Politică

Modul de constituire a noului Consiliu Judeţean, contestat de PDL

Consilierii judeţeni ai PDL acuză faptul că şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean nu a fost convocată de către preşedintele Emil Radu Moldovan, ci printr-un ”comunicat” semnat de secretarul Iosif Redl, astfel că ”legea a fost încălcată”.

”Grupul de consilieri judeţeni PDL Bistriţa-Năsăud, aleşi ca urmare a scrutinului electoral din 10 iunie, îşi exprimã dezacordul faţă de modalitatea în care preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a înţeles sã demareze procedura de constituire a Consiliului Judeţean”, se arată într-un comunicat semnat de ”grupul consilierilor judeţeni PDL”, care apreciază că ”că nu au fost respectate prevederile legale instituite de Legea nr. 215/2001”.

”Potrivit art. 89 ind. 1 din Legea nr. 215/2001, constituirea Consiliilor Judeţene se face în termen de 3 zile de la data depunerii jurământului de către preşedintele Consiliului Judeţean; convocarea consilierilor declaraţi aleşi pentru sedinţa de constituire se face de către preşedintele Consiliului Judeţean.

Cu toate că textul de lege este clar, s-a procedat într-un mod neconform acestuia: în data de 21.06.2012, în presa scrisã bistriţeană a apărut un “Comunicat” prin care s-a adus la cunoştinţa publică faptul că în data de 22 iunie 2012, ora 10.00, în sala de şedinte a Palatului Administrativ al judeţului Bistriţa-Năsăud, va avea loc şedinţa de depunere a jurământului de către consilierii declaraţi aleşi la scrutinul electoral din data de 10 iunie 2012 şi de constituire a Consiliului Judeţean, comunicat semnat de către secretarul judeţului.

Verificând site-ul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru a ne informa cu privire la o eventuală convocare legală a şedinţei de constituire a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, am lecturat acelaşi “Comunicat”.

Evident că legea a fost încălcată, atâta timp cât şedinţa nu a fost convocată de către preşedintele Consiliului Judeţean, iar secretarului judeţului  nu i-au fost delegate aceste atribuţii de către preşedinte, cu atȃt mai mult cu cât preşedintele a depus jurămȃntul ulterior comunicatului, conform art. 89 din Legea nr. 215/2001.

Ne surprinde în mod neplăcut că aceastã împrejurare survine pe fondul declaraţiilor din ultima perioadă privitoare la respectarea legalităţii şi a  transparenţei în actul administrativ.

Grupul de consilieri judeţeni PDL Bistriţa-Năsăud va fi prezent la toate şedinţele convocate legal”, se menţionează în comunicat.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.