Social

Vedeta populară cu ”cea mai valoroasă voce bărbătească” a renunțat la scenă și s-a călugărit

Câștigătorul sezonului trei al concursului ”Vedeta populară”, considerat de Alexandru Pugna ”cea mai valoroasă voce bărbătească din generația tânără”, a renunțat la cântecul despre ”mândre” pentru a-și dedica viața lui Dumnezeu. A fost tuns în monahism la Suceava și va purta numele de Ieremia.

”De astăzi, Vlăduț Sărmaș, cea mai valoroasă voce bărbătească din generația tânără din județul nostru, Bistrița Năsăud, a devenit MONAHUL IEREMIA.

Rânduiala și Slujba Tunderii în Monahism, a avut loc la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava.

L-am însoțit, îndrumat și sprijinit pe drumul cântecului încă de când avea 9 ani și l-am dus la concursul de la Antena 1, „Vreau să fiu vedetă”, pe care l-a câștigat cu brio. Apoi, treaptă cu treaptă, i-am fost alături până ce a ajuns să câștige cele mai importante premii la concursuri naționale, câștigând și cel mai valoros concurs de la TVR 1 – Vedeta Populară.

Dar, de astăzi a ales să-i fie Învățător, Mentor și Călăuză – ÎNVĂȚĂTORUL SUPREM, MÂNTUITORUL acestei lumi – DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS.

Mai mare și înțeleaptă alegere, nici un pământean nu ar putea găsi.

Ce putere de alegere a găsit în interiorul sufletului său, ce chemare puternică a reușit să o împlinească și ce putere de renunțare a reușit să aibă!. Toate acestea prin CREDINȚĂ puternică și DRAGOSTE pentru DUMNEZEU, pe care-L rog să-l ajute în noua misiune ce și-a ales-o.

Această seară m-a cutremurat efectiv.

Mai multe nu trebuie spuse. Astăzi, Bunul Dumnezeu a vorbit prin cel ce a fost Vlăduț Sărmaș, iar de astăzi este Monahul IEREMIA.

Bunul Dumnezeu să-i ajute și să-i ocrotească calea aleasă!”, a scris Alexandru Pugna pe Facebook.

Când a câștigat sezonul trei al concursului ”Vedeta populară”, Vlăduţ Sărmaş era student la canto clasic:  “Câştigarea acestui titlu schimbă destinul unui tânăr. Pentru mine, a însemnat apogeul carierei artistice. Pentru fiecare om, Dumnezeu are un drum. După terminarea Conservatorului, am simţit că încă sunt în căutarea acelui ceva care să îmi ofere liniştea atât de mult tânjită de fiecare dintre noi. Aşadar, acum sunt student în anul al II-lea la Teologie Pastorală, la Facultatea de Teologie «Nicolae Ivan», din cadrul Universităţii «Babeş Bolyai» din Cluj Napoca. Domeniul în care îmi desfăşor activitatea nu s-a schimbat prea tare, fiind cântăreţ bisericesc la Catedrala Mitropolitană din Cluj”, mărturisea el.

12 comentarii

  • Ăsta e rezultatului îndobitocirii permanente de mic copil de către părinții semianalfabeți. O viață distrusă și chinuită de lipsuri și muncă forțată în beneficiul unor șarlatani cu sutană. Persoanele imaginare cu care vorbesc acești primitivi nu ajută cu nimic.

    79
    68
    • „Academicianule” de viță nobilă, de ce nu-ți vezi de treaba ta serioasa ( studierea atomului, rachete cosmice, genetică, șa.etc. etc…) și te bagi ca musca-n zăr în lucruri care cu adevarat te depasesc?

      26
      32
    • Răspunsul tău nu este, oare, tot un rezultat al „indobitocirii de mic copil”? Evident, al șarlatanilor anti-sutană. De ce nu mai avem toți loc sub soare? De ce crezi că el nu ar fi stăpân pe propriile alegeri?

      12
      4
  • Unii se călugăresc, pentru a scapă de stresul vieții cotidiene; credite ipotecare, munca la fabrica pe salariul minim, rate la creditul cu care ti-ai achiziționat mașina, iti trebuie bani să mergi la Nunțile la care ești invitat.
    Unii se stresează făcând facultăți prin Cluj, chiria e scumpă.
    La locul de munca trebuie “să performeri”.
    Daca merg la Mânăstire, sunt mult mai liniștiti, nu mai sunt stresați, nu mai au grija zilei de mâine, nu mai fac atacuri de panică (angoasa).
    Mănăstirea este un refugiu.
    Dar oare de ce fuge si de ce se refugiază tânărul?
    Eu zic că tânărul poate sa meargă la Mânăstire un an de zile, asa ca la Sanatoriu, ca in vacanța, la relaxare, la detoxifiere, la welness si după aceea sa se întoarcă din nou in societate , cu mintea limpede si relaxată.

    51
    21
  • Adrian C
    Ai pus punctul pe i .

    Eu zic că tânărul poate sa meargă la Mânăstire un an de zile, asa ca la Sanatoriu, ca in vacanța, la relaxare, la detoxifiere, la welness si după aceea sa se întoarcă din nou in societate , cu mintea limpede si relaxată.

    Da , acolo o sa ai mintea mai limpede . Deoarece … te apropii in liniste de Cel ce este . In liniste , in cămara ta îl găsești pe – Acela a cărui frumusețe / Uluiește toată gândirea , uimește toată inima / Rănește tot sufletu …. Nu zic ca in societate nu poți asta , dar mai greu un pic .
    De ce judecam acest om ? Dacă ați cunoaște iubirea Lui , ați înțelege dorul după El . Nimic nu egalează dorul după El . Nici dorul de copii , familie sau plăcere lumeasca . Sufletul omului tinde spre Cel care i a dat viața . Nu te umple nimic din lume . La urma urmei , moartea ne ajunge pe toți . Dar sufletul ? Ce va da omul pt sufletul lui ? Iisus a împărțit omenirea in 2 , cei care îl urmează ( unii încearca sa ii urmeze desăvârșit , cu toate scăderile si neputințele lor ) si cei care se uita înapoi .
    Iar El a zis ca cei care se uita înapoi , nu sunt vrednici de El , dar i iubește si așteaptă mereu ..
    cu iertare ca am intervenit , si doresc sărbători binecuvântate , celor ce poarta numele Nicolae , le doresc sănătate si tot bunele .

    48
    20
  • Poți fi un foarte bun creștin și în afara mănăstirii! Poți fi apropiat de Dumnezeu și aflându-te în societate! Poți demonstra că ești un om de calitate și că prezinți un caracter minunat și în afara mănăstirii! În rest, fiecare poate să facă ce dorește și să se refugieze unde vrea, cât timp nu face rău celor din jur, cât timp nu încalcă drepturile și libertățile semenilor, cât timp afișează un comportament adecvat, e dreptul său să fie cum vrea și să se comporte după cum îi dictează conștiința și sufletul. Nu doar în mănăstire există viață duhovnicească, ba dimpotrivă, uitați-vă la cazul ălora de la Huș, a ăluia de pe la Iași care pocnește o enoriașă, exemplele pot continua, important e să fii om, oriunde te-ai găsi și orice ai face!

    44
    8
  • sincer nu cunosc motivele, dar un tanar ar trebui sa-si faca o familie, copii, etc, la asa o varsta un tanar plin de viata ca l-am cunoscut direct MONAH IEREMIA?
    nu stiu zau, si daca in 2024 primim vestea ca exista extraterestrik ca de fapt ei ne-au creat, ce doamne mai serveste tanarul?

    27
    15
    • „Ce le doresc celor ce strigă împotriva Bisericii și a Lui Dumnezeu? Ce pedeapsă mai mare le poți dori dușmanilor Lui Dumnezeu? Le doresc să aibă copii care să ajungă preoți, arhierei și călugări, care să slujească pe Dumnezeu, că mai mare pedeapsă nu le trebuie…”

      – Părintele Ghelasie Țepeș

      7
      4
  • Pai inclusiv astia pe care i-ai mentionat nu au produs nimic pentru Romania, in afara de faima de tip ceausist care inca umbreste mintile romanilor, ba chiar generalul Nastase primeste de la statul roman niste bani complet nemeritati in acest moment. Cat despre marele Pugna, imi ramane intiparit in minte un episod de la Banca Transilvania, cand a venit si s-a bagat in fata unei cozi de vreo 5-6 oameni, ca sa scoata probabil cascavalul luat prin fel de fel de functii de 2 lei pe care le-a ocupat in cariera.

    13
    7
  • De ce ne place unora sa umplem totul cu noroi? De ce sa terfelim și cele mai alese vise și idealuri? Știți voi in ce condiții a crescut și s-a format acest băiat? Dacă a ales calea grea a morții față de lume,numai el va avea puterea și dreptul să se explice.Și numai dacă va simți nevoia să o facă.Așa ca sa -i dăm răgaz și înțelegere!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS