Actualitate

USR, încă o dată contestată la Tribunalul BN

Monica Nicoleta Petruţ, o persoană din judeţul Hunedoara, a depus la Tribunalul Bistriţa-Năsăud o contestaţie la Legea electorală, intimată fiind Uniunea Salvaţi România (USR). Petruţ, care a contestat şi fuziunea USB cu USR, invocă acum probleme de procedură şi mai ales de siglă, probleme pentru care USR se judecă şi la instanţele centrale din capitală.

BEC a respins folosirea siglei de către USR, pe motiv că este asemănătoare cu cea a Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), lucru interzis de lege. La Tribunalul București, Monica Nicoleta Petruț — a depus o cerere de intervenție, ea fiind reprezentată de un avocat. Acesta a declarat în sala de judecată că se opune ca USR să folosească sigla USB, el atrăgând atenția că la dosarul privind fuziunea dintre USR și USB există mai multe documente cu o semnătură falsă.

De cealaltă parte, USR susţine că USB și-a dat consimțământul ca semnul său electoral să fie folosit de USR. „Am solicitat Biroul Electoral Central să folosim semnul cu triunghi, pe care l-am folosit ca USB în alegerile locale. Biroul Electoral Central a spus că USR nu are consimțământul USB. Noi am venit și am spus că prin actul de fuziune există consimțământul și prin faptul că eu, ca președinte al USB, am semnat cererea către BEC pentru atribuirea USR a semnului cu triunghi (…). Este un avocat care astăzi a reprezentat o persoană din Hunedoara, dar el a reprezentat PSD în procesul de fuziune. PSD are un interes pur mediatic, pentru că imediat ce se pronunță fuziunea, USR este partid înființat și participă la alegeri”, a declarat Nicușor Dan, prezent la Tribunalul Bucureşti.

Nicușor Dan a spus că, în situația în care tribunalul nu va da dreptate USR, atunci în alegeri va fi utilizată sigla permanentă a partidului.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a anunțat că depus la Biroul Electoral Central o nouă cerere pentru aprobarea siglei formațiunii, atașând o adresă oficială din care reiese că Uniunea Salvați Bucureștiul este de acord ca USR să folosească sigla respectivă.

La Tribunalul Bistriţa-Năsăud au mai fost depuse încă două contestaţii la legea electorală împotriva USR, una din partea PER şi alta din partea A.C.A.S.A.

2 comentarii

 • Ce bine e să ști că cetățeni de bună credință veghează la respectarea legilor și depun tot efortul ca nu cumva USB să se supere pe USR că le-a furat sigla și alte nimicuri. E foarte important pentru procesul democratic. Să fie cât mai multe partide scoase din alegeri la masa verde, să rămână doar cine trebuie. Tot înainte! Le mulțumim sincer pentru implicare și abnegația de care au dat dovadă tovarășii…

 • Mircea Nicola Petruţ , după pare a fi o persoană fizică celebră , dar cu o singură activitate publică remarcantă,care ar fi cursul de Kangoo Zumba.

  http://adevarul.ro/locale/hunedoara/portret-ads-monica-petrut-instructoarea-adus-kangoo-jumps-zumba-deva-1_50ad54f27c42d5a663932042/index.html

  Nu m-ar mira să fie o fire slabă locală, a cărui drum -a intersectat pe la cursele de raliuri cu un ţopar copy-paste, de care România s-a debarasat, Victor Ponta.
  Celălalt hobby, astrologia spune totul despre personalitatea respectivă.
  Uşor de manipulat.

  Dacă e dânsa, ar fi foarte uşor demolat statul de *Persoană Fizică* .

  Înmulţind numărul de cereri depuse de contestare x cost unitar de contestare…iar apoi comparând cu capacitatea de a susţine financiar acele cereri venitul persoanei respective.
  Greu de crezut că un instructor de kangoo zoomba cu un copil în întreţinere, ar avea capacitatea financiară de a face un efort la nivel naţional. Cel mai probabil prin acest gest şi-a asigurat o sursă de venituri sau şi-a şters nişte datorii din cont.

  Iar odată obţinută proba, în locul avocaţilor USR, aş merge cu ancheta la cine se ocupă cu obstrucţionarea efectivă în secret a procesului electoral.

  Şi aş încerca să anul deciziile BEC cu o decizie care să încadreze cu anumite criterii minimale constestarea de către persoane fizice în sensul să dovedească independenţa unei cereri.

  In-extremis poate fi considerată chestiune de ordine constituţională, dacă persoana respectivă se dovedeşte a fi finanţată şi paravan pentru un grup anume, îmi pare, e ca şi cum ai complota pentru a atinge ordinea constituţională .

  Pentru că ar atinge Articolul 40 din Constituţie la cel puţin 2 aliniate.
  Aliniatul 2
  „organizaţie care militează împotriva pluralismului politic”
  Aliniatul 4
  Asociaţiile cu caracter secret sunt interzise

  Deja faptul că a fost reprezentată de avocatul PSD-ului ..spune foarte mult.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.