semnează la final  prof. Florin I. Bojor.

Postarea are şase comentarii din care doar două sunt comentarii ale unor cititori care îl încurajează să facă pasul cel mare şi să apere ortodoxia de pe cea mai importantă scenă a ţării.

Profesorul nu a stat mult pe gânduri, iar în data de 5 octombrie a.c. a sunat adunarea pentru „formarea echipei electorale”.

„Mă bucur că am găsit atâta interes pentru aducerea în discuţie publică a gândirii creştine pentru administrarea spaţiului public. Pentru ca demersul nostru să-şi atingă finalitatea dorită prin intermediul mecanismului electoral este nevoie de un întreg arsenal de mijloace: strategii electorale, campanie de strângere de semnături, mesaje de conştientizare civică, etc.”, a scris el invitând lumea la sediul său de campanie.

Întrebările care se pun acum sunt mai multe: au şanse independenţii la alegerile din decembrie? Mesajul creştin determină lumea să pună ştampila pe un candidat care îl propovăduieşte? Publicul urban consideră un lucru bun implicarea teologilor în politică? Poţi face ceea ce îţi dictează conştiinţa într-o lume în care cuvântul de ordine e compromis?

Cristiana Sabău

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS