Actualitate

Doi elevi bistrițeni, printre câștigătorii concursului interjudețean ”Matematica, de drag”

Elevi din clasele V-XII din unități de învățământ din Bistrița-Năsăud și din județele invitate (Bacău, Botoșani, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Vrancea) au participat la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița la a XI-a ediție a consursului interjudețean ”Matematica, de drag”.

La clasa a V-a, premiul I a fost luat de un elev din Vatra Dornei, la clasa a VI-a pe primul loc s-au clasat Andrei Cătălin Moca de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița și un elev din Vatra Dornei, la clasa a VII-a a câștigat un elev din Iași, la clasa a VIII-a și a IX-a – elevi din Baia Mare, la clas a X-a – olimpicul internațional Paul Tîrlișan de la Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud (foto 1), iar la clasele XI și XII elevi din Târgu Mureș repsectiv Baia Mare.

Aici lista completă a premianților! premii-matematica-de-drag-2016

Concursul are ca obiectiv general promovarea ideii de competiţie, a dorinţei de performanţă în studiul matematicii și se adresează elevilor cu aptitudini şi interese deosebite la matematică. Concursul îşi propune să antreneze „vârfurile” elevilor matematicieni din clasele V – XII, în rezolvarea unor probleme deosebite propuse de profesori pricepuţi şi pasionaţi de matematică.

Aici puteți vedea mai multe fotografii de la concurs.

1-matematica-de-drag-16 2-matematica-de-drag-16 3-matematica-de-drag-16 4-matematica-de-drag-16

Subiecte concurs „MATEMATICA, DE DRAG” 2016 

Subiecte date în cei 10 ani de concurs „MATEMATICA, DE DRAG” 

Rezultate concurs „MATEMATICA, DE DRAG” 2016 – premii şi menţiuni

Regulamentul concursului „MATEMATICA, DE DRAG” 2016

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.