”Colectarea deşeurilor menajere din municipiu este realizată la ora actuală de către SC Urbana până la stabilirea de către ADI Deşeuri a noului agent câştigător al licitaţiei, care este în proceduri şi cred eu că vor mai dura câteva luni pentru că există multe contestaţii. Unele asociaţii de locatari, nu foarte multe, ştiind acest lucru, încearcă să paseze plata facturilor emise de Urbana. Adică vor contracta oricum cu altcineva, cu cel care va câştiga licitaţia, şi de aceea au redus ritmul plăţilor sau au acumulat datorii importante. Nu este admisibil un astfel de comportament şi noi vom susţine firma Urbana ca să-şi recupereze datoriile. Bineînţeles că nu intenţionăm să lăsăm oraşul să se umple de gunoaie. Tocmai de aceea, Primăria se va implica în acest proces de ajungere la normal cu plăţile, fără să periclităm sănătatea cetăţenilor”, a afirmat Ovidiu Creţu într-o conferinţă de presă.
El a precizat că Primăria are dreptul să controleze asociaţiile de locatari, proprietari sau chiriaşi, să verifice modul în care aceştia îşi colectează banii şi îşi plătesc facturile şi poate aplica sancţiuni în cazul în care cetăţeanul plăteşte integral iar sumele sunt virate în alte zone. ”Deci pentru cetăţeanul Popescu care plăteşte complet trebuie să se plătească integral toate serviciile, inclusiv salubritatea. Unii administratori, pentru că sunt datorii la apă, preferă să plătească din aceşti bani datoria altora. Adică tot ce au luat de la Popescu virează pentru apă, acoperind şi datoriile altora. Nu este firesc să se întâmple aşa şi trebuie plătit în mod corect. Vom fi alături şi de Urbana, şi de asociaţii, ca să se reglementeze lucrurile”, a spus Creţu.
Primarul Bistriţei a subliniat că la asociaţiile care au datorii faţă de Urbana sau Aquabis se va face verificarea modului în care îşi colectează şi cheltuiesc bugetul. ”Din fericire pentru noi, unele servicii îşi pot rezolva ele aceste probleme, spre exemplu furnizarea de energie electrică, acolo unde nu se plăteşte se întrerupe. Sigur, nimeni nu stă în Bistriţa fără energie electrică şi atunci găsesc soluţii să plătească. Sunt şi apartamente unde s-a sigilat conducta de apă. Se poate trăi fără apă că îţi aduci în sticlă de la vecini, te mai speli pe la neamuri şi, mă rog, reuşeşti să rezolvi problema. Nu creează o problemă şi pentru ceilalţi cum este ridicarea gunoaielor. Neridicarea gunoaielor nu-l afectează numai pe cel care n-a plătit, ci afectează cartierul, ca să nu spun tot oraşul”, a comentat el.
asta e comunism adevarat . nu se satura astia de vremurile in care o duceau si traiau foarte bine.
Nu incetati sa ma uimiti cu lipsa de profunzime a gandirii. Unde e comunismul aici?
nu va mai spun , ca s-ar putea sa ramineti uimit total, si o sa va suparati pe mine.
Zici tu Primare ca sunt cetateni care au platit gunoiul si banii lor s-au dus sa acopere datoriile la apa rece ale unor rauplatnici. Dar daca nu se facea asta, mai aveau apa rece cetatenii care si-au platit apa la zi? Ce e mai important, sa ai apa rece sau sa ti se duca gunoiul? (ma refer la cei care platesc)
Iar faza cu sigilarea robinetilor la datornici sa o faci la blocurile sociale, ca acolo nu plateste nimeni nimic, nici chiria nici intretinerea. Dar socialii ti-au asigurat locul pe fotoliul de la Primarie, asa ca de aia nu te atingi. Da-le amenzi la restul asociatiilor care abia isi dramuiesc banii, asa poate nu-si mai platesc nimic.
Dar daca membrii asociatiei, locatarii, si-ar platii datoriile in mod corect? Sau asta nu e in caracterul romanului? Ai consumat, platesti, apoi ai drepturi. La noi? Consumi, nu platesti, dar „esti cetatean european si ai drepturi”.
Ei ash!
Cum sa poata omul sa-si faca de cap si sa-si plateasca ceea ce consuma? Trebe musai un intermediar.
Am mai dat exemplu orasul Baia Mare… aici, de ani de zile toate serviciile sunt platite direct de catre fiecare om fiecarei regii locale ce se ocupa de serviciile comunitare… iar rezultatele se vad.