Social

La Prundu Bârgăului, a început perioada de verificare a parcelelor. Când vor fi emise extrasele CF

Locuitorii comunei Prundu Bârgăului au la dispoziție două luni să verifice dacă sunt bine poziționate parcelele măsurate în procesul de cadastrare a comunei, așa încât până la sfârșitul anului să li se poată emite extrasele de Carte Funciară, anunță primarul Doru Crișan.

”În data de 27 martie, au fost afișate toate planșele cu înregistrarea sistematică din comună, iar cetățenii sunt rugați să vină fiecare să își verifice parcela să vadă dacă sunt bine poziționați, iar dacă sunt probleme să facă contestații. Pot depune aceste contestații timp de două luni. În toată această perioadă vor fi la noi și reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate imobiliară (OCPI), vom face verificări în teren, după care, sper eu, până la sfârșitul anului, vom înmâna extrasele de Carte Funciară. Sunt cazuri în care nu s-a măsurat bine sau oamenii nu au fost acasă. Sper să putem rezolva însă toate aceste mici probleme și să putem, într-un termen cât mai scurt, să finalizăm cadastrarea”, a spus primarul Doru Crișan.

Potrivit Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) la Prundu Bârgăului s-au făcut măsurători pentru 5536 de imobile și 4115 hectare de teren, în total 120 de sectoare cadastrale.

Lucrările de cadastru la Prundu Bârgăului se fac din bugetul local al comunei, la fel ca la Bistrița, Ilva Mare, Ilva Mică, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Telciu și Poiana Ilvei.

Beneficiile cadastrării sunt:

  • realizarea unui inventar complet al proprietăților imobiliare;
  • siguranța circuitului civil al proprietăților imobiliare;
  • clarificarea regimului juridic al proprietăților imobiliare publice și private;
  • crearea unei baze de date unitare și complete de impozitare a imobilelor pentru autoritățile publice locale;
  • finalizarea înregistrării terenurilor agricole, pentru a se asigura implementarea schemelor de plăți în agricultură.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS