Actualitate Recomandări

Vine nota de plată pentru alegerea Supercom prin negociere directă. Urmează procese

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi cele 62 de primării care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri au decis să vireze în contul asociaţiei bani mai mulţi din cotizaţii fiindcă urmează vremuri complicate din punct de vedere financiar pentru această organizaţie.

Înainte să ceară votul CJ, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, le-a explicat aleşilor judeţeni de ce ADI Deşeuri are nevoie de şi mai mulţi bani.

„În calitate de reprezentant al CJ în acest ADI Deşeuri, vreau să vă informez că au apărut situaţii de excepţie cu neobţinerea licenţei de operare a fostei companii. Este nevoie de cheltuieli suplimentare pentru a angaja consultanţă pentru un nou Caiet de sarcini în vederea demarării unei achiziţii publice pentru un nou operator. De asemenea, am avut deja trei contestaţii de la alte companii privind decizia luată de comisia de achiziţie desemnată de AGA a ADI Deşeuri (care a ales firma Supercom -n.r.). Sunt câteva cheltuieli suplimentare cu consultanţa pentru întocmirea unui nou Caiet de sarcini şi cu partea de servii juridice în contestaţiile de la CNASC şi în procesele care urmează. În unanimitate, cei 62 de reprezentanţi ai UAT-urilor şi cu mine, am luat decizia ca, pentru aceste cheltuieli speciale, să suplimentăm cotizaţia în proporţie de populaţie şi ce era ca şi cuantum pentru cele 63 de membre ale AI Deşeuri”, a spus Radu Moldovan.

Consilierul judeţean PNL Eugen Curteanu a spus că nu vede niciun motiv pentru majorarea cotizaţiei.

„Nu cred că sistemul, aşa cum îl avem, bun, rău, care urmează a fi administrat de un nou operator, se modifică. Prin urmare condiţiile tehnice care au stat la baza întocmirii Caietului de sarcini iniţial nu s-au modificat. De aceea, îmi pun întrebarea de ce e necesară apelarea la un consultant extern câtă vreme paşii tehnici au fost deja făcuţi. E un pic ciudat că ADI ne solicită majorarea cotizaţiei. 18.000 de lei de la un singur cotizant mi se pare destul de mult. Fac propunerea ca nu doar ADI Deşeuri, ci şi ADI Apă-Canal să vină în faţa CJ cu câte un raport asupra cheltuielilor făcute până acum şi asupra stadiului implementării proiectelor. Am informaţii că, în multe zone din judeţ, cel puţin la apă-canal, lucrurile nu stau aşa cum ne place să credem că stau. Cred că e necesar ca şi CJ să fie informat în legătura cu activitatea celor două ADI”, a spus Eugen Curteanu.

În replică, şeful CJ a spus: „Primul Caiet de sarcini a fost un dezastru. Am ajuns aici din cauza multor greşeli din primul Caiet de sarcini. A fost decizia în unanimitate a ADI (să majoreze cozitaţia -n.r.). La noi, al CJ, e suma mare, dar sunt primării care dau 1000 de lei. Sumele pentru consultanţă şi la ce procese urmează să avem spun că sunt modice faţă de ce se întâmplă pe piaţă. Voi ruga ADI-urile să vă pună la dispoziţie toate rapoartele.  Lucrurile acestea sunt transparente şi publice”.

Cu majoritatea PSD- ALDE, CJ a votat majorarea cotizaţiei cu 18.000 de lei pentru ADI Deşeuri.

1 comentariu

  • Radu Moldovan spune ca sunt cheltuieli suplimentare cu consultanta si cu partea de servicii juridice . Pai la cati juristi are angajati ADI , de ce mai au nevoie de consultanta juridica ? Asa se sifoneaza banii publici , prin tot soiul de firme de consultanta ( de partid ) agreate de PSD .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS