Actualitate

10 noi cazuri de Covid-19 în Bistrița-Năsăud, inclusiv un angajat SAJ. Încă 4 decese, bilanțul ajunge la 69

Până duminică, 2 august, la nivel național au fost confirmate 53.186 de cazuri de Covid-19. Față de ultima raportare au fost înregistrate 1.075 de cazuri noi, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile noi, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 492 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 2.413 persoane au decedat. Aici mai multe detalii.

Au fost anunțate încă patru decese ale unor persoane din Bistrița-Năsăud diagnosticate cu Covid-19, bilanțul ajungând la 69. Cele patru decese au survenit pe fondul complicațiilor determinate de infectarea pacienților cu SARS-CoV-2.

Decesul nr. 66: Femeie, 74 de ani, internată în 25 iulie în Secția Neurologie (hematom cerebral netraumatic), transferată în 27 iulie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în 31 iulie. Comorbidități: suspect determinări cerebrale secundare, fibrilație atrială, insuficiență valvă mitrală, insuficiență valvă tricuspidă, hipertensiune pulmonară moderată, afazie motorie.

Decesul nr. 67: Femeie, 64 de ani, internată în 20 iulie în Secția Boli Infecțioase (insuficiență respiratorie acută, pneumonie interstițială bilaterală), transferată în aceeași zi în Secția ATI, unde a decedat în 31 iulie. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

Decesul nr. 68: Femeie, 80 de ani, internată în 1 august în Secția Boli Infecțioase (pneumonie interstițială), unde a și decedat în 2 august. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică.

Decesul nr. 69: Bărbat, 88 de ani, internat în 15 iulie în Secția Boli Infecțioase, transferat în 19 iulie în ATI, unde a și decedat în 31 iulie. Comorbidități: Hipertensiune arterială și insuficiență renală cronică.

În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 886, cu 10 în plus față de ieri (876). Probe pozitive la retestare: 20.

Pe lista noilor cazuri apare o persoană angajată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean. ”Este vorba de un ambulanțier al Stației Centrale Bistrița. La momentul testării, ambulanțierul în cauză se afla deja în carantinat la domiciliul său, deoarece a fost contact apropiat cu un membru de familie pozitiv.
În prezent, el se află internat în Spitalul Județean Bistrița. Colegii de serviciu cu care a lucrat în ultima tură au fost testați și au avut rezultate negative”, informează SAJ.

Dintre cazurile confirmate, 654 de persoane au fost declarate vindecate (644 până ieri), iar 69 au decedat (45 de bărbați și 24 de femei).

57 de persoane sunt în izolare, iar 513 în carantină.

Acțiuni de verificare

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2924104451052359

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS