Social

Noi amenzi pentru nerespectarea măsurilor stabilite de autorități

Pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV2, jandarmii și polițiștii au dat amenzi în valoare de peste 75.000 de lei, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud

A fost verificată respectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție, respectiv cea a distanțării sociale în piețe, respectiv terase și magazine. Au fost verificați și comercianții aflați în piața din orașul Năsăud. Au fost aplicate 17 sancțiuni: 12 amenzi de 5.550 lei și 5 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind verificate un număr de 51 de locații.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun și în regim taxi.

La activităţile desfăşurate au participat 74 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecția Consumatorului.

În cadrul acțiunilor punctuale de joi, 16 iulie a.c., au fost verificate 180 de societăți comerciale, au fost legitimate peste 200 de persoane și verificate 110 autoturisme. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei și au fost confiscate bunuri alimentare în valoare de 1100 de lei.

”Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.”, a transmis Instituția Prefectului.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2880921002037371

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS