Actualitate Sănătate

Directorul Spitalului Năsăud a demisionat, dar numai pentru câteva ore

Directorul Spitalul Orăşenesc „George Trifon” Năsăud, dr. Adrian George, a demisionat din funcţia de manager al spitalului, dar numai pentru câteva ore, el luând decizia să-şi retragă demisia şi să-şi păstreze funcţia, convins, se pare, de o parte a consilierilor PDL din Consiliul Local Năsăud.

Primarul oraşului Năsăud Mircea Romocea a declarat că medicul şi-a depus demisia la Registratura Primăriei Năsăud joi în jurul orei 14.00 pentru ca să şi-o retragă câteva ore mai târziu.

„După ora 14.00, a fost înregistrată demisia dr. Adrian George din funcţia de director al Spitalului Orăşenesc la Registratura Primăriei Năsăud. A urmat o şedinţă de Consiliu Local începând cu ora 16.00. După ce s-a finalizat trecerea în revistă a proiectelor pentru această şedinţă, şi-a expus raportul de activitate şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi Pompierilor, respectiv domnul director al spitalului. La finalul expozeului domniei sale, a decis să-şi retragă demisia pe care o depusese doar cu câteva ore înainte”, a declarat primarul oraşului Năsăud.

Mircea Romocea a declarat că dr. Adrian George nu a spus de ce îşi retrage demisia, dar că are informaţii că o parte a consilierilor PDL din Consiliul Local Năsăud i-şau cerut să facă acest lucru.

„O parte dintre consilierii PDL i-au cerut să-şi retragă demisia. Eu nu i-am cerut. Eu cred că, din moment ce faci o afirmaţie în faţa unor autorităţi şi nu numai trebuie să te ţii de cuvânt. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile”, a spus edilul.

Întrebat ce se întâmplă în aceste condiţii, Mircea Romocea a declarat că aşteaptă ca o comisie de evaulare a activităţii manageriale a lui Adrian George să-şi intre în atribuţii şi, peste o lună, să anunţe la ce concluzie a ajuns.

„Demisia e un act unilateral. CL Năsăud a luat doar act de demisie, dar nici nu a apucat să ia act bine că şi-a retras-o. Noi nu îi putem cere în continuare să demisioneze. Vom merge pe ce spune Legea 95/2006 în sensul că îşi va începe activitatea Comisia pentru evaluarea activităţii manageriale a domniei sale. Comisia va evalua activitatea managerului Adrian George în baza indicatorilor de performanţă. Va rămâne să i se acorde calificativul şi să se facă propunerea pentru revocarea din funcţie sau rămânerea lui în continuare. Rezultatul comisiei va fi analizat în şedinţa CL Năsăud din luna februarie”, a declarat Romocea.

Dr. Adrian George nu a putut fi contactat ca să comenteze decizia luată.

Directorul Spitalului Orăşenesc „George Trifon” Năsăud, dr. Adrian George, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va demisiona din funcţia de manager al unităţii medicale, întrucât aceasta este dorinţa conducerii judeţului, el neavând nimic să-şi reproşeze din punct de vedere profesional.

„Decizia mea este următoarea: o să-mi dau demisia. Mulţumiţi? O să-mi scriu demisia. 100%, nu vă faceţi probleme. De aici mă duc la Primăria Năsăud şi am depus-o. (…)  Dacă aşa se doreşte de toată conducerea judeţului, demisionez. Şicanele au fost foarte mari de trei-patru săptămâni încoace de când cu cazul fetiţei de patru ani care a făcut entorsă şi apoi a murit”, a declarat dr. Adrian George.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud Emil Radu Moldovan, prefectul judeţului Ioan Ţintean şi primarul oraşului Năsăud Mircea Romocea i-au cerut, miercuri, medicului Adrian George, directorul Spitalului Orăşenesc „George Trifon” Năsăud, să demisioneze din funcţia de manager al unităţii medicale.

Cei trei i-au imputat faptul că a reacţionat nepotrivit atunci când a fost întrebat, public, despre decesul recent al fetiţei de patru ani care a făcut o entorsă şi despre un caz mai vechi, din 2006, tratat tot la unitatea pe care o conduce al unei fetiţe căreia i-a fost administrat un medicament la care era alergică, ceea ce a dus, în final, la paralizia ei.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.