Politică Social

”Cântece de vitejie”, de la Ioan Oltean pentru Traian Băsescu

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, i-a oferit preşedintelui Traian Băsescu, în dar, cu ocazia zilei sale de naştere, o ediţie de lux a poeziilor lui George Coşbuc. Şeful statului a împlinit vineri 60 de ani. VEZI cum arată cadoul lui Oltean.

Ediţia de lux a operei lui George Coşbuc este formată din trei volume, unul dintre acestea fiind „Cântece de vitejie”.

Ioan Oltean a ţinut să-i facă o urare preşedintelui Traian Băsescu în deschiderea conferinţei de presă pe care a ţinut-o la sediul PDL din Bistriţa.

„Daţi-mi voie să îi urez preşedintelui României, astăzi fiind ziua domniei sale, multă sănătate, multă putere de muncă şi să fie în continuare acelaşi om care luptă pentru interesul naţional: La mulţi ani, domnule preşedinte!”, a spus Ioan Oltean.

Întrebat ce anume i-a oferit cadou preşedintelui cu ocazia aniversării, Oltean a spus că i-a dat acestuia, din partea sa, o ediţie de lux a operei lui Coşbuc.

„Au fost publice pe cadourile pe care parlamentarii i le-au oferit joi domnului preşedinte. A fost un cadou colectiv, dar că să fiu sincer eu i-am oferit ediţia de lux a colecţiei de poezii a lui George Coşbuc”, a declarat Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a recunoscut că este vorba de acea ediţie de lux tipărită pe chetuiala Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană şi Uniunea Artiştilor Plastici Bistriţa şi care conţine trei volume, „Balade şi idile”, „Fire de tort” şi „Cântece de vitejiie”.

Este vorba de o ediţie a Operelor lui George Coşbuc, născut în Bistriţa-Năsăud, îngrijită de Petru Poantă şi apărută, anul trecut, la Editura Eikon Cluj.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.