Actualitate

Unde puteţi vedea dacă mai sunt parcări de reşedinţă disponibile în Bistriţa

V-aţi cumpărat recent o maşină şi ştiţi dacă aveţi unde să o parcaţi? De acum puteţi verifica online dacă mai sunt parcări de reşedinţă disponibile sau când se eliberează locul pentru care aţi vrea să licitaţi. Primăria Bistriţa a creat o aplicaţie online pentru consultarea stării locurilor de parcare de reşedinţă în municipiul Bistriţa unde puteţi vedea ce locuri sunt ocupate, libere, rezervate şi neatribuite. Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi pe https://parcari.primariabistrita.ro/ şi veţi găsi toate aceste informaţii.

 

Reamintim că, până la sfârşitul anului 2017, în municipiul Bistriţa au fost amenajate 9.673 locuri de parcare şi atribuite un număr de 8.131 locuri de parcare, un procent de ocupare de 84%.

În cursul anului trecut s-au realizat 142 de locuri de parcare de reşedinţă noi și s-au atribuit un număr de 542 locuri, în baza documentelor depuse de cetăţeni pentru atribuire, cu respectarea regulamentului aplicabil. De asemenea, tot atunci, au fost reatribuite un număr de 287 locuri de parcare, ca urmare a renunţării de către utilizatori, din diferite motive și a fost prelungită valabilitatea perioadei de utilizare a locurilor de parcare de reşedinţă pentru zonele amenajate şi atribuite în anii 2009 – 2016, respectiv pentru un număr de 8000 utilizatori.

În anul 2017 încasările din activităţile aferente parcărilor de reşedinţă au crescut cu 10.1 % faţă de 2016.

Prin Hotărârea Consiliului Local Bistrița nr.141/26.10.2017 au fost aprobate noile regulamente pentru administrarea parcărilor, cu plată și de reședință, amenajate în municipiul Bistrița, fiind înlocuite cele adoptate ultima dată în anul 2012. Consilierii au stabilit că bistriţenii au locul de parcare rezervat între orele 17.00 şi 8.00 dimineaţa. Ulterior s-a revenit la programul 15.30 – 8.00, care fusese iniţial.

La 1 ianuarie 2018 a intrat în vigoare şi hotărârea Consiliului Local Bistrița privind noile tarife pentru parcări pe raza orașului, pentru parcarea de reşedinţă proprietarii de autoturisme fiind obligaţia cum să scoată din buzunare 180 de lei pe an, anul trecut tariful fiind de 120 de lei/an.

7 comentarii

  • Boss io parkez undevrea muskiul meu. Sant shofer de tir la london shi la 10 august merg la bukureshti să M^^E PSD ca am aizit ca e la moda. Se stieee !

    • Nu te mai deranja să pari “diasporean” că nu este cazul , Rabinule . Apoi, M^^E PSD este un pleonasm , m^^e ori psd fiind același lucru .
      În 10 august vom dubăli caracatița , asta-i pohta ce pohtim !

    • Arbaiten Ljesus Bolchevism pe, 10 august voi MUIANEZII cel mult o să „giugiuliți bărzoiul”.

  • Luati de la primaria Cluj-Napoca aplicatia prin care sa va semnalam problemele din oras (gropi, denivelari mari de asfalt, copaci uscati, strazi de pamant cu noroi si balti, strazi fara iluminat public, etc.). Iar voi ce care lucrati la statul paralel sa va faceti treaba, iar noi care va platim salariile sa va controlam. Nu se mai poate fratilor sa taiati frunze la caini pe banii nostri. Voi impreuna cu primarul si vicele serviti cetatenii si nu invers.

  • Uni fraieri alți deștepți,așa poți să spui umbli după loc de parcare plătești iar pe trotuarul de pe str.crinilor plin de mașini sunt curioasa daca acele persoane plătesc??????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS