Actualitate

Soprana Anita Hartig, concert extraordinar la Bistrița

(FOTO-VIDEO) La Centrul Cultural Dacia a avut loc evenimentul ”De la Bistrița sașilor la Bistrița multiculturală”, organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Bistrița și Centrul Județean pentru Cultură, în cadrul căruia cunoscuta soprană Anita Hartig a susținut un concert extraordinar. Ea a fost acompaniată de Noua Orchestră Transilvană, dirijor Romeo Rîmbu.

 

În sală a fost și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

 

”Anita Hartig, într-un cuvânt spectacol! Este simbolul profesionalismului, este o voce care face performanță peste hotare și am avut oportunitatea să o primim acasă la evenimentul ”De la Bistrița sașilor la Bistrița multiculturală”. Mă bucur că și ministrul Eugen Teodorovici apreciază vocea frumoasei noastre concitadine”, a postat pe Facebook președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

 

Soprana Anita Hartig (n. 1983) este cetățean de onoare al municipiului Bistrița din anul 2015. Încă din copilărie i-a plăcut să cânte, fiind membră a corurilor de la şcoală şi biserică. A urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, şi-a continuat pregătirea şi a colaborat, între timp, cu numeroase orchestre simfonice naţionale. A câştigat numeroase concursuri de canto. În anul 2006, Anita Hartig a debutat în rolul „Mimi” din opera Boema, la Opera Naţională din Cluj-Napoca. Debutul internaţional a venit trei ani mai târziu când, pe scena Operei de Stat din Viena, a interpretat rolul Musettei din opera La Boheme de Giacomo Puccini. Anita Hartig a debutat la „Scala” din Milano în anul 2012, interpretând rolul „Mimi” din opera „Boema”. La începutul anului 2013, Anita Hartig a debutat la Royal Opera House din Londra, în frumoasa producţie semnată de John Copley a operei Boema. Debutul la Metropolitan Opera din New York, dar şi la Opera Bastille din Paris, a avut loc în 2014.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.