Social

A început sezonul cireșelor. Unde găsiți ”Roșii de Bistrița”

Luna lui Cireșar vine cu fructe din belșug, Bistrița-Năsăud având o tradiție îndelungată în producerea și cultivarea diferitelor soiuri.

”Vă invităm la magazinul de prezentare din str. Mihai Eminescu nr. 11, precum și la chioșcul de la poarta unității pentru a vă delecta papilele gustative cu cireșe din soiurile create la SCDP Bistrița de-a lungul timpului, proaspăt culese, cu arome deosebite”, anunță Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistrița.

”Roșii de Bistrița”, cu fructe de calitate, este unul dintre soiurile create la SCDP Bistrița de către colectivul de cercetare al Laboratorului de Ameliorare, în anul 1978, condus de regretatul cercetător științific Ion Ivan.

Origine: încrucișare între soiurile Hedelfinger x Ramon Oliva. Mărime: mijlocie (5,2 g). Epidermă: colorată în roşu închis, lucioasă, rezistentă la crăpare. Pulpa: semicrocantă, roz-roşiatică, potrivit de suculentă, cu gust dulce-acrişor; conţine în medie 8,8% zahăr, 0,47% aciditate.

Pomul este viguros, cu coroana piramidală până la globuloasă; lăstarul de un an este de lungime şi grosime medie, roşiatic; florile sunt mijlocii, cu petale albe, grupate câte 3-5 în buchet. Intră pe rod în anul 5-6 de la plantare şi realizează producţii constante (6-8 to/ha).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.