Social

Cu ce mâncăruri tradiționale s-a lăudat Anuța Motofelea la ”Populare în bucate” (VIDEO)

Rubrica de rețete populare de la o televiziune națională a avut-o invitată pe artista Anuța Motofelea care a prezentat trei preparate: papă în groștior, întinguș de porc cu coleșă fiartă în lapte.

”Papa în groștior este un aperitiv. Se pune smântâna la foc, după care adăugăm făină de mălai, mestecăm bine, bine, lăsăm să fiarbă, după care, la final, punem brânză iute de oaie de la ciobanii noștri din Bistrița-Năsăud”, a spus ea, care a dus și o sticlă de țuică de la cazanul familiei.

Coleșa, mămăliga fiartă în lapte, a fost pe gustul prezentatorilor care au vrut să știe care este ingredientul secret care îi dă gustul sărat, iar artista le-a spus că brânza de oaie.

Anuța Motofelea a mai dus și întinguș, mâncarea copilăriei ei. ”Mergeam 14 km în fiecare zi ca să ajung la școală. Când ajungeam la bunicii mei, mâncam întinguș sleit pe care îl găseam pe marginea sobei cu coleșă rece. Și acum mâncăm întinguș o dată pe săptămână pentru că-i eco, de la porcul nostru. Se face cu smântână”, a relatat ea.

Anuța Motofelea a mai dus în platoul Kanal D și ”pita de cosaș” în aluatul căreia se pună brânză, slănină și cârnați.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.