Social

Unde i-a dus sistemul de navigaţie pe doi spanioli şi cine i-a scos la liman

Doi turişti spanioli care voiau să ajungă în judeţul Suceava s-au rătăcit pe un drum forestier din Munţii Rodnei unde au fost conduşi de sistemul de navigaţie GPS. Au avut noroc cu un echipaj de jandarmi montani care patrula prin zonă şi care i-a scos la drumul mare, anunţă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Jandarmii montani din Rodna, aflaţi într-o acţiune de patrulare pe ruta Valea Mare – Pasul Rotunda, au văzut duminică, în jurul orei 11.45, un autoturism cu numere de Bucureşti care virase pe un drum forestier înfundat.

„Având în vedere faptul că jandarmii montani cunosc bine zona denumită Valea Zmeu, au realizat imediat că autoturismul respectiv s-a rătăcit, deviind de la drumul principal. Jandarmii au pornit imediat după autoturism, l-au oprit şi au constatat că ocupanţii (un bărbat şi o femeie – doi turişti din Spania), s-au rătăcit urmând indicaţiile oferite de GPS –ul din dotare. Din discuţiile purtate, jandarmii au aflat că cei doi turişti de 32 şi 33 de ani sunt din Spania şi doresc să ajungă în Vatra Moldoviţei – judeţul Suceava. Având în vedere condiţiile de drum acoperit cu un strat de gheaţă şi zăpadă, jandarmii i-au condus pe cei doi tineri spanioli până în Pasul Rotunda şi i-au îndrumat pentru a nu devia de la traseu. Ca urmare aceştia au fost monitorizaţi până au ajuns în siguranţă, în localitatea Cârlibaba – judeţul Suceava. Cei doi turişti le-au mulţumit jandarmilor pentru flerul de care au dat dovadă şi pentru sprijinul acordat şi au declarat că intenţionează ca după ce ajung la destinaţie, să viziteze mai multe oraşe din România”, se arată în comunicatul IJJ Bistriţa-Năsăud.

Sursa foto: Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Bistriţa-Năsăud

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS