Social

La Bistrița va fi organizat primul târg de locuri de muncă pentru asistenți sociali

Absolvenții de studii universitare în domeniul asistenței sociale cu licență, cu sau fără experiență acumulată, precum și studenți în ani terminali, dar și angajatorii din domeniu, sunt invitați la Târgul de locuri de muncă pentru asistenți sociali, organizat în premieră la Bistrița în 27 iunie 2024, în intervalul orar 12:00 – 13:00, la restaurant Cora.

Potrivit unui comunicat al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, sucursala Bistrița-Năsăud, joi, 27 iunie 2024, în intervalul orar 12:00 – 13:00, la restaurant Cora (str. Codrișor nr. 23, Bistrița) are loc primul eveniment de întâlnire a asistenților sociali din județ și din afara acestuia cu instituțiile și organizațiile din județ potențial angajatoare.

”Invităm, pe această cale, pe de o parte, pe toți absolvenții de studii universitare în domeniul asistenței sociale (cu licență!), cu sau fără experiență acumulată, precum și studenți în ani terminali, iar pe de cealaltă parte, invităm instituțiile și organizațiile din județ potențial angajatoare, la o întâlnire care să permită cunoașterea reciprocă și schimbul de informații între ofertă și cerere, chiar dacă angajarea nu este posibilă imediat. Evenimentul este organizat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, sucursala Bistrița-Năsăud și este menit să răspundă nevoii acute de specialiști în acest domeniu, într-o perioadă în care legislația din România condiționează funcționarea serviciilor sociale și a unora din domenii conexe, cum sunt sănătatea sau educația, de existența în structura de personal a unor asistenți sociali”, se arată în comunicat.

Cei care doresc să se angajeze acum sau în viitor sunt invitați să-și comunice intențiile pe e-mail: bistrita.cnasr@gmail.com, trimițând următoarele informații:

  • nivelul de studii (student, absolvent cu licență, cu masterat sau cu doctorat)
  • domeniul în care a acumulat experiență (doar dacă a profesat în domeniul asistenței sociale),
  • domiciliul
  • date de contact: telefon, e-mail
  • aria de interes/domeniul noului job (spre exemplu în serviciul public de la nivelul unei primării; într-un serviciu social care lucrează direct cu beneficiari (copii, persoane cu dizabilități, vârstnici), etc.
  • comunicați dacă veți participa fizic la întâlnire sau nu. Aducerea la întâlnire sau trimiterea unui CV sau cărți de vizită pentru a le pune la dispoziția angajatorilor este de mare utilitate. Cu toate acestea este important de reținut că prezența fizică si dialogul direct cu potențialii angajatori cresc exponențial șansele de angajare.

La întâlnire sunt invitați și angajatori din administrația locală, de la primării, de la instituții de sănătate și protecție socială și de la diverse organizații neguvernamentale care au deja posturi de asistent social scoase la concurs sau care urmează să le oferteze în perioada următoare. Pe e-mail: bistrita.cnasr@gmail.com sunt așteptate următoarele informații:

  • numărul de posturi scoase la concurs deja sau pe care intenționează să le scoată;
  • domeniul în care va activa viitorul angajat;
  • date de contact: adresa, tel, e-mail;
  • persoana care reprezintă organizația la târgul de locuri de muncă.

Termenul pentru trimiterea confirmărilor pentru acest eveniment joi, 26 Iunie, ora 16:00.

Sucursala BN a CNASR va continua să intermedieze și in viitor contactul între asistenți sociali și angajatori, așa că este de dorit ca toți să folosească și în viitor contactul pentru a informa când apar astfel de situații.

Întâlnirea de joi va debuta cu o foarte scurtă prezentare a câtorva din prevederile Legii 100 din 2024, care marchează debutul unui proces amplu și profund de reformă în domeniul asistenței sociale în România, similar cu cel din anii 90’.

Pentru întrebări suplimentare și clarificări, persoana de contact: Daniela Bulcu – președinte sucursală

  • e-mail: bistrita.cnasr@gmail.com
  • Facebook: CNASR structura teritorială Bistrița-Năsăud 
  • telefon sau Whatsapp: 0740 876060 (zilnic între orele 15:00 și 16:00)

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.