Actualitate

Trei traficanți de droguri, arestați. De cât timp vindeau ”chill” și cannabis

Trei indivizi care făceau trafic de droguri au fost arestați de magistrații Tribunalului Bistrița-Năsăud pe baza probelor adunate de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial.

În cursul zilei de marți, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au făcut 5 percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

”Din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada 2021 – ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi deținut, comercializat și oferit, cu titlu gratuit, în mod repetat (95 de acte materiale), droguri de risc și mare risc (canabis și cristal 3-CMC), precum și substanțe cu efect psihoactiv mai multor consumatori din județul Bistrița-Năsăud.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 89 de pungi cu substanță psihoactivă (ADB Butinaca, cunoscută sub denumirea stradală de chill) porționată în vederea vânzării, canabis, semințe de canabis, 3 grindere, un cântar de mare precizie, resturi de țigări cu conținut de canabis, telefoane mobile și cartele telefonice, precum și alte mijloace de probă”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

În 30 ianuarie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane și măsura controlului judiciar față de o alta. În cursul zilei de 31 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a celor trei persoane reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

1 comentariu

  • Cam mult le-a trebuit polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud si a procurorilor D.I.I.C.O.T. Bistrita, sa stranga aceste probe! N’o fi cotizat baietii si s’o sesizat „ORGANU”! Povesti de popa beat!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.