Actualitate

Vânzarea de petarde și artificii, interzisă la Bistrița. ”Vrem atmosferă de sărbătoare, nu de front!”

Anul acesta, Primăria Bistrița nu emite autorizații pentru comercializarea de articole pirotehnice în preajma sărbătorilor de iarnă.

”Având în vedere disconfortul pe care materialele pirotehnice îl produc în oraș, am decis să nu acordăm autorizație pentru vânzarea de produse pirotehnice pe domeniul public și nici în piețele municipiului Bistrița. Totuși, nu exclud să auzim bubuituri în perioada sărbătorilor, pentru că aceste materiale pot fi cumpărate din alte orașe și pot fi cumpărate și de pe internet. Totuși, mesajul nostru este unul cât se poate de clar: vrem atmosferă de sărbătoare, nu atmosferă de front în Bistrița! Poliția Locală, Poliția națională și Jandarmeria își vor face datoria în așa fel încât în oraș să domnească cu adevărat o atmosferă de sărbătoare”, a declarat într-o conferință de presă primarul Ioan Turc.

14 comentarii

 • Haideți sa-i copiem pe alții.
  VÂNZAREA de petarde si artificii este permisă doar doua săptămâni. 15-31 Decembrie.
  UTILIZAREA artificiilor de către cei care le-au cumparat este permisă din 27 Decembrie- 1 Ianuarie (adică 6 zile).
  Deci, toti care folosesc petarde înainte de 27 Decembrie sunt amendați.

  Mă mir ca un primar liberal, vine cu măsuri de îngrădire, limitare, prohibiție a drepturilor cetățenilor.
  Amendează-i pe cei care nu respecta intervalul in care aceste artificii pot fi folosite, dar nu îi pedepsi pe toti, pentru ca unii nu respecta legea.
  Vreti sa interzicem traficul auto, pentru ca unii conduc iresponsabil?

  15
  45
  • Corect! … Felicitări d le Primar! În lumea civilizata asa este….. Cei care vor bubuituri sa și pună o oala în cap și sa se buseasca de pereți!!!!…. Poate va iau ca exemplu și alți primari!!!!

   24
   5
  • Bubuie-ti în casă câte petarde vrei. Nu te oprește nimeni. E democrație. Spor la treabă. Dar nu bruia pe alții.

   2
   1
 • Felicitări! Era timpul.
  Nu e suficient. Următorul pas și, mai important decât primul e interzicerea utilizării petardelor pe străzi, în piețe, în vecinătatea complexelor de locuințe colective pe raza municipiului Bistrița. Altfel n-ați făcut nimic. Apoi sancționarea celor care le folosesc, începând cu cei care aruncă pușcătorile printre picioarele oamenilor în Piața centrală, la doi pași de primărie, la evenimentele organizate de primărie.
  În rest, ce face fiecare acasă în curtea lui unde nu deranjează pe nimeni sau la cabane, pe dealuri, treaba lor.

  28
  1
 • Prima mare realizare a turcului! Se impunea interzicerea vânzării acestor pocnitori! Iresponsabilii, care sunt foarte, foarte mulți, le aruncă cine știe pe unde! În sfârșit o realizare a primărașului bine plătit, dar cu realizări minuscule!

  19
  3
 • Este o decizie proastă oricum tot o să fie „bubuieli” în perioada sărbătorilor de iarna sunt și alte locuri de unde poți să cumperi materiale pirotehnice.

  4
  13
 • Oare! Se va întâmpla așa ceva! Nu cred! Cei care vor artificii și să bubuie cu ele, sunt rugați să se prezinte la CJM pentru încorporare, au nevoie de voluntari pe front în Ucraina..! „SUCCES”

  16
  1
 • Felicitari! In sfarsit administratie care judeca!
  Copii, animale, batani ingroziti de petarde vor putea merge linistiti prin oras!
  Speram sa nu se vanda pe sub mana si politia locala sa pedepseasca aspru astfel de fapte!
  Nici artificii nu trebuie!

  1
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS